• جمعه / ۵ آذر ۱۴۰۰ / ۰۸:۲۸
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1400090503304
  • خبرنگار : 50037

پیش بینی کشت ۳۶۰هکتار باغات پسته در همدان

پیش بینی کشت ۳۶۰هکتار باغات پسته در همدان

ایسنا/همدان مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان از پیش بینی ۳۶۰هکتار باغات پسته در سال جاری در سطح استان همدان خبر داد.

حجت الله شهبازی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: پسته از گذشته از جمله محصولاتی بوده که پیگیر گسترش و توسعه آن در استان بوده‌ایم و با تحقیقات و بازدیدهای میدانی متخصصان در زمینه پسته کشور که از استان همدان داشتند از سال ۹۱کاشت پسته با پنج هکتار در استان آغاز شد.
وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر کشت پسته در استان همدان روند خوبی داشته، تصریح کرد: در سال گذشته سه هزار و ۲۰۰ هکتار سطح زیر کشت باغات پسته استان‌ بوده که پیش‌بینی می‌شود این‌میزان کشت در سال جاری به ۳۶۰هکتار افزایش یابد.

وی با تاکید بر اینکه کشت پسته هنوز در استان همدان جای کار دارد و می‌تواند محصول بسیاری برای باغداران داشته باشد، خاطر نشان کرد: دوره نونهالی پسته از زمان کاشت تا زمان باردهی هشت تا ۱۰سال طول می‌کشد و هنگام باردهی ۴۰تا ۵۰ سال دارای میوه‌دهی خواهد بود .
شهبازی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در زمینه پسته در استان همدان به دلیل شرایط اقلیمی خوب آب و خاک از نظر درآمد زایی، فروش و بازاریابی و انبارداری دارای پتانسیل بالایی خواهد بود، گفت: در سطح استان همدان باغات یکپارچه خوبی از باغات پسته در حال احداث بوده و کار پیوند نهال پسته در حال انجام است.
وی همچنین یاد آور شد:در بحث کشت پسته در  استان همدان، شهرستان‌های جنوبی استان با کارهای تحقیقاتی که مد نظر بوده بیشتر در اولویت توسعه کشت پسته  قرار دارند ضمن اینکه شهرستان ملایر در استان همدان در رابطه با کشت پسته در استان پیشرو است.
شهبازی خاطر نشان کرد: استان همدان نسبت به استان‌های پسته خیز کشور از نظر وضعیت خاک و اقلیمی دارای وضعیت خوبی بوده که این امر برای استان یک حُسن به شمار می‌رود.
وی با بیان اینکه متوسط تولید پسته در هر هکتار در کشور یک تُن است، افزود: پیش‌بینی محققان بر این است با توجه به شرایط اقلیمی استان همدان میزان تولید هر هکتار باغات پسته در استان همدان سه تُن پسته خشک باشد.
وی با اشاره به اینکه ارقامی را که در استان همدان پیوند می‌شود از نوع ارقام تجاری بوده که با این میزان پیش‌بینی تولید درآمد زایی خوبی برای بهره برداران خواهد داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha