• شنبه / ۶ آذر ۱۴۰۰ / ۱۱:۴۳
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1400090604076
  • خبرنگار : 71594

سرمدی: دولت باید فکری برای تغییر نظام بانکداری به بانکداری اسلامی کند

سرمدی: دولت باید فکری برای تغییر نظام بانکداری به بانکداری اسلامی کند

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت که دولت سیزدهم باید فکری برای تغییر سیستم بانکداری به نظام بانکداری اسلامی کند تا اندوخته ها و سرمایه های مردمی که در بانک ها وجود دارد به سمت تولید و رفع مشکلات اقتصادی و تولیدی مردم سوق داده شود.

کیومرث سرمدی واله در گفت و گو با ایسنا، در رابطه با اصلاح نظام بانکداری کشور به نظام بانکداری اسلامی بیان کرد: سیستم بانکداری ما به نحوی است که تبدیل به بنگاه شده، بنگاه های اقتصادی و معاملاتی که سمت و سوی آنها بیشتر سود بانک ها است و عملا گره آنچنانی از تولید و اشتغال باز نمی کنند و این مشکلی است که در سیستم بانکداری ما وجود دارد.

وی با تاکید بر اینکه دولت سیزدهم باید فکری به حال این موضوع کند، تصریح کرد: فکر به این معنی که اندوخته ها و سرمایه های مردمی که در بانک ها وجود دارد به سمت تولید و رفع مشکلات اقتصادی و تولیدی مردم سوق داده شود.

نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در اینکه بانکداری ما در قبال مبالغی که دریافت و یا تسهیلاتی که ارائه می کند سود دریافت می کنند و این سیستم ربوی است، شکی نیست. همچنین می دانیم که خیلی از مراجع هم در قالب فتاوا و دیدگاه هایی که داشتند به این موضوع اذعان داشته و تذکر هم داده اند. بنابراین باید در راستای حل این معضل تلاش شود تا شبهه ربوی بودن دریافتی و پرداختی های بانک ها از بین برود و باید به این مساله توجه جدی صورت گیرد و مجلس هم باید به این موضوع ورود پیدا کند، اما اینکه مجلس در این زمینه تاکنون چه اقدامی انجام داده است را یا من اطلاع ندارم و یا اینکه هنوز حرکتی انجام نشده است.

سرمدی اظهار کرد: طبیعتا بانک ها در قبال پرداخت تسهیلاتی مانند وام ازدواج و یا تسهیلاتی که مبلغ آنچنانی ندارد و می تواند گره از مشکلات مردم باز کند یک سری مقاومت هایی دارند و برخی موانع قانونی در مقابل آن می تراشند و یا اینکه سعی می کنند که تسهیل نکنند که این موضوع مشکلی هست و مجلس ورود پیدا کرده است.

وی در پایان گفت: در رابطه با نوع ضامن و نحوه دریافت وثایق که بانک ها می گیرند قانون داریم اما در بیشتر موارد بانک ها رعایت نمی کنند که باید با نظارت بانک مرکزی و دستگاه های نظارتی در کشور این موضوع مورد توجه قرار گیرد.

انتها پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha