به گزارش ایسنا، تیم ملی بسکتبال ایران موفق شد پنجره نخست مسابقات انتخابی جام جهانی ۲۰۲۳ را با کسب دو پیروزی در بازیهای رفت و برگشت مقابل سوریه به پایان برساند؛ اتفاقی که با کادرفنی جدید و بر خلاف چند سال اخیر، بدون استفاده از بازیکنان دو ملیتی و با به کار گیری برخی ستارههای کنار گذاشته شده به دست آمد.
عباس مرشدی سرمربی سابق تیم ملی بسکتبال ایران در گفتگو با خبرنگار ایسنا درباره عملکرد تیم ملی در پنجره نخست انتخابیها صحبت کرد که در ادامه میخوانید:
* تیم ملی شادابتر از زمان شاهینطبع بود
او در مورد تفاوت عملکرد تیم ملی در زمان سرمربیگری مصطفی هاشمی نسبت به زمان سرمربیگری مهران شاهینطبع توضیح داد: من شخصا تفاوت را در چند بعد دیدم که یکی از اصلیترین موارد، شادابی تیم بود که در گذشته وجود نداشت. شاید این مورد بخاطر خلقیات دو مربی بود، به هر حال شاهینطبع با خصوصیات اخلاقی خاص با بازیکنان ارتباط داشت و هاشمی هم همینطور، که من دومی را میپسندم. هاشمی اختصاصا مربی است که با بازیکنان خود ضمن رعایت حرمت رفیق است و بازیکنان احساس راحتی میکنند.
* جوانانی بازی کردند که بقیه جرات بازی دادن به آنها را نداشتند
سرمربی سابق تیم ملی بسکتبال، درباره استفاده از بازیکنان جدید در ترکیب تیم ملی نیز گفت: اینطور بگویم که آقای هاشمی نشان داد تخصصشان استفاده از بازیکنانی است که دیگران شاید جرات استفاده از آنها را نداشتند. او در بازیهای باشگاهی نیز به مراتب این موضوع را نشان داده بود. اکنون نیز با وجود اینکه دستش بسته بود و متاسفانه پیروزی مداری یک اصل در ورزش ما است، باز هم نشان داد ما نفراتی چون سالار منجی را داریم و در یک پست حساس از او استفاده کرد.
او با حمایت از تصمیمات هاشمی گفت: عملکرد سرمربی تیم ملی در این دو بازی و به کار گیری جوانان جدید به ما نشان داد هاشمی این جسارت را دارد که از جوانان به موقع استفاده کند تا به نفع تیم باشد. این موارد از جمله تفاوتهایی بود که در تیم ملی نسبت به زمان شاهینطبع داشت.
* فدراسیون خدمتی به بسکتبال نکرده است
مرشدی درباره بازگشت نفراتی چون کامرانی و کاردوست به تیم ملی نیز گفت: در این زمنیه روی صحبتم با هاشمی نیست. در چهار سال گذشته چرا ما باید آنقدر ضعیف عمل کنیم که اکنون هیچ بازیکنی را با قابلیت مهدی کامرانی برای تیم ملی نداشته باشیم و فقط سجاد مشایخی باشد. این موضوع نشان میدهد که در چهار سال گذشته نه فدراسیون و نه تیم ملی نتوانستند کار خاصی انجام دهند و به بسکتبال خدمت کنند. اکنون دیگر دست هاشمی نیست اگر کامرانی را دعوت میکند، او بازیکنی است که یک زمان جزو شاخصهای آسیا بود و الان هم با تجربهای که دارد به تیم ملی کمک میکند.
او ادامه داد: ضمن اینکه باید بگویم سن یک عدد است و خیلی از بازیکنان را داشتهایم که در این سنین با بهترین شرایط بازی میکنند و کامرانی هم مستثنا نیست. هاشمی اشتباه نکرد که کامرانی را برگرداند، از او نیز به درستی استفاده کرد. به نظرم کم کاری فدراسیون است که دست هاشمی را بسته است.
* دعوت نشدن دو رگهها نقطه قوت بود
مرشدی در پاسخ به این سوال که آیا دعوت نشدن بازیکنان دو ملیتی باعث ایجاد نقطه ضعف درتیم ملی بود؟ توضیح داد: به نظر من نبود تمام این افراد در تیم ملی ما اثر مثبت داشت. ما وقتی در طول یک فصل هیچ اشرافی به کارهای یک بازیکن نداریم، چگونه میتوانیم او را به تیم ملی دعوت کنیم، جزو نفرات اصلی هم قرارش دهیم و بازیکنانی که زیر ذرهبین مربی بودند را کنار بگذاریم؟ همه بازیکنان دو رگهای که در این دو بازی نبودند، مگر چقدر در گذشته به تیم ملی کمک کردند؟
او ادامه داد: آیا یک بازی بود که تیم ایران بخاطر وجود آنها برنده شود؟ آنها بازیکنان معمولی بودند مثل بقیه بازیکنان. اگر معولی هستند بهتر است از بازیکنانی که در کشور خودمان هستند استفاده کنیم. لژیونر کسی است که در تیم ملی تاثیر بالای ۵۰ درصد داشته باشد. اگر صحبت از حدادی است، دلیلش عملکرد و تاثیر بالای ۵۰ درصد او است. اگر توانایی دورگهها مثل حدادی است قدمشان رو چشم، ولی هاشمی بهترین کار ممکن را کرد.
* یخچالی همچنان در حال پیشرفت است
مرشدی درباره پیشرفت چشمگیر بهنام یخچالی نیز گفت: یخچالی بازیکنی در حال رشد است و شما سال آینده یخچالی را بهتر از الان خواهید دید. او بازیکنی با پتانسیل بالا در بازیهای پیرامونی است و حرکات بسکتبال را در زمانهای خودش خوب اجرا میکند. او به عنوان یک بازیکن سطح بالا در آینده برای تیم ملی مفید خواهد بود.
* فدراسیون برنامه ندارد، روزمره اداره میشود
او درباره نبود جایگزین برای بازیکنانی چون یخچالی نیز گفت: ما تیم ملی ب نداریم و پشتوانه نیست. "اگر یخچالی نباشد چه کسی میتواند جای او باشد؟" جزو بدترین جملات این است که: چرا باید در این کشور با چنین وسعتی، وقتی یک بازیکن از زمین بیرون رفت همه چیز را با خودش ببرد؟ به هر حال بازیکنانی هستند که با درصدهای پایینتر جای ایشان باشند، اما این کار فدراسیون است که بتواند برای او جایگزین بسازد.
مرشدی افزود: متاسفانه در چهار سال گذشته فقط حرف تیم ملی ب را شنیدیم و یک چند ماهی حرف تیم قرمز و آبی شد، اما از داخل آنها هم فقط یک سینا واحدی آمد که الان هم فعلا نیست، باقی تیم هم مشخص نیست چه شد! فدراسیون برنامه مدون برای نگهداری و حفظ بازیکنان جوان ندارد و با روزمرگی پیش میرود، که این تقصیر مربی تیم ملی نیست.
* بازیکنان شوتزن ایران باید بهتر باشند
کارشناس بسکتبال ایران، درباره نقاط ضعف تیم ملی نیز گفت: این بازیکنان سالها است با هم کار میکنند و نمیشود از آنها ایراد عدم هماهنگی گرفت چون هماهنگی و شناخت خوبی از هم دارند. نمیشود بگوییم در کار تاکتیکی ضعیف هستند چون از زمان بائرمن(سرمربی آلمانی) این کارها را تکرار میکنند و هاشمی هم از آن برنامهها استفاده میکند. آنچه که به عنوان یک آپشن میتوان نگاهش کرد، این است که چرا بازیکنان ما که شوت زنهای خوبی هستند، در هنگام بازی همگی از موقعیتهای شوت به خوبی استفاده نمیکنند؟ به هر حال پرتاب سه امتیازی یکی از فاکتورهای حمله بسکتبال است و ما باید راهکارهایی انتخاب کنیم که بازیکنان شوتیست از موقعیتهای خود خوب استفاده کنند.
انتهای پیام
نظرات