• سه‌شنبه / ۹ آذر ۱۴۰۰ / ۱۴:۴۸
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1400090907119
  • خبرنگار : 71623

راهکار مقابله با قاچاق پوشاک/ عراق و افغانستان، تنها مقاصد صادرات پوشاک

راهکار مقابله با قاچاق پوشاک/ عراق و افغانستان، تنها مقاصد صادرات پوشاک

نائب رئیس اول اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک راهکار مقابله با قاچاق پوشاک را اجرای طرح شناسه کالا، کد رهگیری و صندوق مکانیزه عنوان کرد و گفت: صادرات ایران در حال حاضر ناچیز است و فقط حدود ۱۲۰ میلیون دلار آن هم به صورت ریالی به عراق و افغانستان صادر می‌شود.

به گزارش ایسنا، بهرام شهریاری نائب رئیس اول اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک در نشستی خبری با اشاره به سهم بیش از ۹۰ درصدی بخش خصوصی در صنعت پوشاک، اظهار کرد: از جمله وظایف دولت مقابله با قاچاق است که سال‌ها است تولیدکنندگان با آن درگیر هستند. سه سال پیش قرار بود طرحی برای مقابله با قاچاق در سه فاز اجرا شود که اوایل به خوبی در حال اجرا بود، اما متوقف شد.

وی با اشاره به فاز اول این طرح برای مقابله با برندهای محرز قاچاق، تصریح کرد: سال ۱۳۹۷ بخشی از این برندهای محرز جمع آوری شدند، اما حالا دوباره به سطح عرضه بازگشته‌اند. این در حالی است که دولت باید در بحث مقابله با قاچاق استمرار داشته باشد.

نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک در ادامه با بیان اینکه برخی از قانون‌های خوب، به خوبی اجرا نشدند، اظهار کرد: برای مثال مناطق آزاد با نگرشی که در دنیا بود ایجاد شد، اما الان شبیه منطقه آزاد دیگر کشورها نیست و قوانین ته لنجی، ملوانی، مسافری و غیره نیز آنطور که تصویب شده اجرا نمی‌شود.

به گفته وی در حال حاضر سفارش پوشاک در کشورهای مختلف حجم عظیمی از دپوی پوشاک در دنیا ایجاد کرده و یکی از مقاصد برای قاچاق پوشاک استوک این کالاها نیز ایران است، چرا که از قوانین بین المللی از جمله کپی رایت در آن خبری نیست و نظارت درستی هم انجام نمی‌شود. بنابراین تولید کنندگان در حال حاضر در شرایط نامناسبی قرار دارند که اگر ستاد مقابله با قاچاق کالا و ارز دخالت نکند مشکلات بیشتر هم می‌شود.

شهریاری در پاسخ به سوالی درباره میزان تولید، صادرات قاچاق پوشاک اظهار کرد: در سال ۱۳۹۸ ستاد مبارزه با قاچاق اعلام کرد مصرف پوشاک هشت میلیارد دلار است که ۲.۵ میلیارد دلار از آن از طریق قاچاق تأمین می‌شود. این میزان در سال‌های اخیر کاهش یافت و حتی آمار قاچاق به ۱.۶ میلیارد دلار رسید. اما اخیراً ستاد رقم ۷۰۰ میلیون دلار را برای قاچاق پوشاک اعلام کرد که مورد تایید ما نیست و مشاهده میدانی این میزان کاهش را نشان نمی‌دهد.

وی افزود: صادرات هم رقم قابل توجهی نیست. بر اساس آمارها فقط حدود ۱۲۰ میلیون دلار  پوشاک به عراق و افغانستان صادر می‌شود که آن هم تجار کشورهای همسایه حضوری از تولیدکنندگان می‌خرند و ارزآوری ندارد. این موضوع به ضرر تولیدکنندگان هم است چرا که وقتی تجار کشور همسایه دلار خود را در ایران تبدیل به ریال می‌کند و از تولیدکننده خرید می‌کند، آنها مجبورند کالا را به قیمت عمده داخلی با تاجر بفروشند، اما همین کالا به قیمت بالا در کشور مقصد فروخته می‌شود. این در حالی است که ما در دهه ۸۰ به ایتالیا و آلمان پوشاک صادر می‌کردیم.

شهریاری در ادامه بیان اینکه تولید کنندگان توان تامین نیاز داخلی را دارند، از افزایش سهم برندهای داخلی در مجتمع های تجاری خبر داد و گفت: در گذشته شاهد بودیم که مجتمع های تجاری به سختی تولیدکنندکان داخلی را می‌پذیرفتند، چرا که برندهای خارجی پول بیشتری می‌دادند و طرفدار بیشتری هم داشتند، اما بعد از سال ۱۳۹۸ و برخورد مقطعی بابرندهای قاچاق، سهم داخلی ها افزایش پیدا کرد. چرا که بخشی از برندهای خارجی که نتوانستند مجددا مجوز فعالیت بگیرند ایران را ترک کردند. در حال حاضر حدود ۱۷۰ برند داخلی در کشور فعال است.

او همچنین در پاسخ به سوالی درباره راهکار مقابله با قاچاق اظهار کرد راهکار شفافیت در سطح عرضه است که برای تحقق آن باید طرح شناسه کالا، کد رهگیری و صندوق مکانیزه اجرا شود.

احتمال ورود ترکیه به بازار ایران

مجید افتخاری، عضو اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک در ادامه این نشست اظهار کرد: تصمیمات غیر کارشناسی و بحران‌های جهانی باعث افزایش قیمت نخ و پنبه شد و هیچ تدبیری در این زمینه در نظر گرفته نشده است. همچنین مشکلات قبلی از جمله قطعی برق و بالا رفتن سایر هزینه تولید در مجموعه مزیت رقابت تولیدکنندگان را از بین می‌برد.

وی با بیان اینکه در ایران دولت برخلاف سایر کشورها،   برای جبران خسارات کرونا، از مشاغل حمایت نکرد و حتی تمام مطالبات خود را دریافت کرد، تصریح کرد: بخش خصوصی درخواست دارد سطح عرضه شفاف باشد، چرا که الان با بحران قاچاق پوشاک استوک به کشور مواجه هستیم.

وی افزود: بنگلادش به عنوان دومین صادرکننده پوشاک با ۲۰ میلیون نفر اشتغال در این بخش، به دلیل کنسل شدن سفارشات، پوشاک استوک را با قیمت نازل حتی با یک دهم قیمت واقعی به صورت توناژی عرضه می‌کند. این وضعیت می تواند صنعت هر کشوری را فلج کند، چرا که اصلاً امکان رقابت نیست. متاسفانه این محصولات چهار یا پنج مقصد بیشتر ندارد که یکی از آنها ایران است.

از طرف دیگر به گفته عضو اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک اخیراً کشور بحران‌زده ترکیه هم با کاهش ارزش پول خود مواجه شده و احتمال سرازیر شدن پوشاک این کشور به ایران هم وجود دارد که اثرات آن طی ماه‌های آینده مشخص می‌شود. در اصل ایران تبدیل به ناجی اقتصادهای بحران زده شده است.

وی همچنین درباره راهکار مقابله با قاچاق اظهار کرد: نظارت باید از زمان ورود کالا تا سطح عرضه به صورت مستمر انجام شود. مسئله دوم هم این است که در حال حاضر شاهد هستیم برخی کالای قاچاق وارد می‌کنند، برند آن را تغییر می‌دهند و به جای کالای داخلی میفروشند که باید با آن‌ها نیز برخورد شود.

برگزاری نهمین نمایشگاه ایران مد

در ادامه این نشست، مجید نامی، نایب رئیس دوم اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک، از برگزاری نهمین دوره نمایشگاه بین المللی پوشاک (ایران مد) از ۱۴ ال ۱۷ آذر خبر داد و گفت: برای نمایشگاه درخواست ۸۵۰۰ متر فضا داشتیم که در نهایت ۴۲۰۰ متر به ما تعلق گرفته و حدود ۱۰۰ شرکت در این نمایشگاه حضور دارد. البته هیچ شرکت خارجی در نمایشگاه حضور نخواهد داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha