• یکشنبه / ۲۱ آذر ۱۴۰۰ / ۱۹:۵۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400092116591
  • خبرنگار : 71415

افتتاح اولین فستیوال فیلم بین‌المللی در عربستان صدای منتقدان را درآورد

افتتاح اولین فستیوال فیلم بین‌المللی در عربستان صدای منتقدان را درآورد

عربستان سعودی در حالی به افتتاح اولین فستیوال فیلم بین‌المللی خود پرداخته که منتقدانش می‌گویند از مساله فرهنگ برای لاپوشانی سابقه حقوق بشری ناگوارش استفاده می‌کند؛ این در حالی است که چند روز پیش نیز این کشور در زیر سایه مناقشه برای نخستین بار از مسابقات اتوموبیل رانی فرمول یک میزبانی کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه گاردین، این فستیوال تحت عنوان "دریای سرخ" چندین بازیگر سرشناس بین‌المللی از جمله هیلاری سوانک، کلایو اوون و وینسنت کسل را به خود جذب کرد. عربستان این رخداد را به عنوان لحظه تغییر در این کشور که تنها همین چهار سال قبل ممنوعیت سینماها را لغو کرد، معرفی کرده است؛ موضعی که عده‌ای از آنهایی که روی فرش قرمز در این فسیتوال راه رفتند هم اتخاذ کردند.

با این حال از چند ماه قبل منتقدان حاکمیت عربستان خواستار بایکوت این رخداد سینمایی شده و هشدار دادند که مقام‌های عربستانی دارند با استفاده از ظاهر مجلل این نمایش-تجارت برای پرت کردن توجهات بین‌المللی از سوءاستفاده‌های حقوق بشری در داخل این کشور و فراتر از آن استفاده می‌کنند.

مقام‌های عربستانی در طول حکومت محمد بن سلمان، ولیعهد و حاکم دو فاکتوی این کشور اقدام به سرکوب مخالفان سیاسی در خانه و تعقیب منتقدان این کشور خارج از مرزهایش کرده‌اند که بدنام‌ترین نمونه‌اش قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار عربستانی الاصل واشنگتن پست در کنسولگری عربستان در استانبول است.

مداوی الرشید، استاد دانشگاه LSE و منتقد برجسته دولت عربستان گفت: «یک جشنواره فیلم بدون آزادی بیان به سرعت تبدیل به پروپاگاندا می‌شود.

وی افزود: ورزش و هنر هرگز جایگزین اصلاحات واقعی شامل حقوق مدنی و سیاسی نخواهد بود. فیلم‌های بین‌المللی به‌ عنوان پوششی برای سناریوی شوم بازداشت، سر بریدن و قتل توسط رژیمی که پس از ارتکاب جنایات در یمن و علیه شهروندانش، به دنبال شکستن انزوای خود است، استفاده می‌شوند.

زمانی که این جشنواره در اوایل سال جاری میلادی اعلام شد، سامی خان کارگردانی که سابقه نامزدی برای جایزه اسکار را داشته، از جمله صداهایی بود که در اعتراض به سابقه نگران کننده عربستان سعودی در زمینه حقوق بشر، از هنرمندان خواست این جشنواره را تحریم کنند.

او در بیانیه‌ای گفت: جامعه بین‌المللی سینما نباید اجازه دهد که عربستان سعودی آن را خریده و از آن برای لاپوشانی کردن جنایات وحشتناکش استفاده کند. او گفت که انتظار دارد اتخاذ این موضع علنی، پیامدهای مالی و حملاتی علیه وجهه‌اش را در پی داشته باشد و در ادامه به کسان دیگری اشاره کرد که این جشنواره را محکوم کردند.

سایر منتقدان این رخداد عبارتند از عروه نیربیه، فیلمساز سوری و مدیر هنری جشنواره بین‌المللی فیلم مستند آمستردام، که در سال ۲۰۱۹، زمانی که برنامه‌ها برای اولین بار قبل از همه گیری ویروس کرونا رونمایی شد، علیه جشنواره صحبت کرد.

پیشتر دیده بان حقوق بشر از افراد مشهوری که برای حضور در عربستان سعودی در ارتباط با برگزاری رقابت فرمول یک در اوایل ماه جاری در این کشور برنامه ریزی کرده بودند خواسته بود یا از موقعیت خود برای ابراز نگرانی در مورد وضعیت حقوق بشری عربستان استفاده کنند یا از این کشور دوری کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha