• چهارشنبه / ۳ آذر ۱۴۰۰ / ۱۰:۴۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400090302078
  • خبرنگار : 71477

آمریکا قرار است فارک را از فهرست گروه‌های تروریستی بین‌المللی خارج ‌کند

آمریکا قرار است فارک را از فهرست گروه‌های تروریستی بین‌المللی خارج ‌کند

پنج سال پس از آنکه گروه شورشی "نیروهای مسلح انقلابی کلمبیا" موسوم به "فارک" توافق صلحی را با دولت کلمبیا امضا کرد و یک حزب سیاسی تشکیل داد، آمریکا اکنون قرار است نام گروه فارک را از فهرست گروه‌های تروریستی بین‌المللی خود خارج کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه گاردین، این اطلاعیه قرار است روند صلح متزلزل کلمبیا را تقویت کند؛ روند صلحی که با ادامه خشونت گروه‌های شورشی مخالف و قاچاقچیان مواد مخدر که مردم این کشور آمریکای جنوبی را به دردسر اندخته‌اند، به صورت کامل اجرا نشده است.

مقامات آمریکایی گفتند، این اقدام ممکن است به زودی انجام شود و وزارت امور خارجه آمریکا نیز اعلام کرده که کنگره را از این اقدام قریب‌الوقوع در رابطه با گروه فارک مطلع کرده است.

آمریکا در سال ۱۹۹۷ میلادی هنگامی که این گروه شورشی در اوج قدرت خود بود، هزاران نیرو تحت کنترل خود داشت و حملات بزرگی را به پایتخت‌های منطقه‌ای و پایگاه‌های نظامی انجام می‌داد، آن را به لیست ترور خود اضافه کرد. گروه فارک هزاران سیاستمدار و مردم عادی کلمبیا را ربود و مین‌هایی را در سراسر کشور جاسازی کرد.

"آدام ایساکسون"، مدیر نظارت دفاعی در اندیشکده "دفتر واشنگتن در امور آمریکای لاتین" (Wola) گفت: حذف گروه فارک از این فهرست خیلی وقت است که عقب افتاده است چرا که این گروه که وزارت امور خارجه آمریکا آن را در این فهرست قرار داده دیگر وجود ندارد. در سال ۲۰۱۷ میلادی ۱۳ هزار و ۶۰۰ شورشی خلع سلاح شده و به چریک‌های سابق تبدیل شدند.

وی افزود: با گذشت بیش از چهار سال، بیش از ۹۰ درصد از آنها همچنان غیرمسلح باقیمانده و به زندگی غیرنظامی روی آورده‌اند. تنبیه کردن و عدم ارتباط با آنها نه تنها بی‌معنی و مضحک است بلکه نتیجه معکوس نیز دارد.

الیزابت دیکینسون، یک تحلیلگر کلمبیایی در گروه بین‌المللی بحران گفت: تحریم‌های آمریکا ادغام مجدد اقتصادی و سیاسی را فلج کرده و شورشیان سابق را که سلاح‌های خود را با نیت خوب زمین گذاشته و به رغم چالشهای متعدد همچنان به این روند متعهد هستند، تنبیه می‌کند. ما شهادت‌های شورشیان سابق را شنیده‌ایم که مجبورند برای باز کردن حساب بانکی که یکی از الزامات اولیه برای آغاز پروژه‌های تعاونی کشاورزی است، از بانکی به بانک دیگر بروند.

وی افزود: این فهرست همچنین توانایی دولت واشنگتن را برای حمایت و نفوذ بر این روند صلح که با حمایت دولت باراک اوباما، رئیس جمهور اسبق آمریکا انجام شده بود، فلج می‌کند. مقامات آمریکایی نمی‌توانند با شورشیان سابق فارک دیدار کنند، با آنها در یک جا بنشینند و از پروژه‌هایی که ذی نفعانش شامل فارک باشد حمایت مالی کنند. با گذشت پنج سال از امضای این توافق، چنین محدودیت هایی غیر منطقی هستند و نتیجه معکوس خواهند داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha