• یکشنبه / ۳۰ آبان ۱۴۰۰ / ۰۹:۵۲
  • دسته‌بندی: تهران
  • کد خبر: 1400083023215
  • خبرنگار : 71291

حفظ نماد تاریخی زواره با مرمت چهارصفه‌های این شهر تاریخی

حفظ نماد تاریخی زواره با مرمت چهارصفه‌های این شهر تاریخی

ایسنا/تهران یک فعال میراث فرهنگی و تاریخی گفت: زواره تنها شهری در کشور است که بافت تاریخی آن با ۳۶ هکتار وسعت به طور کامل ثبت میراث فرهنگی کشور شده است. در واقع این بافت و خانه‌های داخل این حصار، همان شهر تاریخی با قدمت بیش از هزار سال است که خوشبختانه به‌تدریج مردم شهر به اهمیت آن پی برده و در مرمت آن در حد توان مشارکت کرده‌اند.

محسن هادی طحان زواره در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با بیان این که در بافت تاریخی زواره خانه‌های ساخته شده که بیش از صدها سال قدمت با ویژگی‌های خاص معماری مناطق کویری و در عین سادگی دارند، گفت: این بناها در  نوع خود بی‌نظیر است از جمله چهارصف‌ هایی زیبا و بکر با مصالح خشت و گل و آجر فرش که برای مردم آن دیار عادی است.

وی با اظهار تاسف از این که برخی مالکان یا شهرداری در گذشته نه چندان دور به راحتی این خانه‌ها را تخریب می‌کردند، افزود: امروزه مردم فهیم زواره مخصوصا ساکنان بافت تاریخی و خانه‌های پنج دری و حوض‌خانه و چهارصفه‌ای با شناخت میراث کهن خود و با درایت و هوشیاری در صدد حفظ این بناها برآمده و با مرمت چهارصفه ‌ا این نماد تاریخی شهر زواره را حفظ کرده و با سرافرازی به آیندگان تحویل می‌دهند.

حفظ نماد تاریخی زواره با مرمت چهارصفه‌های این شهر تاریخی

وی ادامه داد: از جمله این خانه‌ها می‌توان به خانه داودی‌ها از جمله خانه‌ای چهارصفه‌ای بنام حاج معصومعلی داودی و استاد عبدالرضا داودی اشاره کرد.

این فعال و پژوهشگر میراث فرهنگی افزود: این خانه زیبا در محله بنجیره زواره و در کنار برج تاریخی خانه‌ای چهارصفه‌ای زیبا به نام خانه حاج معصومعلی داودی، وجود دارد که با اجازه مالکان بنام "خانه داودی ها" از آن نام می‌برم. در واقع خانه داودی‌ها چهارصفه تاریخی است که در ردیف قدیمی‌ترین خانه‌های بازمانده از بافت تاریخی زواره قرار دارد چرا که دیوار اصلی آن همان حصار تاریخی دوره سلجوقی و حمله مغول است که در حیاط خانه دیده می‌شود.

وی با بیان این که کمتر بنایی در زواره طاق ضربی متصل به حصار تاریخی شهر دارد که این موضوع از ویژگی‌های منحصر به فرد خانه‌داودی هاست، گفت: این خانه زیبای ۶۰۰ متری، دارای پنج اتاق و سه بالاخانه با حوض زیبایی در حیاط، دارای مطبخ و تنور گلی از قدیم است.

طحان زواره با اشاره به مرمت این خانه به همت بانوان و دوستداران میراث فرهنگی خانم طوبی گنجی زاده (همسر استاد عبدالرضا داودی) و دختر وی خانم کبری داودی تصریح کرد: مرمت این بنا در سال ۱۳۹۲ آغاز شد و در سال ۱۳۹۴ پایان یافت. در مرمت این خانه تاریخی سعی شد که اصول مرمت یک چهارصفه مراعات شود و نیز در بعضی از جاها قسمت‌های قدیمی را برای نمونه آشکار کرده‌اند تا بازدید کنندگان معماری گذشته را نیز مشاهده کنند.

حفظ نماد تاریخی زواره با مرمت چهارصفه‌های این شهر تاریخی

وی به استقبال صمیمانه مالکان این بنای تاریخی از بازدیدکنندگان و گردشگران با وجود مسکونی بودن آن اشاره و تصریح کرد: با توجه به محبت و احترام مالکان محترم به دوستداران میراث، در این خانه در همه ایام سال و مخصوصا در تعطیلات و ایام نوروز برای بازدید علاقه‌مندان باز است و این عزیزان بدون هیچ توقعی از بازدیدکنندگان استقبال می‌کنند. در این بنای زیبا در ایام شهادت امام صادق (ع) با حضور  عزاداری و عاشقان اهل بیت (ع) مراسم ایام صادقیه نیز برگزار می‌شود.

حفظ نماد تاریخی زواره با مرمت چهارصفه‌های این شهر تاریخی

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha