ابوالفضل مختارزاده، شامگاه (جمعه- ۱۹ آذر) در نشست خبری اظهار کرد: با توجه به حجم آب مصرفی شهرستان که در حوزه کشاورزی مصرف میشود، اگر قرار است برنامهریزی در حوزه آب صورت گیرد باید توجه بیشتری به بخش کشاورزی شود.
بخشدار زواره با بیان اینکه با بررسیهایی که از سال ۱۳۶۴ تا سال ۱۳۹۹ از چاههای آبخوان انجام شده، حدود ۲۳ متر افت آبخوان در شهرستان اردستان به وجود آمده است، گفت: آبهای زیرزمینی بیش از قرنها طول کشیده تا به وجود بیاید و به دلیل استفاده بیرویه و بدون برنامه از آنها منجر به کاهش این مقدار از آبخوان شده و بارشهایی که سالهای قبل اتفاق افتاده نتوانسته این برداشت را جبران کند.
به گزارش ایسنا، مختارزاده تصریح کرد: شهرستان اردستان حدود ۱۲ سال است که با خشکسالی پیوسته مواجه شده و تزریق آبها به درون زمین رقم نخورده و از طرفی میزان برداشت آب زیرزمینی نیز کاهش پیدا نکرده است.
وی با بیان اینکه نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاههای کشاورزی نتوانسته تأثیر آنچنانی در برداشت آبخوان داشته باشد، گفت: برداشتهای کشاورزان به هر اندازه هم که کنترل شده باشد وجود خشکسالیهای طولانی نتوانسته آبخوان را تغذیه کند.
بخشدار زواره اظهار کرد: در کنار افت شدید آبخوان در شهرستان، متأسفانه شاهد پدیده فرونشست زمین در سطح منطقه هستیم که باعث شده مرگ آبخوان را رقم بزند. همچنین نفوذ آبهای شور باعث جایگزین شدن آبهای شیرین شده است.
مختارزاده با بیان اینکه به دلیل اینکه بیشترین آب مصرفی شهرستان در بخش کشاورزی مصرف میشود نیازمند این هستیم که این بخش را به آخرین تکنولوژی روز دنیا سوق دهیم، گفت: برای اینکه بتوانیم اقدامی در صرفهجویی و کاهش برداشت آبهای زیرزمینی انجام دهیم شاهد تقابل راهکارهای روبرو هستیم.
به گفته وی برای اینکه بتوانیم یک برنامه جامع برای وضعیت بحران آبی منطقه داشته باشیم، نیازمند یک برنامه کوتاهمدت در بخش کشاورزی هستیم تا بتواند در کنار آن برنامههای میان و بلند مدت را به نتیجه برسانیم.
بخشدار زواره با بیان اینکه تمام لایههای جامعه باید نسبت به موضوع بحران آب در شهرستان اردستان حساس باشند، گفت: متأسفانه در سالهای گذشته بسیاری از کارهایی را که میتوانستیم انجام دهیم تا بتوانیم دچار وضعیت بحرانی نشویم انجام ندادیم و امروز محکوم به اجرای فرهنگسازی در جامعه هستیم.
مختارزاده ادامه داد: با توجه به وضعیت بیآبی در شهرستان اردستان و بحران فرونشست که منطقه را تهدید میکند، برای اولین بار در شهرستان، همایش منطقهای آب مایه حیات در ۱۴ محور با حضور مسئولان استان و کشور در شهر زواره برگزار میشود.
وی افزود: همایش آب مایه حیات برای اولین بار در استان اصفهان در شهر زواره و با هدف انعکاس وضعیت بحران بیآبی و فرونشست زمین در شهرستان برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات