طی دو دهه گذشته با خشکی زاینده رود و برداشتهای بیرویه از آبخوان دشت اصفهان-برخوار و خالی شدن آن، سرطان فرونشست زمین به مغز استخوان اصفهان رسیده و امروز ترکهای فرونشست در جای جای مناطق مسکونی شهر همچون خانه اصفهان، ملک شهر، خوراسگان، رهنان، مهرآباد، لاهور، حمزه، فلکه فیض و ... رسیده و همچنین در مناطق ۱۵، ۱۲، ۱۱، ۱۰، ۷ و ۱۴ شهرداری اصفهان و تاسیسات و بناهای خدماتی همچون پایانه امیرکبیر، ساختمان اتاق بازرگانی و ... به وضوح قابل مشاهده است و این ترکها، به خصوص طی دو سال گذشته بیش از هر زمان دیگری نمایان شده است.
اگرچه طی چند ماه گذشته برخی اخبار حکایت از آن دارد که شهرک نیروی هوایی واقع در منطقه خانه اصفهان، به دلیل پیشروی فرونشست مخروبه و خالی از سکنه شده است، اما ساکنان و مالکان این شهرک روایت دیگری از این شهرک دارند و دلیل تخلیه منازل این شهرک را تخریب ساختمان ها بر اثر فرونشست نمی دانند.
شهرک نیروی هوایی واقع در منطقه خانه اصفهان در شمال این شهر به مساحت ۳۲۰ هزار مترمربع فضای کلی و حدود ۲۳۰ هزار مترمربع شامل ۴۱۲ پلاک مسکونی است که مساحت هر پلاک آن بین ۴۰۰ تا بیش از ۱۰۰۰ متر مربع است. از این تعداد پلاک حدود ۳۰ پلاک املاک شخصی است که هنوز ساکن آن هستند و سایر پلاکها در اختیار کارکنان نیروی هوایی بود که تا اوایل امسال در خانههای سازمانی این شهرک ساکن بودند.
در حال حاضر تعدادی آپارتمان و مجموعه مسکونی (حدود ۳۰ واحد مسکونی) در این شهرک وجود دارد که ساخت آنها عمدتا مربوط به دهه ۶۰ است.
این شهرک با داشتن فروشگاه، پارک بازی و همچنین چند مدرسه، حدود ۱۰۰ نفر ساکن دارد و به نوعی رفت و آمد ساکنان در شهرک نیروی هوایی برقرار و زندگی در آن جریان دارد.
رئیس هیئت امنای شهرک نیروی هوایی واقع در منطقه خانه اصفهان درباره وضعیت فعلی این شهرک به ایسنا، توضیح داد: اگرچه ما منکر موضوع فرونشست زمین در اصفهان نیستیم، اما موضوع مطرح شده درباره تخلیه اهالی این شهرک به دلیل فرونشست را تکذیب می کنیم و این مطلب نادرست است.
قاسم مکتوبیان گفت: بر اساس مدارک موجود از سال ۱۳۵۲ مالکیت مجموعه خانههای شهرک نیروی هوایی خانه اصفهان با وزارت دفاع بود و از سال ۱۳۵۷ کارکنان نیروی هوایی در منازل این شهرک مستقر و تا سال ۱۳۹۷ در این منازل مستاجر بودند.
وی ادامه داد: مطابق تفاهم نامهای از سوی فرمانده ارتش و وزارت دفاع، دستور رهاسازی و فروش این املاک به عنوان املاک مازاد ابلاغ و قرار شد پول آن به خزانه واریز شود.
به گفته عضو هیئت امنای شهرک نیروی هوایی، ساز و کار اجرای واگذاری و زمان بندی تخلیه این خانهها توسط کارکنان بر اساس نامهای رسمی اعلام و قرار شد این کار از سال ۱۳۹۷ انجام شود، اما به دلایلی تخلیه مطابق برنامه زمان بندی انجام نشد و در پی مشکلاتی که در این راه وجود داشت، تخلیه ساکنان که به نوعی پرسنل نیروی هوایی ارتش بودند، تا سال ۱۴۰۰ به طول انجامید تا این پرسنل به طور کامل این شهرک را ترک کنند.
مکتوبیان با بیان اینکه وزارت دفاع این خانهها را به تعاونیهای مسکن واگذار کرد و برخی صاحبان این خانهها در نهایت ملک خود را به دیگران فروختند، توضیح داد: در حال حاضر مالکان جدید این خانهها بعد از گرفتن مجوزهای لازم از شهرداری و ...مشغول ساخت و ساز هستند.
وی تصریح کرد: ما منکر فرونشست در اصفهان نیستیم، اما دلیل رفتن ساکنان این شهرک از منازل خود فرونشست نبوده و ترکهای عمیق خانههای این شهرک به دلیل بازسازی نشدن ساختمانهای آن و قدمت حدود ۵۰ ساله این منازل است، چرا که ساکنان آن به نوعی مستاجر بودند و هیچ گاه برای بازسازی و تعمیر آن اقدام نکردند.
به اعتقاد مکتوبیان، متاسفانه با برخی اخبار نادرست، مالکان جدید املاک این شهرک که به نوعی با ساخت و ساز به دنبال نوسازی آن هستند، متضرر می شوند و نباید با زدن برچسب فرونشست تنها به منطقهای خاص مشکلاتی را برای صاحبان و مالکان آن ایجاد کنیم.
انتهای پیام
نظرات