• چهارشنبه / ۱۷ آذر ۱۴۰۰ / ۱۰:۵۷
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1400091713133
  • خبرنگار : 30054

شرایط دریافت ارز مسافرتی در سریع‌ترین زمان ممکن برای سفرهای خارجی 1400

شرایط دریافت ارز مسافرتی در سریع‌ترین زمان ممکن برای سفرهای خارجی 1400
نحوه دریافت ارز مسافرتی

هر کسی که قصد سفر زیارتی و سیاحتی به یکی از کشورهای خارجی را دارد، یک بار در سال می‌تواند ارز مسافرتی دریافت کنند. با اینکه دریافت این ارز کمی پیچیدگی مخصوص به خود را دارد

به گزارش ایسنا بنابر اعلام بیمه دات کام، با توجه به اختلاف قیمت ارز مسافرتی با نرخ آزاد، دریافت آن به صرفه است. موضوعی که قصد داریم در ادامه این مطلب به بررسی آن بپردازیم، نکات گرفتن ارز مسافرتی از صفر تا صد است. همچنین اینکه این ارز چیست و چه مزایایی به همراه دارد؟

ارز مسافرتی چیست؟

ارز مسافرتی مبلغ کمکی از طرف بانک مرکزی و با قیمت کمتر از ارز آزاد است که به مسافران برای سفرهای خارجی (سیاحتی یا زیارتی) داده می‌شود. این ارز فقط سالی یک بار به مسافران داده می‌شود و آن‌ها باید برای دریافت، فقط به یکی از بانک‌های ارزی مشخص، مراجعه کنند.

چرا ارز مسافرتی باید دریافت کرد؟

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها و نگرانی‌های افراد در سفرهای خارجی، مربوط به هزینه‌ها است. با توجه به افزایش قیمت دلار و یورو، دریافت ارز مسافرتی با قیمت کمتر واقعاً به صرفه‌تر خواهد بود. البته همانطور که نوشتیم، دریافت ارز دولتی از طریق بانک با محدودیت‌ها و سختی‌هایی همراه است. از این رو برخی ترجیح می‌دهند از طریق صرافی و با نرخ آزاد، ارز دولتی دریافت کنند. هرچند بانک مرکزی تغییراتی را در نرخ این ارز داده است که دیگر شاهد اختلاف زیاد بین ارز دولتی و آزاد نیستیم. به هر حال، اگر به دنبال کاهش هزینه‌های سفر خارجی خود هستید، دریافت ارز دولتی توصیه می‌شود. حالا به سراغ نکات دریافت ارز مسافرتی می‌رویم.

مقدار و تعداد دریافت ارز مسافرتی چقدر است؟

اولین نکته دریافت ارز دولتی در خصوص مقدار و تعداد آن است. هر مسافر فقط در سال یک بار می‌تواند این میزان ارز را دریافت کند. مقدار آن برای کشورهای مشترک المنافع و هم مرز با ایران برابر با ۵۰۰ یورو و برای دیگر کشورها برابر با ۱۰۰۰ یورو است. کشورهای مشترک المنافع و هم مرز شامل ارمنستان، ترکیه، آذربایجان، عمان، ترکمنستان، بلاروس، استونی، لتونی، لیتوانی، گرجستان، قزاقستان، قرقیزستان، مولداوی، روسیه، تاجیکستان، اوکراین، ازبکستان، افغانستان، بحرین، قطر، کویت، پاکستان، امارات متحده عربی و قبرس هستند.

از کدام بانک ها باید دریافت کرد؟

در حال حاضر، برای دریافت ارز، فقط باید به ۵ بانک ملی، ملت، سامان، تجارت و پارسیان و آن هم شعبه‌های ارزی مراجعه کنید. همچنین اینکه هر کدام هم دارای شرایط خاصی به ویژه در تخصیص ارز زیارتی هستند. برای دریافت ارز مسافرتی باید بین ۴ تا ۱۰ روز قبل به یکی از بانک‌ها مراجعه کرده و نوبت بگیرید. بعد از دریافت نوبت باید در روز تعیین شده برای گرفتن حواله مجدد به همان شعبه مراجعه کنید.

البته همه بانک‌ها چنین سیستمی را ندارند؛ یعنی ممکن است که در همان روز حواله را به شما بدهند. برای بانک سامان باید ۷ روز قبل باید به بانک مراجعه و بعد نوبت و سپس حواله را دریافت کنید. برای بانک ملی باید از ۴ روز قبل از تاریخ پرواز اقدام کنید. بعضی بانک‌ها مانند شعبه‌های ارزی تجارت، ممکن است که خلوت‌تر باشد.  برای دریافت شرایط و زمان دریافت باید به نزدیک‌ترین شعبه ارزی یکی از این بانک‌ها مراجعه کنید. هر کدام شرایط مخصوصی دارند.

شرایط دریافت ارز مسافرتی در سریع‌ترین زمان ممکن برای سفرهای خارجی 1400

دریافت ارز مسافرتی از بانک

نکته مهم دیگر اینکه حواله ارزی در بانک بین ۹:۳۰ تا ۱۲:۳۰ داده می‌شود. البته باید گفت تا زمانی که بانک مرکزی نرخ ارز را اعلام نکند، بانک به شما حواله‌ای نخواهد داد. برای همین ممکن است که ساعت بیشتری را در صف منتظر بمانید.

مدارک لازم برای دریافت ارز مسافرتی

در هنگام مراجعه به بانک در هنگام دریافت حواله ارز مسافرتی باید مدارک زیر را همراه داشته باشید:

اصل و تصویر پاسپورت

اصل ویزا 

کپی و اصل کارت ملی

اصل و کپی بلیط هواپیما با مهر آژانس هواپیمایی

تکمیل فرم درخواست ارز در بانک یا به صورت الکترونیکی

مبلغ ریالی معادل قیمت یورو همراه با کارمزد بانک

اصل رسید واریز مبلغ عوارض خروج از کشور

چه کسانی نمی‌توانند ارز مسافرتی دریافت کنند؟

یکی از مهم‌ترین نکات دریافت ارز مسافرتی که برخی نمی‌دانند، تعلق نگرفتن آن به گروه افراد خاصی است. گروه افراد زیر نمی‌توانند ارز مسافرتی دریافت کنند:

افراد زیر ۱۲ سال

افراد مقیم کشورهای خارجی

اشخاصی با گذرنامه سیاسی

همچنین باید گفت که ارز مسافرتی به آن‌هایی که قصد سفر زمینی یا دریایی دارند، تعلق نخواهد گرفت. این ارز فقط برای سفرهای هوایی است.

 بیمه مسافرتی

یکی از الزامات سفر بیمه مسافرتی است که می‌تواند امنیت خاطر مسافران را تامین کند و آرامش خاطری به مسافران عزیز بدهد. اما بهترین بیمه مسافرتی را از کجا باید بخریم تا هم قیمت مناسبی داشته باشد هم پوشش‌های خوبی ارائه دهد؟ ما برای شما پیشنهاد ویژه‌ای داریم. برای خرید بهترین بیمه مسافرتی با قیمتی استثنایی به لینک زیر مراجعه نمایید:

https://bimeh.com/travel

شرایط دریافت ارز مسافرتی در سریع‌ترین زمان ممکن برای سفرهای خارجی 1400

مواردی که برای گرفت ارز باید رعایت کنیم

نکات گرفتن ارز مسافرتی

مهم‌ترین نکاتی که باید در خصوص دریافت ارز بدانید، شامل موارد زیر است:

مقصد شما برای دریافت ارز مهم نیست؛ فقط مقدار آن متفاوت خواهد بود.

در بانک به شما حواله داده شده و مبلغ آن بعد از دریافت کارت پرواز در فرودگاه امام خمینی تحویل داده خواهد شد. البته بعضی بانک‌ها هم در دیگر فرودگاه‌های کشور، ارز مسافرتی را تحویل می‌دهند.

در صورت تعویض گذرنامه در سال جاری، باید قبلی را هم به همراه داشته باشید.

 برای گرفتن ارز خارجی از بعضی بانک ها نظیر بانک ملت، باید در آن جا حساب باز کرده باشید؛ اما در بانک سامان نیازی نیست و با هر کارتی می‌توانید مبلغ را پرداخت کنید.

در صورت فراموشی گرفتن حواله، دیگر ارز به شما تعلق نخواهد گرفت؛ اما می‌توانید پول خود را از همان شعبه پس بگیرید.

برای گرفتن حواله حتماً باید از قبل نوبت بگیرید.

حضور فرد متقاضی در بانک الزامی است.

این ارز فقط با واحد یورو داده می‌شود.

با توجه به نوسانات اخیر، شرایط ارز مسافرتی هم با گذشته تغییراتی داشته است. البته الان هم می‌توان تا سقف ۵۰۰۰ یورو در صرافی‌های منتخب ارز دریافت کنید. البته این مبلغ فقط برای سفرهایی با اهداف خاص داده‌می‌شود. در این مطلب سعی کردیم تا تعدادی از مهم‌ترین نکات گرفتن ارز مسافرتی را برای شما بنویسیم؛ اما به دلیل نوسانات ارزی شاهد تغییراتی زیادی هستیم.

منبع: مجله سایت بیمه دات کام : https://bimeh.com/mag

انتهای رپرتاژ آگهی 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha