معصومه فلاح در گفت وگو با ایسنا با بیان اینکه تاکنون ۱۲ کودک در استان به عنوان فرزند خوانده پذیرفته شدهاند، افزود: از این تعداد هفت کودک دختر و پنج کودک پسر بوده اند؛ حدود هفت کودک دیگر نیز در حال طی مراحل قانونی برای واگذاری به خانواده های متقاضی هستند.
فلاح در خصوص بیشترین رنج سنی کودکان که خانواده ها مایل به پذیرش سرپرستی آن ها هستند، اظهار کرد: کودکان دو تا پنج سال، کودکانی هستند که زوجین بیشتر مایل به پذیرش سرپرستی آن ها هستند.
وی ادامه داد: با اینکه تعداد متقاضیان پذیرش سرپرستی کودکان بی سرپرست یا بدسرپرست بسیار زیاد است، اما همه کودکان چنین شرایطی را ندارند به همین منظور این روند گاها کند پیش می رود.
این مسئول با اشاره به کودکانی که شرایط فرزند خواندگی را دارند، اظهار کرد: شرط اجازه به فرزند خواندگی گرفتن کودکان این است که باید پیشینه خانوادگی از آن کودک وجود نداشته باشد و یا مدت بسیار طولانی والدین کودکان از فرزند خود خبری نگرفته باشند؛ در این صورت دادستان دستور سلب حضانت از کودک را صادر میکند.
فلاح ادامه داد: بیشترین دلیل وجود کودکان و خردسالان در مراکز نگهداری بهزیستی و شیرخوارگاه ها، بدسرپرست بودن والدین آن ها است.
کارشناس امور کودکان بهزیستی استان در خصوص نحوه نظارت به تربیت و رشد کودکانی که سرپرستی آن ها واگذار شده است، اظهار کرد: پس از بررسی صلاحیت زوج ها برای به فرزند خواندگی گرفتن کودکان، یک دوره ۶ ماهه به صورت آزمایشی برای والدین برگزار میکنیم و طی این ۶ ماه والدین، کودک را در خانه خود نگهداری میکنند. وظیفه بهزیستی برگزاری سه دوره مشاوره طی این ۶ ماه و بازدید از محل زندگی آن ها است.
وی افزود: ارتباط بهزیستی با این کودکان تا سن ۱۸ سالگی ادامه خواهد داشت و حمایت های لازم در این خصوص صورت میگیرد.
فلاح در رابطه با نحوه ثبت تقاضای متقاضیان برای به فرزند خواندگی گرفتن کودکان، تصریح کرد: متقاضیان می توانند با مراجعه به سایت فرزندخواندگی و آپلود مدارک درخواست شده در این سایت تقاضای خود را ثبت کنند، پس از آن کارشناسان ما موظف به پیگیری درخواست متقاضیان میشوند.
به گزارش ایسنا، ۱۴ مرکز شیر خوارگاه کودکان بدسرپرست و بی سرپرست در خراسان شمالی فعالیت می کند.
انتهای پیام
نظرات