• یکشنبه / ۷ آذر ۱۴۰۰ / ۱۰:۲۶
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1400090704826

مدیر جهادکشاورزی شیراز خبر داد:

امحاء مزارع آلوده شیراز با پهپادهای سمپاش

امحاء مزارع آلوده شیراز با پهپادهای سمپاش

ایسنا/فارس مدیر جهادکشاورزی شهرستان شیراز با تاکید بر ممنوعیت استفاده از فاضلاب خام برای آبیاری کشتزارها و عزم جدی دستگاه‌های مسئول برای امحاء محصولات در این کشتزارها، از به کارگیری پهبادهای سمپاش با هدف امحاء این مزارع خبر داد.

ذبیح‌الله سیروسی خاطرنشان کرد: تولید محصولات سلامت محور خط قرمز جهادکشاورزی است و راهکارهای حمایتی و مشاوره‌ای به کشاورزان ارایه می‌شود.

به نقل از جهادکشاورزی شیراز، سیروسی با تاکید بر اینکه سلامت محصولات خط قرمز جهادکشاورزی است، از ارائه خدمات نوین به فعالان این عرصه خبر داد و تصریح کرد: ارائه خدمات کارشناسی و مشاوره‌ای، راه‌اندازی سامانه برخط توزیع نهادها و سهمیه کودهای یارانه‌ای، تشویق برای راه‌اندازی کشت‌های جایگزین و حمایت برای احداث گلخانه از مواردی است که به همین منظور در دستور کار قرار گرفته است. 

مدیر جهادکشاورزی شیراز با بیان اینکه سال زراعی از مهرماه آغاز می‌شود، با ارائه آمار و ارقامی در این زمینه، گفت: در بخش کشت گندم، جو و کلزا ۲۵ هزار هکتار سطوح زیرکشت تعهدی مربوط به مزارع دیم داشتیم و کشاورزان به واسطه تصوری که از میزان بارش داشتند بیش از ۳۰ هزار هکتار را به این مسئله اختصاص دادند. اما متاسفانه به دلیل خشکسالی مقدار ۱۰ هزار هکتار آن قابلیت برداشت داشت.

سیروسی با بیان اینکه پیش بینی بارش برای زمان طولانی تر از یک ماه چندان دقیق نیست، اظهار کرد: در کشت گندم آبی ۱۰ هزار هکتار به زیر کشت رفت که ۷ هزار هکتار آن آماده برداشت شد و در مجموع حدود ۴۵ هزارتن گندم تولیدی در سال زراعی گذشته داشتیم.

این مقام مسئول در خصوص کشت کلزا که یکی از محصولات استراتژیک سازمان است هم گفت: دلایلی از قبیل عدم اعمال حمایت‌های لازم و عدم رغبت کشاورزان باعث شد تا تولید مناسبی در این زمینه انجام نشود.

سیروسی تاکید کرد: برای تولید کلزا نیازمند برنامه ریزی دقیق برای کاشت، داشت و برداشت هستیم و به موازات آن دولت باید قیمت خرید را افزایش دهد که خوشبختانه در سال جاری این حمایت‌ها اتفاق افتاده است و امیدواریم به استقبال کشاورزان منجر شود.

مدیر جهادکشاورزی شیراز با بیان اینکه در سال گذشته ۸۰ هکتار کشت کلزا داشتیم، عنوان کرد: در شهرستان شیراز محصولاتی نظیر ذرت و چغندر قند، گوجه فرنگی، سبزیجات زیر کشت می‌روند و سالانه نزدیک به ۲۰ هزار تن تولید جو داریم که به عنوان علوفه دام مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سلامت خط قرمز جهادکشاورزی است

سیروسی با اشاره به موضوع پراهمیت سلامت در حوزه تولید محصولات کشاورزی، افزود: متاسفانه آبیاری محصولات کشاورزی با فاضلاب در جنوب کلانشهر وجود داشت و این امر به یک معضل اساسی و خطرناک تبدیل شده که جهاد کشاورزی شیراز با قدرت به این موضوع ورود کرده است.

این کارشناس ارشد حوزه کشاورزی با بیان این که مقابله با چالش‌های بزرگ نیازمند همکاری فرادستگاهی است، تصریح کرد: از نظر قانونی هر دستگاهی برای مدیریت فاضلاب وظایفی بر عهده دارد. شرکت آبفا موظف به جمع آوری و ساماندهی فاضلاب شهری است که این امر در پهنه شهر شیراز به صورت ناقص انجام می‌شود. همچنین محیط زیست وظیفه دارد پساب کارخانجات را مدیریت کند و متاسفانه در شهرک صنعتی و برخی دیگر از مناطق شاهد ورود فاضلاب‌های صنعتی خام به عرصه محیط زیست هستیم.

او گفت: در جنوب کلانشهر شیراز با یک پهنه ۱۵۰۰ هکتاری روبرو هستیم که در معرض خطر آبیاری با فاضلاب قرار دارد. اما باید به این نکته تاکید کرد که تمام این پهنه مورد کشت قرار نمی گیرد و بر اساس نقشه برداری‌های انجام شده ۱۱۴هکتار از مزراع ذرت و یونجه با فاضلاب خام گاهی موارد ابیاری می‌شود.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان شیراز با تاکید بر اینکه آبیاری با فاضلاب تخلف محرز کشاورز است، عنوان کرد: برای مقابله با این پدیده مذموم که سلامت عمومی جامعه را به خطر می‌اندازد راهکارهای مختلفی در دستور کار قرار گرفته است. در وهله اول با فرهنگسازی و اقدامات آموزشی به دنبال پیشگیری از این بحران هستیم و سپس از طریق مراجع قضایی تخلف‌ها را پیگیری می‌کنیم. کشاورزانی که مزارع خود را با فاضلاب آبیاری می‌کنند شناسایی شده و اسامی آنها به شبکه بهداشت و محیط زیست ارائه می‌شود و آنها نیز با پیگیری در مراجع قضایی دستورات لازم برای امحا این گونه محصولات را اخذ می‌کنند.

عزم راسخ برای امحاء محصولات فاضلابی 

سیروسی در ادامه  با تاکید بر اینکه محصولاتی نظیر سبزیجات، برنج و ارزن و هیچ محصول دیگری با فاضلاب رها شده در طبیعت در شهرستان شیراز آبیاری نمی‌شود، خاطرنشان کرد: پساب‌های تصفیه شده از تصفیه خانه شماره یک شیراز به مزارع کشاورزی هدایت می‌شود و آبیاری با آنها مورد تایید کارشناسان است. البته در سالیان اخیر کشت با فاضلاب تصفیه نشده نسبت به گذشته بسیار تقلیل یافته و برخی از کشاورزان به ناچار به شیوه غیرقانونی متوسل می‌شوند که باید راهکاری جایگزین برای مقابله با آن را در دستور کار قرار داد.

او خاطرنشان کرد: یکی از راهکارهایی که به کشاورزان ارایه می‌دهیم تغییر الگوی کشت است. برای مناطقی که از آب کمی برخوردار هستند پیشنهاد می‌کنیم تا به الگوهای کشت گلخانه ای متوسل شوند و از طریق پساب های تصفیه شده اقدام به کشاورزی کنند. در همین زمینه سازمان جهاد کشاورزی با پرداخت تسهیلات و خدمات کارشناسی و مشاوره‌ای از کشاورزان حمایت می‌کند.

این مقام مسئول با اشاره به اقداماتی که در راستای مقابله با کشت فاضلابی انجام شده، گفت: جهاد کشاورزی شیراز بنا بر وظیفه‌ای که بر عهده دارد بارها و بارها نسبت به مسدود سازی کانال‌های هدایت فاضلاب به سوی مزارع شهری اقدام کرده است. اما متاسفانه برخی از سودجویان مجددا اقدام به بازگشایی و هدایت فاضلاب به مزارع کرده‌اند.

سیروسی سلامت جامعه را خط قرمز جهادکشاورزی ارزیابی کرد و افزود: اگر کشاورزی اقدام به کشت محصولات با فاضلاب کرد دستگاه‌های ذیربط نظیر شبکه بهداشت و جهاد کشاورزی بر اساس دستور قضایی می توانند اقدام با سم پاشی مزرعه با علف کش‌های قوی کنند که منجر به خشک شدن محصول می‌شود.

مدیرجهادکشاورزی شهرستان شیراز ادامه داد: با هدف پرهیز از بروز تنش با کشاورزان خاطی این اقدام با استفاده از پهبادهای سمپاش انجام می‌شود؛ به همین دلیل از کشاورزان درخواست داریم تا به منظور حفظ سلامتی جامعه و پیشگیری از برخوردهای قانونی و خشکاندن محصول از آبیاری با فاضلاب جدا بپرهیزند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha