• سه‌شنبه / ۲۳ آذر ۱۴۰۰ / ۰۸:۵۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400092317581
  • خبرنگار : 71129

پوتین خطاب به جانسون: اعضای ناتو، روسیه را تهدید می‌کنند

پوتین خطاب به جانسون: اعضای ناتو، روسیه را تهدید می‌کنند

پوتین به نخست وزیر انگلیس هشدار داد اعضای ناتو با گسترش فعالیت‌هایشان در اوکراین روسیه را تهدید می‌کنند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در گفتگوی تلفنی به بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس گفته است که خواستار گفتگوهای فوری برای تضمین توافقات حقوقی واضح است که ناتو به سمت شرق گسترش نخواهد یافت.

بر اساس قرائت کاخ کرملین از این تماس تلفنی، پوتین گفت که برای بحث در مورد نیات آتی ناتو و شفاف‌سازی برنامه‌های اوکراین برای شرق کشور به گفتگو نیاز است.

پوتین گفت که مقامات اوکراینی عمداً وضعیت را در خط تماس تشدید می‌کنند و همچنین از سلاح‌های سنگین و پهپادهای تهاجمی استفاده می‌کنند که طبق بسته اقدامات مینسک در منطقه درگیری ممنوع شده است. پوتین گفت که او خواستار توافق‌های حقوقی بین‌المللی است که هرگونه پیشروی بیشتر ناتو به شرق و حذف تسلیحاتی که روسیه را در کشورهای همسایه، به‌ویژه اوکراین، تهدید می‌کند، منتفی کند. وی افزود که روسیه در حال تهیه اسناد قانونی شفاف برای حمایت از خواسته های خود است.

رهبران توافق کردند که بحث در مورد موضوعات مطرح شده از کانال‌های مختلف ادامه یابد. مشخص نیست که آیا این گفتگوها نشان دهنده پیشرفت در بحث‌هایی است که اخیراً بین پوتین و رئیس جمهور ایالات متحده، جو بایدن برگزار شد - که خود پیشرفت چندانی نداشت.

به طور خصوصی، رهبران غرب در مورد نیات پوتین سردرگم هستند، اما بیم آن دارند که سطح لفاظی‌ها و تقاضاهای گسترده‌تر که از سوی روسیه می‌آید، شرایط را برای تهدید جدی جنگ فراهم می‌کند - نه اینکه صرفاً عزم غرب را آزمایش کند. همچنین گفته شده است که تصمیم پوتین برای آزمایش عزم و اتحاد غرب ممکن است به دلیل کناره گیری آنگلا مرکل از سمت صدراعظم آلمان باشد.

تنش‌های فزاینده بر سر اوکراین در زمانی رخ داده است که توافق‌نامه‌های کنترل تسلیحات و گفت‌وگوهای ثبات استراتژیک بین دو کشور به شدت آسیب دیده است. روسیه تهدید کرده است که موشک‌های هسته‌ای میان‌برد را در اروپا مستقر می‌کند تا در پاسخ به آنچه که ادعا می‌کند ناتو قصد دارد همین کار را انجام دهد.

تهدیدی که توسط معاون وزیر امور خارجه روسیه، سرگئی ریابکوف ارائه شد، نشان دهنده بازگشت احتمالی به بن‌بست موشک‌های هسته‌ای در اروپای دهه ۱۹۸۰ است، زمانی که پرشینگ‌های ایالات متحده در برابر موشک‌های SS۲۰ روسی قرار گرفتند. در آن دوره پرتنش، زمانی که مسکو به این باور رسید که تمرینات ناتو در سال ۱۹۸۳ مقدمه‌ای برای حمله است، جهان به یک جنگ هسته‌ای نزدیک شد. این موشک ها پس از امضای معاهده نیروهای هسته ای میان برد (INF) در سال ۱۹۸۷ توسط ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی خارج شدند.

دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۹ پس از سال ها شکایت ایالات متحده مبنی بر تقلب روسیه با ساخت و استقرار موشک میان برد ۹M۷۲۹، ایالات متحده را از معاهده INF خارج کرد. روسیه این اتهام را رد کرد و مدعی شد برد موشک قانونی است.

سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا گفته‌اند که روسیه احتمالا به دنبال ‌برنامه‌ریزی برای تهاجمی گسترده علیه اوکراین در آغاز سال آتی میلادی است و در این تهاجم، ۱۷۵ هزار سرباز را به خدمت می‌گیرد.

کرملین برنامه‌ریزی برای انجام حمله به اوکراین را رد کرده و می‌گوید،‌این غرب است که روسیه هراسی را ترویج می‌دهد. مسکو نیز گفته که گسترش فعالیت‌ها و پیشروی‌های ناتو به سمت شرق تهدیدی برای روسیه است.

کاخ کرملین با اشاره به تماس تلفنی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه با بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس اعلام کرد: پوتین ارزیابی خود را از اوضاع در اوکراین به اطلاع جانسون رساند. همچنین در این گفتگوی تلفنی تاکید شد که همه اینها در پس زمینه توسعه نظامی فعال در خاک اوکراین توسط کشورهای ناتو رخ می‌دهد که تهدیدی مستقیم برای امنیت روسیه ایجاد می‌کند.

دفتر نخست وزیری انگلیس گفته است که جانسون نیز به پوتین هشدار داده هرگونه اقدام در بی ثبات کردن شرایط در اوکراین اشتباهی بزرگ با پیامدهایی قابل ملاحظه است.

دفتر نخست وزیری انگلیس همچنین اعلام کرد، جانسون به تعهد لندن در حمایت از یکپارچگی و تمامیت ارضی اوکراین تاکید کرده و هشدار داد هرگونه تلاش برای بی ثبات کردن شرایط در این کشور اشتباهی جبران ناپذیر با پیامدهایی جدی است.

در ادامه بیانیه این دفتر آمده است: جانسون همچنین نگرانی عمیق دولت لندن را درباره گسترش و استقرار سربازان روسی در نزدیکی مرز اوکراین ابراز داشته و بر اهمیت همکاری از طریق کانال های دیپلماتیک به منظور کاهش تنش و شناسایی راه‌حل‌هایی با دوام تاکید کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha