• جمعه / ۱۲ آذر ۱۴۰۰ / ۱۵:۵۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400091209167
  • خبرنگار : 71660

سئول: پکن "نقش سازنده‌ای" در اعلامیه پایان جنگ دو کره دارد

سئول: پکن "نقش سازنده‌ای" در اعلامیه پایان جنگ دو کره دارد
جیچی و مون جائه این

سخنگوی دفتر ریاست جمهوری سئول امروز (جمعه) اظهار کرد که یک مقام ارشد چینی که مسئول امور خارجی است، گفت که پکن از پافشاری سئول برای اعلام پایان رسمی به جنگ کره ۱۹۵۰-۱۹۵۳ حمایت می‌کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری یونهاپ، به گفته دفتر امنیت ملی رئیس جمهوری، "یانگ جیچی"، عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین این پیام را در دیدار با "سو هون"، مدیر امنیت ملی کره جنوبی به "چئونگ وا دائه"، سخنگوی دفتر ریاست جمهوری سئول و مشاور امنیت ملی "مون جائه-این"، رئیس جمهوری کره جنوبی ارائه کرد.

به نقل از یانگ گفته شد: ما از فشار سئول برای اعلام پایان رسمی جنگ دو کره حمایت می‌کنیم و باور داریم که اعلامیه پایان رسمی جنگ به افزایش صلح و ثبات در شبه جزیره کره کمک خواهد کرد.

یک مقام ارشد دولت کره جنوبی نیز گفت که یانگ "نیت" پکن را درخصوص ایفای "نقشی سازنده" در مشاوره‌های مربوطه تایید می‌کند. چین یکی از امضاکنندگان "توافقنامه آتش بس" است که به طور موثری به جنگ پایان داد. این کشور در طول جنگ سه ساله در کنار کره شمالی علیه کره جنوبی و نیروهای سازمان ملل متحد به رهبری آمریکا جنگید.

در ماه سپتامبر، مون در سخنرانی خود در سازمان ملل پیشنهاد کرد که "سه طرف دو کره و آمریکا، یا چهار طرف دو کره، آمریکا و چین گرد هم آیند و اعلام کنند که جنگ در شبه جزیره کره پایان یافته است.

وی تاکید کرد که این اعلامیه اگر صادر شود، "نقطه مهمی" در ایجاد "آشتی و همکاری" در شبه جزیره کره محسوب خواهد شد.

به گفته یکی از مقامات دولت که به شرط فاش نشدن نامش صحبت کرد، در حین آخرین نشست مون با یانگ، "سو "، مدیر امنیت ملی کره جنوبی به وی (مون) درخصوص هدف از "اعلام پایان جنگ" و موقعیت‌های مرتبط توضیح داد.

در راستای سفر به تعویق افتاده شی جینپینگ، رئیس جمهوری چین، این مقام دولتی گفت که هم سئول و هم پکن بر لزوم ادامه ارتباطات در "سطح اجلاس" توافق دارند و در هر زمان امکان برگزاری گفت‌وگوهای تلفنی و یا انواع گفت‌وگوهای غیرحضوری وجود دارد.

دفتر مون بارها اعلام کرده است که کشورهای همسایه به محض اینکه وضعیت کووید-۱۹ به "ثبات" برسد، پیگیر سفر شی به کره جنوبی خواهند بود. برخی ناظران می‌گویند که مون و شی ممکن است یک نشست مجازی پیش از افتتاحیه المپیک زمستانی پکن ۲۰۲۲ در فوریه سال آینده داشته باشند.

مون در سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۹ از چین بازدید کرد، اما سفر متقابل توافق شده شی به دلیل شیوع ویروس کرونا به تعویق افتاده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha