• چهارشنبه / ۱۰ آذر ۱۴۰۰ / ۱۵:۴۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400091008121
  • خبرنگار : 71589

یک مقام نیروی فضایی آمریکا:

هوانورد مافوق‌ صوت چین می‌تواند در مدار "پارک" کند!

هوانورد مافوق‌ صوت چین می‌تواند در مدار "پارک" کند!

یک مقام نیروی فضایی آمریکا مدعی شد که چین یک سیستم مافوق صوت جدید را با قابلیت رفتن و ماندن در فضا و سپس شلیک موشک و بازگشتن به زمین آزمایش کرده است که البته چین آن را تکذیب می‌کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، یک افسر نیروی فضایی ایالات متحده به نام ژنرال "چنس سالزمن"(Chance Saltzman) که معاون عملیات‌های فضایی در بخش عملیات، سایبری و هسته‌ای است، هشدار داده است که سیستم تسلیحات مافوق صوت جدید چین که بسیار مورد انتظار است، یک دستگاه مداری است و می‌تواند برای مدت زمان طولانی در فضا بماند.

طبق گزارش "فایننشال تایمز" در ۱۶ اکتبر، چین یک وسیله نقلیه مافوق صوت را آزمایش کرده است که موشکی را شلیک کرده که حداقل پنج برابر سرعت صوت، سرعت داشته است.

اکنون در یک رویداد آنلاین که توسط نیروی هوایی ارتش آمریکا برگزار می‌شد، "سالزمن" اظهاراتی را در مورد این وسیله نقلیه مافوق صوت زیرمداری چین بیان کرد. او گفت که کلمات استفاده شده در مورد این وسیله نقلیه برای اینکه بفهمیم بحث در مورد چیست، مهم است.

اصطلاح مافوق صوت به سرعت‌های بالاتر از پنج ماخ یعنی پنج برابر سرعت صوت اطلاق می‌شود. کلمه "زیرمداری"(Suborbital) نیز اجسامی را تعریف می‌کند که می‌توانند به فضا برسند اما وارد مدار نزدیک زمین نمی‌شوند.

"سالزمن" گفت: این یک سیستم کاملاً متفاوت است، زیرا "کوچک‌مدار"(fractional orbit) با "زیرمدار" متفاوت است. "کوچک‌مدار" به این معنی است که وسیله نقلیه می‌تواند تا زمانی که کاربر تعیین کند در مدار بماند و سپس به عنوان بخشی از مسیر پرواز از مدار خارج شود.

پرواز زیر مداری به آن دسته از پروازهای فضایی گفته می‌شود که در آنها با آنکه سفینه فضایی یا موشک به فضای بیرونی می‌رسد، اما مسیر پرواز آن با ورود دوباره به جو یا آن سطح گرانشی مثلاً سطح زمین که از آن پرتاب شده، متمایل می‌شود. برای مثال، مسیر یک جسم پرتاب شده از زمین که به ارتفاع ۱۰۰ کیلومتری بالاتر از سطح دریا برسد و سپس بر زمین بیفتد، یک پرواز یا پرتاب فضایی زیرمداری در نظر گرفته می‌شود.

کوچک‌مداری اما توسط سازمان اطلاعات ایالات متحده به عنوان اجسامی که به مدار می‌رسند و قبل از یک دور کامل چرخیدن به دور زمین به سطح زمین باز می‌گردند، تعریف شده است. تعریف رایج سیستم‌های بمباران کوچک‌مدار(FOBS) که وسیله نقلیه مورد بحث چینی نمونه‌ای از آن را ارائه می‌کند، اجسامی است که می‌توانند چرخش‌های بیشتری را به دور زمین انجام دهند و "سالزمن" ادعا می‌کند که این سیستم چینی برای گذراندن مدت زمانی در فضا طراحی شده است.

اظهارات ژنرال "سالزمن" با نظرات ژنرال بازنشسته نیروی هوایی "جان هایتن" مطابقت دارد. او در مصاحبه‌ای با "CBS News" به عنوان معاون رئیس ستاد مشترک ارتش گفت: این هوانورد اوایل این ماه به فضا رفته و دور دنیا چرخیده و یک وسیله نقلیه مافوق صوت را رها کرده که به سمت چین پرواز کرده و هدفی را در چین مورد اصابت قرار داده است.

برخلاف همه چیزهایی که تاکنون در مورد سیستم جدید چین گفته شده مبنی بر اینکه این کشور از نوعی گلایدر مافوق صوت با سرعت بالا استفاده می‌کند که درجاتی از مانور پذیری دارد، اما چین این ادعاها را رد می‌کند.

"ژائو لیجیان" سخنگوی وزارت خارجه چین این اظهارات را مبنی بر اینکه چین موشکی را از یک وسیله نقلیه مافوق صوت شلیک کرده، رد کرده است.

بر اساس این تکذیبیه، "ژائو" این اظهارات مبنی بر موشک بودن این شیء را رد کرده و گفته است: همانطور که می‌دانیم، این یک آزمایش معمولی از یک وسیله نقلیه فضایی برای تأیید فناوری قابلیت استفاده مجدد بودن این فضاپیما بود. پس از جدا شدن از وسیله نقلیه فضایی قبل از بازگشت، دستگاه‌های پشتیبان هنگام سقوط در جو زمین می‌سوزند و زباله‌های آن به دریاهای آزاد می‌ریزند. این یک موشک نبوده، بلکه یک وسیله نقلیه فضایی بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha