ناصر کرمی راد عصر سه شنبه در بازدید از مراکز پرورش ماهیان خاویاری شهرستان سبزوار در جمع خبرنگاران عنوان کرد: همچنین بر مبنای آمارهای جهانی سازمان فائو، ایران در سال ۲۰۱۹ رتبه چهارم تولید گوشت ماهیان خاویاری را داشته است.
وی تصریح کرد: پس از کشور چین، در حوزه تولید گوشت خاویار کشورهای روسیه، ارمنستان و ایران با هم رقابت دارند که کسب رتبه دوم دور از انتظار نیست.
مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات گفت: ظرفیت تولید خاویار از سال ۱۳۹۳ برای یک دوره ۱۰ ساله به میزان ۱۰ هزار تن گوشت و ۱۰۰ تن خاویار برنامه ریزی شده بود.
کرمی راد افزود: در حال حاضر در ۲۲ استان کشور طبق پروانههای صادر شده هفت هزار تن تولید گوشت و ۱۱۰ تن خاویار تولید شده که این مقدار تا افق ۱۴۰۴ بیشتر نیز میشود.
وی ادامه داد: صادرات محصول خاویار طی یک سال گذشته به میزان سه هزار و ۵۰۰ تن گوشت ماهیان خاویاری و ۱۲ تن خاویار، ۱۶ میلیون دلار برای کشور ارزآوری داشته است.
مدیر جهاد کشاورزی سبزوار نیز گفت: ۴۵ کیلوگرم خاویار و هشت هزار کیلوگرم گوشت ماهیان خاویاری در این شهرستان طی یک سال گذشته تولید شده است.
علی اصغر امانیان افزود: چهار مزرعه پرورش چهار ماهی خاویار این شهرستان در دو حوزه پروار ماهی و استحصال فعالیت دارند.
وی اظهار کرد: عملیات احداث شهرک آبزی پروری و پرورش ماهیان خاویاری شهرستان با حمایتهای دولت و سرمایهگذاری بخش خصوصی در مساحت ۶ هکتار با استفاده از آب رودخانه کال شور، با ظرفیت اسمی تولید سالانه ۶۰ تن گوشت و ۱.۵ تن از سال گذشته آغاز شده است.
انتهای پیام
نظرات