• شنبه / ۱۳ آذر ۱۴۰۰ / ۱۹:۰۹
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 1400091310045
  • خبرنگار : 71541

نقش موزه ارتباطات در دیجیتالی‌سازی فرایندها

نقش موزه ارتباطات در دیجیتالی‌سازی فرایندها
عکس ترئینی است

اتحادیه جهانی پست، سخنرانی رئیس موزه ارتباطات کشور در خصوص حفظ میراث دیجیتال در همایش صدسال موزه در ایران که به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس کمیته ملی موزه‌های ایران(ایکوم) برگزار شد را مورد توجه قرار داد.

به گزارش ایسنا، اتحادیه جهانی پست در استوری صفحه اینستاگرام خود بخش‌هایی از سخنرانی حسن عمیدی پیرامون میراث دیجیتال و لزوم دیجیتالی‌سازی موزه‌های ایران را بازنشر کرد. در همایش صد سال موزه در ایران که ۲۹ آبان ۱۴۰۰ در سالن همایش کتابخانه موزه ملی ایران با همکاری ایکوم ایران، موزه ارتباطات و کمیته ملی یونسکو برگزار شد، رئیس موزه ارتباطات با اشاره به لزوم دیجیتالی‌سازی فضا و محتوای موزه‌ها گفته بود یکی از دلایلی که مردم نمی‌توانند ارتباط خوبی با موزه‌ها برقرار کنند این است که موزه‌داران و دست‌اندرکاران آن از فضای دیجیتالی‌سازی بسیار هراس دارند و از آن فاصله می‌گیرند و مسئله دیگر این است که شرایط برای انتقال مفاهیم برای تمام سنین مانند بچه‌ها، جوانان و نوجوانان نداریم.

وی در  سخنرانی خود در همایش صدسال موزه در ایران به بهره‌گیری از ظرفیت‌های نوین فناوری در حوزه موزه‌داری و حفظ میراث دیجیتال تاکید کرده بود. رئیس موزه ارتباطات با بیان اینکه فزونی حجم اطلاعات در موزه‌ها برای مخاطبان، نیازمند خلاصه‌سازی و ساده‌سازی است، پیشنهاد داده بود با طبقه‌بندی اطلاعات و انتقال آنها از طریق فناوری‌های نو، رابطه اشیاء موزه و مخاطبان آن ارتقاء یابد.

وی با تاکید بر اینکه امروز دیجیتالی‌سازی موزه‌ها گامی مهم برای معرفی اشیای موزه و استقبال مخاطبان است گفته‌ بود موزه‌داران باید با آگاهی از این نوع تکنولوژی‌ها، تکنیک‌های جدیدی را برای ایجاد ارتباط با آثار موزه و مخاطبین برنامه‌ریزی کنند.

مدیرکل دفتر ارتباطات شرکت ملی پست همچنین بر نقش موزه ارتباطات در دیجیتالی‌سازی فرایندها پرداخته و اذعان داشته است که موزه ارتباطات طی دو سال گذشته به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا در کشور و اهمیت خروج حداقلی مردم از خانه و تعطیلی موزه‌ها و اماکن تاریخی، در این دوران ابتکار عمل را در دست گرفت و با فراهم کردن مجموعه‌ای از شرایط، امکان بازدید غیرحضوری علاقه‌مندان و دوست‌داران فرهنگ و تاریخ کشور را فراهم آورده است. 

عمیدی با تاکید بر رویکرد مثبت موزه ملی ارتباطات در کمک به تقویت و زنده نگه‌داشتن موزه‌ها به عنوان نهادی فرهنگ‌ساز و نقش‌آفرین در معرفی تاریخ و فرهنگ کشور، عنوان ‌کرد در روزهای کرونایی موزه ارتباطات با پشتیبانی کمیته ملی موزه‌های ایران (ایکوم) با ارائه اینترنت رایگان به سایر موزه‌ها، علاوه بر اینکه امکان ایجاد تورهای بازدید مجازی و انتشار آن در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی فراهم کرده، خود نیز در این زمینه پیشتاز بوده است. 

وی همچنین به همکاری در برگزاری تورهای مجازی ۱۳ موزه ایران در نوروز ١٣٩٩ اشاره داشته و گفت که این اقدام الگویی شد تا سایر موزه‌ها در صفحات اختصاصی خود در بستر شبکه‌های اجتماعی، برای ایجاد تورهای مجازی اقدام کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha