• دوشنبه / ۱ آذر ۱۴۰۰ / ۰۲:۰۵
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 1400083023524
  • خبرنگار : 71584

عقب‌ماندگی بهزیستی در تهیه اقلام کمک توانبخشی/ «سمعک»؛ پاشنه‌ آشیل

عقب‌ماندگی بهزیستی در تهیه اقلام کمک توانبخشی/ «سمعک»؛ پاشنه‌ آشیل

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه تاکنون برای تامین تجهیزات کمک توانبخشی ۱۶ درصد از بودجه دریافت شده و بودجه‌هایی که دریافت شده بیشتر مربوط به هزینه پرستاری، مستمری‌ها و... بوده است، گفت: امسال مقداری برای تامین اقلام با مشکل مواجه بودیم اما بودجه داریم و اگر به ما تخصیص داده شود، می‌توان بلافاصله اقلام توانبخشی را خریداری کرد.

محمد نفریه در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص برخی اظهارات مبنی بر مشکلات برای تهیه سمعک و باتری سمعک بیان کرد: تنها وسیله توانبخشی که در ایران تولید نمی‌شود، «سمعک» است و این برای ما پاشنه آشیل شده است. حتی ما شکایت کردیم و گفته شد ورود وسایل کمک توانبخشی تحریم نیست، اما وقتی سیستم بانکی تحریم است امکان وارد کردن آن وجود ندارد. از سوی دیگر تنها وسیله‌ای هم که به آن ارز ترجیحی تعلق می‌گیرد، سمعک است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر به دلیل ارز و تحریم با مشکلات مواجه شده‌ایم، گفت: قیمت سمعک گران شده است و نمی‌توان گفت سمعک در بازار وجود ندارد،‌ گفت: سال گذشته با دفتر تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت هماهنگ شد و لیست تمامی انبارها را دریافت و به ما ارائه دادند.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه بزرگترین خریدار سمعک در ایران سازمان بهزیستی است، اظهار کرد: در حال حاضر باتری سمعک موجود است، اما مقدار آن کم و قیمت آن بالا رفته است. سازمان بهزیستی سال گذشته به تمام افراد ناشنوا هزینه یکساله باتری سمعک را پرداخت کرد و اگر امسال هم بتوانیم، هزینه باتری را پرداخت می‌کنیم.

وی ادامه داد: البته امسال مقداری تخصیص بودجه هم عقب بود، با وجود اینکه در آبان ماه باید حدود ۶۰ درصد از بودجه را دریافت می‌کردیم، اما تاکنون برای تامین تجهیزات کمک توانبخشی ۱۶ درصد از بودجه دریافت شده و بودجه‌هایی که دریافت شده بیشتر مربوط به هزینه پرستاری، مستمری‌ها و... بوده است. یک تخصیص جدیدی هم داده شده لذا در مجموع حدود ۴۰ درصد تخصیص بودجه داده شده است، البته خرید تجهیزات توانبخشی زمان‌بر است زیرا باید در سامانه دولت وارد شود و روند خود را طی کند.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: حال باتوجه به تغییر و تحولاتی که در سازمان بهزیستی وجود داشته و بودجه‌ جدیدی که داده شده، امید است بتوان اقلام را خریداری کرد. اکنون این مشکل در تامین سمعک و باتری نیست بلکه در تهیه همه اقلام عقب ماندگی داریم؛ گرچه با تفاهم‌نامه‌ای که با بنیاد پانزده خرداد بسته شده، مقرر شده حدود ۲۷ هزار ویلچر به سازمان بهزیستی داده شود که اکنون همه استان‌ها در حال دریافت ویلچرها هستند.

نفریه گفت: امسال مقداری برای تامین اقلام با مشکل مواجه بودیم اما بودجه داریم و اگر به ما تخصیص داده شود، می‌توان بلافاصله آن را خریداری کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha