• چهارشنبه / ۱۷ آذر ۱۴۰۰ / ۱۰:۱۷
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1400091713076
  • منبع : مطبوعات

پایان باز قصه کنکور

پایان باز قصه کنکور

در حالی‌ که شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی به‌ دنبال دومرحله‌ای‌کردن کنکور از سال ۱۴۰۲ است، وزیر آموزش و پرورش گفته درباره ضرورت برگزاری کنکور باید بازنگری کند.

به گزارش ایسنا، روزنامه همشهری نوشت: «هر وزیر آموزش و پرورشی که آمد، در بدو ورود اعلام کرد که دوست دارد و می‌خواهد سایه کنکور را از سر مدارس کم کند تا دانش‌آموزان بتوانند نفسی تازه کنند و دیگر درگیر رقابت، تست‌زنی، تراز، رتبه، کلاس کنکور و ... نباشند. البته در این راه مسئولان نهادهای دیگری مثل نمایندگان مجلس و اعضای شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی و ... هم بودند که دستی بر آتش کنکور بردند و خواستند آن را حذف یا کمرنگ کنند و سد پذیرش غیراصولی در دانشگاه‌ها را بردارند. مثلا نمایندگان مجلس در سال ۱۳۸۶ قانون حذف کنکور را تحت عنوان «قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها» تصویب کردند یا سیدمحمد بطحایی، وزیر اسبق آموزش و پرورش با مؤسسات آموزشی و ناشران کتاب‌های کمک‌درسی رسما وارد مناقشه شد تا بساط آنها را برچیند؛ وزیری هم آمد و گفت که شکل کنکور را باید تغییر داد. با وجود همه این حرف‌ها و اقدامات، پرچم کنکور همچنان بر فراز نظام آموزشی رسمی کشور برافراشته است.

حالا نوبت به وزیر جدید آموزش و پرورش رسیده که به رسم پیشینیان خود، نخستین سخنرانی‌اش را اختصاص بدهد به کنکور و درباره آن بگوید: «در کنکور تکانه‌های عاطفی را به بچه‌ها وارد می‌کنیم و هیچکس در خانواده‌ای نیست که از کنکور آسیب‌ ندیده باشد. معتقدم با متخصصان فن در دانشگاه‌های علوم‌ پزشکی مشورت کنیم، اگر آنها تأیید می‌کنند که کنکور خوب است، ادامه دهیم، اما اگر تأیید می‌کنند که به انسان ضرر می‌رساند، بیاییم برای کنکور چاره بیندیشیم که زودتر آن را حذف کنیم.»

این گفته‌های وزیر جدید آموزش و پرورش واکنش‌های زیادی را همراه داشت. نمونه آن انتقادهایی است که کارشناسان آموزشی بر آن وارد کرده و می‌گویند که بر اساس چه معیاری یوسف نوری، پزشکان را درباره مسئله کنکور متخصصان فن نامیده و می‌خواهد فقط با آنها مشورت کند؟

محمد فریمانی، کارشناس ارشد فلسفه تعلیم و تربیت در این‌ باره می‌گوید: «کنکور در ایران به یک مسئله چندوجهی و پیچیده تبدیل شده که نیاز دارد در محیطی آرام و علمی و به دور از موضع‌گیری‌های پوپولیستی به آن پرداخت و چاره‌ای برای آن اندیشید. این که موضوعی با این اهمیت و فراگیری بالا را در حد مشورت با متخصصان علوم‌ پزشکی تقلیل دهیم و بگوییم که آنها فقط در این‌ باره نظر دهند، اشتباه است؛ آن هم از زبان وزیر آموزش و پرورش که نیاز است علوم‌ اجتماعی و روانشناسی بداند و مسائل و بحران‌ها را از دید جامعه‌شناسی نظارت و حل و فصل کند.»

البته یوسف نوری فقط نگاهی گذرا به مسئله کنکور داشته و توضیح نداده که دقیقا چه برنامه‌ای برای آن دارد. او گفته است: «برای جایگزین کنکور نباید دوباره یک چیزی آورده شود که برای بعضی بنگاه‌هایی که مترصد همین ماجرا هستند، بازار مکاره‌ای ایجاد شود.» برخی از کارشناسان مانند فریمانی معتقدند که این صحبت‌های نوری درخصوص تصمیم جدید شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی برای کنکور است.

کنکور در مشت شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی

آخرین تصمیم درباره کنکور را اعضای شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی در تابستان امسال گرفتند و اعلام کردند که کنکور دومرحله‌ای خواهد شد. بر اساس هشتصدوچهل‌ودومین مصوبه شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی در ابتدای تیر امسال، «سهم سوابق تحصیلی دانش‌آموزان در نظام سنجش و پذیرش دانشجو از سال ۱۴۰۲ به ۶۰ درصد می‌رسد و سهم کنکور ۴۰ درصد خواهد بود. از سهم ۶۰درصدی که به سوابق تحصیلی دانش‌آموزان اختصاص داده شده است، معدل پایه یازدهم به اندازه ۲۰درصد و معدل پایه دوازدهم به میزان ۴۰درصد تأثیر خواهد داشت.»

سعیدرضا عاملی، دبیر شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی در این‌ باره توضیح داد: «با تأثیر ۶۰درصد سوابق تحصیلی و ۴۰درصد آزمون کنکور، علاوه بر اضطراب‌زدایی از داوطلبان کنکور به‌خصوص در رشته‌های پرمتقاضی، فرصتی فراهم می‌شود تا عمق یادگیری دانش‌آموزان سنجش شود.»

این آخرین تصمیمی است که مسئولان درباره کنکور دانشگاه‌ها گرفته‌اند و حتی اعضای شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی دنبال ایجاد زمینه‌های اجرای آن برای سال ١۴٠٢ هستند؛ تصمیمی که یا هنوز یوسف نوری، وزیر جدید آموزش و پرورش نسبت به آن بی‌اطلاع است یا اگر خبر دارد، درصدد نادیده‌گرفتن آن و سیاستگذاری جدید درباره کنکور است. جالب اینجاست که همزمان با او، منصور کبگانیان، دبیر شورای راهبردی نقشه جامع علمی کشور درباره کنکور گفته است: «هر سه وزارتخانه مرتبط با موضوع کنکور کارگروه‌های لازم را تشکیل داده‌اند و نخستین گزارش کارگروه‌ها به شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی ارسال شده است.»

او توضیح داد: «بر اساس گزارش‌های ارسالی، آموزش‌وپرورش در حال پیشبرد کار به شیوه‌ای مناسب است و مرتب حوزه نظارت و راهبری ستاد نقشه جامع علمی کشور در حال نظارت هستند که اگر موضوع نگران‌کننده‌ای بود، بررسی‌شود.»

دانش‌آموزان معطل بین دو تصمیم

تصمیمات مسئولان شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی و صحبت‌های وزیر جدید آموزش و پرورش در یک تناقض آشکار با یکدیگرند و همین، ابهام در آینده کنکور را بیشتر می‌کند؛ ابهامی که باعث استرس و نگرانی در دانش‌آموزان پایه نهم و دهم شده است؛ کسانی که از سال ۱۴۰۲ مشمول شکل جدید کنکور می‌شوند. زهرا قیومی، معلم ریاضیات پایه دهم و یازدهم رشته ریاضی فیزیک، در این‌ باره می‌گوید: «ذات و اصل کنکور برای دانش‌آموزان استرس‌زا و اضطراب‌آور است. حالا تصمیمات درباره شکل برگزاری آن هم اضافه شده که نگرانی ما و دانش‌آموزان را دوچندان کرده است. در واقع تصمیمی که شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی گرفته و می‌خواهد کنکور را دومرحله‌ای کند با کلی سؤال و ابهام روبه‌روست. حالا وزیر جدید آموزش و پرورش هم آمده و می‌گوید باید درباره شکل کنکور با متخصصان دانشگاه‌های علوم‌ پزشکی صحبت کند و در این‌ باره تصمیم بگیرد.»

او افزود: «تصمیم‌گیرندگان درباره کنکور باید بدانند که هرگونه اظهار نظر آنها حول محور این موضوع فقط روی سازوکارهای اداری و تشکیلاتی اثر نخواهد گذاشت و گروه مخاطب یعنی دانش‌آموزان که تعداد آنها بی‌شمار است هم از این تصمیمات تأثیر خواهند پذیرفت و از این‌ رو تشتت آرا آنها را آزار خواهد داد.»

حالا سؤال اغلب دانش‌آموزان این است که آیا وزیر جدید می‌تواند مصوبه شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی‌ را در باب دومرحله‌ای‌کردن کنکور کنار بگذارد و تصمیم جدیدی درباره آن بگیرد؟ این پرسشی است که اغلب دانش‌آموزان سر کلاس درس بارها آن را مطرح می‌کنند و دائم از معلمان می‌پرسند که در نهایت به چه شیوه‌ای کنکور خواهند داد و چگونه خود را برای شرکت در این ماراتن باید آماده کنند؟

یک منبع آگاه در شورای معاونان وزارت آموزش و پرورش به همشهری گفت: «تاکنون در جلساتی که با وزیر جدید داشتیم، صحبتی از کنکور به میان نیامده و او از ما نظری نخواسته است. به‌ نظر می‌آید نوری فقط این مسئله را دوباره مطرح کرده و فعلا تصمیم قطعی برای آن نگرفته است.»

اگر چه آمار و ارقام وزارت علوم نشان می‌دهد که گرایش به تحصیلات تکمیلی از نیمه دهه ۹۰ در بین جوانان به‌شدت افت کرده و نزدیک به یک‌ میلیون ریزش تعداد دانشجو داشتیم و از این باب دیگر رقابت در کنکور سنگین و فشرده نیست، اما همچنان دستیابی به صندلی‌های برتر دانشگاهی به‌خصوص در رشته‌های علوم‌ پزشکی برای داوطلبان دشوار است و همین باعث شده که کنکور از سکه نیفتد. حالا همه منتظرند تا ببینند تصمیم جدید وزیر آموزش و پرورش برای کنکور چیست و آیا می‌خواهد مصوبه شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی را اجرا کند یا نه؟»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۹-۱۷ ۱۸:۲۲

نه حذف نکنید

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۱۹ ۱۰:۲۷

چرا😐⁉️

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۱۷ ۱۹:۱۴

سلام بچه های که تغیرر رشته ای هستند چه خاکی باید بر سر بریزند لطفا راجب این دسته از دانش اموزا هم تصمیم بگیرید

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۱۷ ۱۹:۱۵

من خودم دانش آموز رشته تجربی ام پارسال کنکور دادم نتونستم قبول بشم چون نه پولی برای کتاب داشتم نه پولی برای کلاس کنکور امسال رفتم دنبال کار هیچ کس کار بهم نداده منم موندم توی بلاتکلیفی دارم از روی کتاب های درسی میخونم ولی اگه قبول نشم هیچی به هیچی اول از همه پول میخواد کنکور و درس خواندن و دانشگاه رفتن تمام.

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۲۰ ۰۰:۴۲

دلیل نمیشه ندونم کاری خودت رو پای پول نذاشتن بذاری منم پول ندارم ولی میرم کتاب ها رو از کانال های تلگرام دانلود میکنم و میخونم همین الان انواع کتاب های تست رو دانلود کردم و خوندن

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۱۷ ۲۰:۱۴

الان ما چیکار کنیم خداییش این چ مصوبه ایه دیگ یا تصویب کنید یا رد کنید دیگ واقعا خسته شدمممم🥺😢

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۱۷ ۲۰:۲۱

کنکور راتغیر ندهید

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۱۹ ۰۹:۱۹

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻خیلی بیش از حد موافقیم😐

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۱۷ ۲۰:۳۱

کاملاباحذف کنکورموافقیم

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۱۷ ۲۰:۳۳

سلام و عرض خسته نباشید واقعا کنکور خیلی استرس زا و اضطراب اور و خیلی نگران کننده توروخدا یه تصمیم درست بگیرید 🙏🏼🙏🏼

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۱۷ ۲۱:۱۷

سلام امیدوارم کنکور حذف نشه آره درسته که استرس هست اضطراب هست اما برای ما بچه هایی که سهمیه خاصی نداریم و مدارس نسبت به معدل و... سخت گیرن بهتره حداقل میدونیم تمرکزمون روی تست و آزمون و.. باشه! نکه اینکه توی دو راهی قرار بگیریم اینطوری حق خیلیا ضایع میشه و کنکور خیلی خیلی بهتره چیزیه که تقلب زیادی نیست! من یازدهم تجربیم و الان نمیدونم چطور قراره بشه اما اینکه بخوان دو مرحله ای کنند و.. واقعا بدتره خواهش میکنم مثل سالای قبل کنکور باشه هرچند کسی به نظر من توجه نمیکنه😔

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۱۷ ۲۱:۵۲

جمع کنید خودتونو دیگه... یه تصمیم درست نمیتونید بگیرید الکی حرف هم نزنید چند میلیون دانش آموز علاف شما نیستن که!!!

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۱۷ ۲۲:۰۵

ن -ب- کنکور #

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۱۹ ۰۸:۲۲

راس میگی

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۱۸ ۰۰:۲۷

اگه کنکور حذف بشه همش میشه پارتی بازی و رشوه به معلم

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۱۸ ۰۰:۳۷

اجرا کننند کنکور را حذف کنند

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۱۸ ۰۷:۰۴

ای کاش تو سال 1400یه فکری براش میکردن اخه حدود20. 30تا کتاب چه جوری بخونیم از یه معلم یا دکتر شدن که این همه سختی نمیخواد پدرمون در میاد به خداااااااااااااا....... 😭😭😭😭😭😭😞😞😞😞😞😞😞

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۱۸ ۰۹:۵۷

لطفاااا کنکورو بردارین اقای وزیر خواهش میکنیم ازتون

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۱۸ ۱۰:۰۰

اره به خدا کاش زود تر حذف میکردن

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۱۸ ۱۰:۱۷

واقعا کنکور از نظر من معیار سنجش دانش آموزان نیست که فقط به متن سوال کنکور جواب دهند که غلط میزنن اکثر شاید دانش آموز تخصص دیگری در درس دارد که در کنکور نمی‌تواند به اجرا در اورد

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۱۸ ۱۰:۱۹

واقعاا الان چندین مرتبه هست که دراین باره فقط حرف میزنن و نتیجه نمیگیرن بنظر من واقعا کنکور آسیب میزنه به آدم اینکه یکی مثل من که یازده تجربم و بخشکی میخوام ار الان ماهی یه ساعتم نمیتونم برم بیرون بگردم برای خودم حتی به کارای شخصیمم نمیتونم خوب برسم بله کنکور در صورتی خوب بود که سطح آموزش ماهم در همون حد بود اما حالا چی منکه از امسال شروع کردم آزمون دادن و کلاس رفتن و اینا که کارمم واقعا سخت شده چون دور از امکانات هستم و برای رفتن به اینجاها هم باید راه زیادی طی کنم من نمیگم اصلااا نباید کنکور باشه کنکور باشه آما مثل کشورای دیگه کشورهایی که ورود به دانشگاهمون راحته و خروج از آن سخت خیلی‌ها برای دادن کنکور میرن کشوری مثل ترکیه خلاصه اینکه من بازم کیدون که شما به هیچچچ نتیجه ای نمی‌رسید چون الان سالهاست این حرفارو می‌زنید و میخواین دانش آموزا رو فقط گمراه کنید 😐 من خودم یه کنکوری ۱۴۰۲ هستممم

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۱۸ ۲۰:۲۹

توی ایران اگه بچه های فقیر شانسی برای بهتر شدن زندگی داشته باشند همین کنکور چرا میخوایید اینو هم از ما بگیرید مگه چی میخوایید

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۱۸ ۲۱:۵۲

ای کاش واقعا قبول کنند و این حجم از استرس زیاد رو از بچه ها کمتر کنند

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۱۸ ۲۲:۴۷

پس ۱۴۰۱ چی

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۱۹ ۰۰:۲۶

شما این یدونه رو خوب کنین دیگه نمیخاد کاری کنی ما راضیم چون هر تصمیمی میگیرید فقط به نفع خودتونه و هیچوقت به فکر دانش آموز نبودید

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۱۹ ۰۹:۰۴

خواهش میکنم کنکورو بردارین متنفرم از کنکورون استرس زاعع

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۱۹ ۰۹:۲۲

لطفا یا کنکور رو کمرنگ تر کنید و همون دروس تخصصی باشه یا اصلا ورش دارید به نظر من این همه استرس وارد کردن به دانش آموزان براتون عاقبت بدی داره

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۱۹ ۰۹:۵۳

اگه حذف بشه باید فاتحه بچه های مردم عادی رو خوند مگه تو رویا خواب دانشگاه ببینند

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۱۹ ۱۰:۴۰

کنکور حذف نکنید.شما اگر درس خون هستی و ادا شاگرد ممتازی داری مثله گذشتگان تو کنکور هم ممتاز شو.!!!سوال کنکور همون سوالات کتاب هست ۸۰درصد.اگر همین هارو جواب بدی کولاک کردی. بعضی معلم ها خیلی سخت گیر و بعضی ها خیلی راحت نمره میدن اخه اینجوری حقه دانشگاه رفتن؟؟؟

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۱۹ ۱۲:۱۹

کنکور باشه بهتره حذفش نکنید

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۱۹ ۱۴:۳۱

ای کاش مسئولین ۵ دقیقه به دانش آموزانی فکر میکردند که پول خرید کتاب ندارن، حتی پول کلاس های تقویتی مدرسه هم ندارن چه برسه به کلاس کنکور، همون بچه ای که پول نداره وقتی وارد کلاس میشه و بحث کنکور رو میشنوه افسوس میخوره و میگه : دوستام میتونن من نمیتونم، و این مقدمه ای میشه برای دست کشیدن از هدفش، ای کاش مسئولین قدرت درک داشتن.

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۱۹ ۱۶:۰۳

بس کنید تورو خدا ۱۴ سال همین بساط!