به گزارش ایسنا، جلسه علنی مجلس به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار شد و ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد طرح حمایت از مالکیت صنعتی در دستور کار نمایندگان قرار گرفت.
در این جلسه همچنین آیت الله سید ابراهیم رییسی با حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی لایحه بودجه ۱۴۰۱ را تقدیم مجلس کرد که دخل و خرج دولت در سال آینده را با رقم ۳۶۳۱ هزار میلیارد تومان بسته شده است.
رییس جمهوری هنگام تقدیم لایحه بودجه ۱۴۰۱ به مجلس گفت: اشکال جدی که در قبل همه را رنج میداد این بود که اقتصاد را به اراده بیگانگان گره زده بودند و این باعث میشد که با وجود استفاده از ظرفیتهای بسیاری که در کشور وجود دارد به ویژه نیروی انسانی متراکم و ذخایر ارزشمندی که در جای جای کشور وجود دارد، ما مشکلات جدی اقتصادی داشته باشیم.
رییسی پس از ارائه توضیحاتی درباره ویژگیهای لایحه بودجه ۱۴۰۱، این لایحه را تقدیم محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی کرد و پس از آن به همراه اعضای کابینه جلسه علنی مجلس را ترک کردند.
لایحه بودجه ۱۴۰۱ اولین لایحه بودجه دولت سیزدهم است.
محمد باقر قالیباف هم پس از ارائه لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور از سوی رئیس جمهور، روند بررسی آن در مجلس را تشریح کرد و بیان کرد: رئیس جمهور به نکاتی بر حق در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ از قبیل اصلاح ساختار بودجه، کنترل نقدینگی و تورم و شفافسازی آن اشاره داشت که انشاءالله با همکاری مجلس شورای اسلامی و دولت و انجام کار کارشناسی دقیق این امر در تدوین لایحه بودجه سال آینده محقق خواهد شد.
بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۱ اعلام شد که به منظور پایدارسازی منابع صندوقهای بازنشستگی، از ابتدای سال ۱۴۰۱، سنوات خدمت مورد قبول برای بازنشستگی تمام مستخدمین زن و مرد دارای حداقل مدرک کارشناسی معتبر به هر میزان سابقه خدمت در صندوق تأمین اجتماعی در تمام صندوقهای بازنشستگی اعم از کشوری، لشگری و سازمان تأمین اجتماعی ۲سال افزایش مییابد.
ناطقین مجلس
حاجیپور: اقتصاد ایران باید مهندسی مجدد شود
رشیدی کوچی: انگار این خودروسازها هستند که عنان دولت ها را در دست دارند
توضیحات فاطمه مقصودی در مورد حضورش در تجمع کارگران اشترینان
حسینی: چرا قدمی اساسی برای اصلاح صنعت خودروسازی برداشته نمی شود؟
میرتاجالدینی: مخاطب اصلی رهنمودهای رهبری مسئولان هستند
***
در جلسه علنی امروز گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در خصوص طرح حمایت از مالکیت صنعتی مورد بررسی قرار گرفت و بر اساس مصوبه نمایندگان، مدت اعتبار گواهینامه طرح صنعتی، پنجسال پس از تاریخ تسلیم اظهارنامه بوده و دارنده گواهینامه طرح صنعتی میتواند با پرداخت هزینه مربوط، تمدید اعتبار گواهینامه را برای دو دوره پنجساله متوالی درخواست نماید.
همچنین با تصویب مجلس، معین شد که مدت اعتبار گواهینامه ثبت علامت تجاری ۱۰ سال از تاریخ ثبت اظهارنامه آن باشد.
در جریان بررسیهای مربوط به مواد دیگری از این طرح مصوب شد که هرگونه استفاده از نام تجارتی توسط غیر به صورت نام تجارتی، علامت تجارتی، علامت جمعی یا علامت تأییدی یا هرگونه استفاده از آنها بر روی کالا یا راجعبه خدمات که عرفاً موجب گمراهی عموم شود، ممنوع است.
بر اساس مصوبه دیگری نمایندگان هرگونه اقدام غیرمتعارف در عرصه رقابت صنعتی و تجارتی که به منافع رقبا یا مصرفکنندگان خدشه وارد نماید یا مانع دستیابی به منافع ممکنالحصول شود، رقابت غیرمنصفانه محسوب میشود.
همچنین نمایندگان تصویب کردند که مرجع ثبت مالکیت صنعتی، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است و ثبت تمام موضوعات مربوط به مالکیت صنعتی، اعم از اختراعات، نمونه شیء(مدل) مصرفی، طرحهای صنعتی، علائم تجارتی، علائم جمعی، علائم تأییدی، نامهای تجارتی و نشانههای جغرافیایی در این سازمان انجام میشود.
در آخرین ماده این طرح نیز مصوب شد که از تاریخ لازمالاجراءشدن این قانون، قانون ثبت اختراعات، طرحهای صنعتی و علائم تجارتی مصوب ۱۳۸۶/۸/۷ نسخ میگردد.
در ادامه جلسه، رئیس مجلس در پاسخ به تذکر شفاهی نصرالله پژمانفر درباره حقوق معلمان، تاکید کرد: با دستگاه های نظارتی صحبت خواهیم کرد، درست است در قانون کار ۴۴ ساعت پیش بینی شده است اما معلمان خرید خدماتی ۲۴ ساعت در هفته تدریس داشته و فرصت مطالعاتی آنها باید در این ۴۴ ساعت دیده شود و از طریق دستگاه های نظارتی این موضوع را دنبال خواهیم کرد.
در جلسه علنی امروز همچنین محمدباقر قالیباف نتیجه انتخاب ناظران در شوراهای استان قم را اعلام کرد. این نمایندگان جایگزین علیرضا زاکانی نماینده سابق قم شدند.
مجتبی ذوالنوری به عنوان نماینده ناظر در شورای برنامه ریزی و توسعه استان قم و همچنین ناظر در شورای نظارت بر مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی استان قم انتخاب شد. احمد امیرآبادی فراهانی نیز ناظر در کمیته هماهنگی اشتغال استان قم شد.
انتهای پیام
نظرات