• یکشنبه / ۲۱ آذر ۱۴۰۰ / ۱۳:۱۲
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1400092116232
  • خبرنگار : 30054

ورق روغنی چیست کاربرد و انواع ورق روغنی

ورق روغنی چیست کاربرد و انواع ورق روغنی

دستیابی به تاریخ اولین ورق فلزی کار آسانی نیست اما مطمئنا قبل از تاریخ ورق های نازک فلزات از طلا و نقره ساخته شده بودند آنها را به روش سرد با چکش کاری به صورت ورقهای نازک بسیار ظریف به دست می آوردند.

به گزارش ایسنا بنابر اعلام کاویان، ورق های نازک برای ساخت جواهرات و ساخت قطعات زره استفاده می کردند. آهن را باید گرم می کردند تا بتوانند به ضخامت های نازک دست پیدا کنند و این نقطه عطفی بود تا برای تولید ورق فلزی از آسیاب غلتکی استفاده کنند. 

تاریخچه ورق

اولین طراحی آسیاب نورد در سال ۱۴۸۰ توسط لئوناردو داوینچی بود که برای اولین بار بین دو غلتک استوانه ای با محورهای موازی برای اصلاح ضخامت ورق فلزی بود. اما این ماشینکاری سرد برای شکل دادن به سرب و قلع بود و هرگز ساخته نشد.

در قرن شانزدهم دو کارخانه برای ساخت سکه و ورق ساخته شد.

در سال ۱۶۱۵ اولین کارخانه صنعتی که برای تولید ورق سرب و قلع ساخته شد.

مزایای روغن کاری ورق

روغن کاری ورق ها باعث می شود از اکسید شدن آنها جلوگیری شود. همانطور که می دانید ورق های سیاه مقاومت خیلی کمی در مقابل زنگ زدگی از خود نشان می دهند و در زمان قرار گرفتن در شرایط آب و هوایی نامناسب به سرعت زنگ می زنند, اما ورق های روغنی به دلیل وجود لایه ای که روی سطح آنها قرار دارد مقاومت بیشتری دارند و اکسید نمی شوند. همچنین با روغن کاری ورق، سطح ورق صاف می شود و اصطکاک آن با سطوح دیگر کاهش پیدا می کند. در طی فرآیند نورد هم فشار روی ورق کاهش می یابد.

ورق روغنی چیست کاربرد و انواع ورق روغنی

مراحل تولید

تولید ورق روغنی با استفاده از نورد سرد صورت می گیرد. در طی این فرآیند بعد از ذوب شدن فولاد، آن را از میان غلتک های سنگینی عبور می دهند تا به اندازه و ابعاد دلخواه برسد. سپس در طی فرآیند شستشوی اسیدی ناهمواری های موجود روی سطح ورق سیاه از بین می رود.

بعد از تمیز شدن سطح صفحه، رول ها و ورق های صفحه به واحد نورد دو شافت منتقل می شوند. در این مرحله ضخامت ورق با استفاده از غلتک ها و دمای محیط کاهش پیدا می کند. سپس ورق را از غلتک ها عبور می دهند و از آنجایی که مقاومت کششی ورق های روغنی بالا است در طی این فرآیند ضخامت آنها تا ۸۵ درصد کاهش می یابد. به این صورت ورق هایی که قادر هستند ابعاد دقیق تر و سطح مناسب تری داشته باشند تولید می شوند.

 کاربرد ورق روغنی

ورق های روغنی به شکل گسترده ای در صنعت مورد استفاده قرار می گیرند. برای مثال می توان از ورق های روغنی برای ساخت لوله و پروفیل، ساخت تجهیزات خودرو، لوازم خانگی، کالاهای برقی، ساخت اسباب و اثاثیه منازل و... استفاده کرد.

انواع ورق روغنی

ورق های روغنی را می توان بر اساس میزان حرارت و آلیاژ به کار رفته برای ساخت آن ها به سه دسته کلی تقسیم کرد. در زیر می توانید این سه دسته کلی را همراه با دو دسته فرعی دیگر را مشاهده کنید :

· ST۱۲ (ورق روغنی عادی)

· ST۱۳ (ورق روغنی نیمه کششی)

· ST۱۴ (ورق روغنی ابررسانا)

· EK۲ (ورق روغنی ضد سایش)

· QSTE (ورق روغنی ضد زنگ)

فرآورده های ورق روغنی

حالا که می دانیم ورق روغنی چیست، بهتر است با فرآورده های آن آشنا شویم. از ورق روغنی برای ساخت ورق های فولادی دیگری هم استفاده می شود. از جمله فرآورده های ورق های روغنی می توانیم به ورق های گالوانیزه، ورق رنگی، ورق قلع اندود، ورق آلوزینک و ورق عرشه فولادی اشاره کنیم. در ادامه با ما همراه باشید تا با ویژگی ها و کاربرد هریک از این فرآورده های ورق روغنی آشنا شوید.

۱. ورق گالوانیزه

ورق های گالوانیزه یکی از پرکاربردترین ورق ها در جهان هستند. معمولا از این ورق ها در صنایعی مانند تاسیسات، ساخت و ساز، کشاورزی، ساخت پل و بزرگراه و... استفاده می کنند. این ورق ها برای ساخت انواع سازه ها، اتصال دهنده ها، لوله ها، سیم، میخ و... استفاده می شوند. از جمله مزایای آنها هم می توان پایداری، سختی و استحکام، ماندگاری بالا و هزینه مقرون به صرفه را نام برد.

۲. ورق رنگی

این فرآورده ورق روغنی از جنس پلیمر است و به دلیل اینکه یک لایه بر سطح آن وجود دارد در مقابل خوردگی و پوسیدگی مقاومت بالایی نشان می دهد. از این ورق ها برای تولید لوازم خانگی و همچنین سقف های خانه ها استفاده می شود.

۳. ورق قلع اندود (تین پلیت)

۴. ورق آلوزینک

۵. ورق عرشه فولادی گالوانیزه

این ورق ها که به صورت نورد سرد تولید می شوند برای ساخت سقف های فولادی به کار می روند. استفاده از این ورق ها وزن سقف را کاهش و استحکام آن را افزایش می دهد. برای اجرای این سقف نیازی به میلگرد یا قالب بندی نیست. روش اجرای این ورق ها مانند ورق های فولادی است و در طی فرآیند آرماتور بندی و بتن ریزی صورت می گیرد.

ورق روغنی چیست کاربرد و انواع ورق روغنی

کارخانه های تولید÷کننده

در ایران چندین کارخانه وجود دارند که ورق های روغنی تولید می کنند. برای مثال می توانیم به

· کارخانه های فولاد مبارکه

· فولاد هفت الماس

· فولاد غرب آسیا

اشاره کرد.

جهت مشاهده قیمت ورق به سایت فولاد کاویان avian.irk مراجعه فرمایید.

فولاد کاویان ارائه دهنده انواع آهن آلات در بازار آهن تهران ۰۲۱۶۶۳۱۷۸۰۸

انتهای رپرتاژ آگهی 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha