• دوشنبه / ۱ آذر ۱۴۰۰ / ۱۶:۰۸
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1400090100737
  • خبرنگار : 71234

قاضی زاده هاشمی:

به تقویت مولفه‌های امیدآفرینی در کشور نیاز داریم

به تقویت مولفه‌های امیدآفرینی در کشور نیاز داریم

یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت که تمایل به مهاجرت وسیع نخبگانی نشان‌دهنده نیاز به تقویت مولفه‌های امیدآفرینی در کشور است.

به گزارش ایسنا، سیداحسان قاضی‌زاده هاشمی در جلسه شورای مرکزی این حزب با اشاره به رسالت نسل ‎نو، اظهار داشت: شعار جوان‌گرایی و بیانیه گام دوم انقلاب به عنوان بیان ویژه مقام معظم رهبری نیازمند اقدامی عملیاتی در ساحت سیاسی کشور است. با توجه به اینکه تاکنون گروه‌ها و تشکیلاتی که در مورد بیانیه گام دوم شکل گرفتند نتوانسته اقشار مختلف مردم را پوشش دهند، مهم‌ترین رسالت و ماموریت حزب نسل‌نو جذب اقشار و جوانان مومن و خصوصا نیروهای متخصص و دانشگاهی است.

وی با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری گفت: در این انتخابات شاهد کاهش مشارکت مردم بودیم و این کاهش مشارکت در انتخاباتی نظیر ریاست‌جمهوری بعید بود. حدود ۵۲ درصد از مردم در انتخابات مشارکت نکنند که این به نوعی خطر محسوب می‌شود. زمان انتخابات در کمیسیون نظارت، قائل بودم که می‌توانستیم از طریق فعالیت و بسیج حداکثری افکار عمومی اجازه ندهیم رکورد کاهش مشارکت شکسته شود، دلیل این کاهش مشارکت نتیجه کم‌کاری‌های گسترده در عرصه‌های مختلف است.

این نماینده مجلس با تاکید بر نقش کم‌کاری‌ها در کاهش مشارکت مردمی در انتخابات گذشته، گفت: بسیاری از جوانان که اغلب آنها در رده‌های خاکستری و دانشجویی قرار دارند، در این انتخابات مشارکت نکردند.

قاضی زاده افزود: از طرفی در حال حاضر شاهد آمار روزافزون خروج نخبگان از کشور هستیم. متاسفانه طی سه سال گذشته حدود ۴ هزار نفر پزشک و حدود ۳۰۰ هزار نفر از جمعیت دانشگاهی با مدارک فوق لیسانس و  دکترا از کشور مهاجرت کردند. وقتی جمعیت وسیع نخبگانی میل به مهاجرت پیدا کرده و یا شرایط آن را پیدا کرده، نشان‌دهنده آن است که در کشور نیازمند مؤلفه‌های امیدآفرینی هستیم.
 
وی اضافه کرد: زمانی که انجمن‌های صنفی، تخصصی و دانشگاهی نتوانند دایره نفوذ خود را به معنای جذب و نگهداری افراد جهت مشارکت در توسعه و آبادانی کشور حفظ و صیانت کنند، گریز از مرکز شکل می‌گیرد.
 
این عضو شورای مرکزی حزب نسل‌نو  با اشاره به علت حضورش در این حزب گفت: اصلی‌ترین بحث ورودم به حزب نسل‌نو حضور نخبگان و دانشگاهیان در آن بود البته که از اقشار مختلف دانشگاهی و افرادی که دل در گرو انقلاب، مقام معظم رهبری و نظام دارند، نیز عضو این حزب هستند.
 
قاضی‌زاده هاشمی تربیت نسل جوان انقلابی را از جمله ملزومات جریان ارزشی دانست و تأکید کرد: در جریان اصولگرا احتیاج به پای کار آوردن جوانانی از قشر نخبگان و دانشگاهی داریم، تابلوهایی که تاکنون وجود داشته بعضا کارکردهای خود را از دست داده، در حقیقت بعد از جامعه روحانیت و جامعه مدرسین، آبادگران با تابلوی ایجاد عمران و آبادانی شهر تهران در انتخابات شورای شهر تهران حضور پیدا کرد و پیروز شدند.
 
وی با تاکید بر اینکه مردم به دنبال کارآمدی، عملکرد ملموس و حل مسائل و مشکلات کشور هستند، خاطرنشان کرد: حزب نسل نو به دلیل اینکه بعد از انتخابات مطرح شد، نشان داد که یک گروه و یا حزب شب انتخاباتی نیست و دارای دورنماست. نسل‌نو برای نسل جوان است اما مشروط بر اینکه در هر استان بتواند جوانان نخبه و کارآمد را جذب کند و دایره جذبش منحصراً به یک دانشگاه،گروه یا حتی مدرسه یا جریان خاصی نباشد.
 
قاضی‌زاده هاشمی خاطرنشان کرد: با گزاره‌ هایی نظیر اینکه گفته می‌شود دولت سیزدهم آخرین تیر و فرصت است، کاملا مخالف هستم چون اینگونه نیست. اتفاقا می‌توان گفت که دولت سیزدهم بهترین فرصت برای خدمت صادقانه است، اینکه جریان انقلابی بگوید هر چه در دولت اتفاق می‌افتد و عملکرد در دولت است، دفاع می‌کنم و نقد درون گفتمانی نداشته باشند، نشان دهنده جزمیت است و حرف غلطی است لذا این جریان باید به عنوان یک مجموعه نخبه هم نقد درون گفتمانی داشته باشد و هم این گزاره را تقویت کند که حوزه‌های دانشگاهی می‌توانند نقد کنند.
 
قاضی زاده هاشمی با تاکید بر اینکه جریان انقلابی نباید سرنوشت خود را به افراد و اشخاص گره بزند، گفت: این نکته به عنوان یک نکته درون جریانی هم می‌تواند موثر باشد و هم می‌تواند زمینه‌ساز ایده‌های جدیدتری در آینده شود. رابطه مجموعه نسل‌نو و در کل مجموعه جوان مؤمن انقلابی با مقام معظم رهبری یکی از نکات حائز اهمیت است، ما همیشه خود را مکلف بر این دانستیم که پشت سر ایشان حرکت کنیم.
 
وی با اشاره به ویژگی‌های جریان انقلابی افزود: جریانی که می‌خواهد انقلابی و ارزشی باشد، باید پشت سر رهبری حرکت کند و در عین حال هسته فکری و اعتقادی‌اش به صورتی نباشد که هر جا کم آورد و از منطق کافی و لازم برخوردار نبود از رهبری هزینه کند. البته طی چند روز گذشته شاهد چنین مواردی در مجلس بودیم، در حال حاضر مبنا و منطق مقام معظم رهبری عقلانیت انقلابی است به این معنا که رفتار، سلوک، گفتار، کردار و حتی بیان مبانی باید به صورتی باشد که جامعه دانشگاهی، نخبه و آحاد مختلف جامعه آن را بپذیرد.
 
وی در ادامه متذکر شد: حزب نسل‌نو جریان جوانی است که وفادار به ارزش‌ها است، چرا که اعضای حاضر در این حزب از جمله دوستداران و وفاداران انقلاب هستند که بسیاری از آنها در عرصه فعالیت‌های دانشجویی و انقلابی خود را وقف انقلاب کرده‌اند. از این رو امروز نیازمند برخورد عملگرایانه و جدی با مسائل و مشکلات هستیم، در حال حاضر مجموعه نسل‌نو و ترکیب آن مورد توجه قرار گرفته و حتی جریان رقیب ترکیب آن را آنالیز کرده است.
 
قاضی زاده هاشمی این حزب را متمایز از سایر گروه‌ها و جریان‌های فعلی دانست و ابراز کرد: در حقیقت حزب نسل‌نو مانند جریان‌های فعلی نیست و متفاوت است، چراکه این جریان می‌تواند افق آینده نیروهای انقلاب باشد و از طرفی خلاء بسیاری از ناکارآمدی‌ها را پر کند. اینکه حزب نسل‌نو به عنوان جریانی که بتواند موضع داشته باشد و در زمان خود نقش‌آفرینی کند، بسیار اهمیت دارد، البته رویکرد جوان‌گرایی هم رویکرد مناسبی است.
 
این نماینده مجلس با بیان اینکه متولدین دهه‌های ۷۰ ،۶۰ و ۸۰ حدود ۴۸ میلیون نفر از اعضای جامعه فعلی ایران را تشکیل می‌دهند، گفت: اگر متولدین دهه ۵۰ را هم به این آمار اضافه کنیم، این رقم به بیش از ۵۷ میلیون نفر می‌رسد، لذا این چهاردهه، دهه‌های تأثیرگذار آینده سیاسی کشور محسوب می‌شوند بنابراین اگر نسل‌نو بتواند بر روی سه دهه ۷۰،۶۰ و ۸۰ سرمایه‌گذاری کند، به موفقیت خواهد رسید، اما چنانچه بخواهد مانند برخی احزاب دچار تشتت و خالص‌سازی شود، مطمئناً به سرنوشت همان گروه‌ها و جریانات دچار خواهد شد. لذا در نسل ‎نو دایره باید گسترده‌تر، جاذبه بیشتر و دافعه کمتر داشته باشد تا بتواند به عنوان جریان گفتمانی مسیر را ادامه دهد.
 
وی در پایان گفت: البته در جریان گفتمانی افراد و اشخاص مطرح نیستند، همچنانکه که در مورد قانون منع به کارگیری بازنشستگان که در مجلس مطرح شد، یک اقدام گفتمانی بود و بعد از منویات مقام معظم رهبری در مورد جوانان این طرح در مجلس به تصویب رسید.
 
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha