واکنشها درباره علت منع فعالیت این افراد که البته ظاهرا شامل چندین شهر دیگر استان هم میشد، زیاد بود اما سخنگوی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی، علت جلوگیری از فعالیت این افراد را به روز شدن بخشنامههای وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد و رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان نیشابور نیز علت آن را تکمیل شدن ظرفیت مجوز استان برای به کارگیری نیرو اعلام کرد.
یکی از نیروهای خرید خدمات آموزشی نیشابور که حدود یک ماه از آغاز به کارش میگذرد در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: با توجه به کمبود نیروی انسانی که آموزش و پرورش در آغاز سال تحصیلی با آن مواجه بود، قرار شد تعدادی نیرو از طریق خرید خدمات آموزشی جذب شوند که بنا بر آنچه گفتند، سهمیه نیشابور ۶۹ نفر بود.
وی اظهار کرد: شرط سنی، مدرک مرتبط، سابقه کار و... از جمله شرایط ثبت نام بود که من و بقیه همکارانم با توجه به اینکه این شرایط را داشتیم فرم مربوطه را پر کردیم و بعد از مدتی چند برابر ظرفیت، افرادی برای مصاحبه تخصصی و حرفهای دعوت شدند که برای مصاحبه به اداره مراجعه کردیم و بعد از ۱۰ روز اسامی افرادی که در مصاحبه تخصصی و حرفهای تأیید شده بودند اعلام و ابلاغ برای آنها صادر شد و برای شروع کار به مدارس دولتی معرفی شدند.
این معلم نیشابوری تصریح کرد: در شرایطی کار را شروع کردیم که یک ماه از سال تحصیلی گذشته بود و دانشآموزان در این یک ماه معلم نداشتند و من و همکارانم با وجود سختی کار، تمام سعی و تلاشمان را کردیم که عقبماندگی یک ماهه را جبران کنیم و جلو عقبماندگی بیشتر را بگیریم مخصوصا برای دانشآموزانی که سال دوازدهم هستند و کنکور را در پیش دارند. شرایط سختی بود و با وجود اینکه هنوز قراردادی نبسته بودیم و از شرایط قرار داد اطلاعی نداشتیم ولی با جان و دل کار را شروع کردیم.
وی ادامه داد: حدود سه هفته تدریس کردیم تا اینکه ۱۷ آبان ماه با من و بقیه همکاران تماس گرفتند که ابلاغهایتان را برای اصلاحاتی که باید روی آن انجام شود به اداره تحویل دهید، که ما هم ابلاغها را از مدرسه تحویل گرفتیم و به اداره بردیم، اما چند روزی گذشت و ابلاغها را برنگرداندند و صبح شنبه اطلاع دادند که ابلاغهای شما ملغی شده و برای تعدادی از همکاران پیامکی ارسال شد با این عنوان که "با توجه به مشکلات حقوقی پیش آمده و حذف سهمیه خرید خدمات شهرستان با سرافکندگی و شرمساری ار محضر شما بزرگوار خواهشمند است از حضور در کلاس خودداری فرمایید"
وی عنوان کرد: بسیاری از افرادی که مشغول به کار شدند مخارج زندگیشان را از این طریق تأمین میکردند، عدهای سرپرست خانوار هستند و این اشتغال به کار، شرایط امیدوارکنندهای برایشان بود اما با ملغی شدن ابلاغها آن هم در این موقع از سال که بسیاری از ما مدارس قبلی خود را هم از دست دادهایم با شرایط سختی مواجهیم.
تعدادی از این معلمان نیشابوری به نمایندگی از طرف سایر معلمان چندین روز از این اداره به آن اداره رفتند و موضوع را از طریق مسئولان شهرستان و استان پیگیری کردند.
بخشنامههای جدید وزارت آموزش و پرورش محدودیتهای بیشتری برای جذب نیروهای خرید خدمات قائل شده است
سخنگوی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی در رابطه با علت ملغی شدن ابلاغهای تعدادی از نیروهای خرید خدمات نیشابور در گفتوگو با ایسنا توضیح داد: هر اقدامی که در مورد نیروهای خرید خدمات آموزشی انجام میشود بر اساس قوانین ابلاغی از سوی وزارت آموزش و پرورش است و هیچ تصمیمی در سطح استان و یا منطقه انجام نمیشود.
مهدی مجیدی فرد عنوان کرد: بخشنامههای جدید وزارت آموزش و پرورش برای به کارگیری نیروهای خرید خدمات محدودیتهای زیادی قائل شده است و هر اتفاقی که در این حوزه رخ داد دقیقا بر اساس قانونی است که وزارت آموزش و پرورش به استانها اعلام کرده است و چیزی خارج از این نبوده است.
وی توضیح داد: تا بخشنامههای جدید ابلاغ شد و ما ملزم به اجرای آن شدیم، مجبور شدیم بر اساس بخشنامه جدید، با تعدادی از دوستان به واسطه شرایطی که شامل حالشان نمیشد قطع همکاری کنیم.
وی با اشاره به اینکه ملغی شدن ابلاغ تعدادی از معلمان خرید خدمات فقط مربوط به نیشابور نبوده و در کل کشور موارد مشابه داشتیم، اظهار کرد: از اوایل تابستان اعلام کرده بودیم که سال جاری با چالش جدی در مورد کمبود نیروهای انسانی مواجه هستیم و پیشبینی ما این بود که در سطح استان حدود ۲۳ هزار نفر کمبود نیرو داشته باشیم.
مجیدی فرد افزود: بخش قابل توجهی از این کمبود نیرو از طریق جذب نیروهای خرید خدمات، نیروی حقالتدریس، به کارگیری نیروهای نهضتی و معلمان قرآنی که امسال مجوز گرفتند، همچنین نیروهای بازنشسته که تمدید خدمت گرفتند جبران شد.
سخنگوی آموزش و پرورش استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: درست است که کمبود نیروی انسانی تا حدودی جبران شده و به حداقل رسیده، اما کماکان در زمینه نیروی انسانی با چالشهایی مواجه هستیم.
سقف مجوز استان برای به کارگیری نیروهای خرید خدمات پر شده است
موضوع را از طریق رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان نیشابور جویا شدیم و وی در رابطه با علت قطع همکاری با نیروهای خرید خدمات گفت: برای جذب نیروهای خرید خدمات آموزشی هر ساله استان تعدادی مجوز دارد و علت ملغی شدن فعالیت این افراد هم تکمیل ظرفیت مجوز استان بود.
علیرضا کلیدری در رابطه با نحوه انتخاب افراد برای نیروهای خرید خدمات آموزشی توضیح داد: موسس پس از بررسی، لیست افراد را به ما معرفی میکند و ما اجازه هیج دخل و تصرفی در لیست مربوطه نداریم، اما گزینش، مصاحبه و تأیید صلاحیت حرفهای این افراد با آموزش و پرورش است.
وی تصریح کرد: نیشابور نیز مثل بسیاری از نقاط کشور با چالش کمبود نیروی انسانی در زمینه آموزش مواجه است و مخصوصا این کمبود نیرو امسال بیشتر بود، بنابراین برای اینکه کلاسهای خالی را زودتر پر کنیم و فرایند جذب را سرعت ببخشیم تعدادی از نیروهای خرید خدمات را جذب کردیم و گرنه باید صبر میکردیم که مراحل تأیید افراد از سوی استان انجام شود.
وی با اشاره به اینکه این مشکل مربوط به نیشابور تنها نیست و در بعضی شهرها و مناطق دیگر نیز شرایط مشابهی بوده است، گفت: مشکل به وجود آمده به دلیل این است سقف مجوز استان برای به کارگیری نیروهای خرید خدمات پر شده است.
رئیس اداره آموزش و پرورش نیشابور گفت: با جدیت پیگیر هستیم که مشکل به وجود آمده حل شود و در صورت صدور مجوز رسمی از سوی اداره کل، مراتب به موسسان ابلاغ خواهد شد.
نیروهای خرید خدمات آموزشی که ابلاغ آنها ملغی شده بود، به زودی به سر کارشان برمیگردند
اما در ادامه هاجر چنارانی نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی از رفع مشکل این نیروهای خرید خدمات خبر داد و گفت: با پیگیریهای انجام شده این افراد به زودی به سر کار برمیگردند.
چنارانی توضیح داد: در کل کشور با توجه به اینکه تعداد زیادی از پرسنل آموزش و پرورش بازنشسته شدهاند و چند سالی است که جذب نیرو در آموزش و پرورش خیلی کم شده است، در بسیاری از مناطق با کمبود نیروی انسانی مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تعداد جذب نیرو نسبت به قبل بیشتر شده است، خاطر نشان کرد: برای جبران کمبود نیروی انسانی در نیشابور ۲۰۰ نیرو مورد نیاز اداره آموزش و پرورش بود که تنها با جذب ۶۹ نفر موافقت شد.
وی افزود: برای جذب نیرو افراد زیادی ثبت نام کردند که بعد از گذشتن از فیلترهای زیاد و دارا بودن شرایط و استانداردهای لازم در نهایت این ۶۹ نفر افراد انتخاب شدند و برای جذب این نیروها شرایط خاص و استانداردهای زیادی لحاظ شده بود که خوشبختانه نیشابور تمامی این استانداردها را رعایت کرد.
چنارانی تصریح کرد: تمامی این ۶۹ نفر شرایط لازم را داشتند اما بعد از مدتی گفتند سهمیه استان کاهش پیدا کرده است و از ۶۹ نفر فقط ۹ نفر مجاز به فعالیت شدند و ۶۰ گفتند نفر دیگر مجاز به فعالیت نیستند که با پیگیریهایی که انجام شد مشکل حل شد و این افراد به زودی فعالیتشان را از سر خواهند گرفت.
نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در حال حاضر نیشابور برای جبران کمبود نیروی انسانی حداقل به حدود ۱۵۰ نیروی دیگر نیاز ضروری دارد و علاوه بر این ۶۹ نفر که به تازگی جذب شدهاند پیگیر این هستیم که سهمیه نیشابور را برای جذب نیروهای خرید خدمات ۲۰ الی ۳۰ نفر دیگر افزایش دهیم.
پر واضح است که معلمانی که در حال حاضر بعد از یک دوره فعالیت، از فعالیت منع شدهاند شرایط بسیار سختی دارند آن هم در اوضاع بغرنج اقتصادی حال حاضر، اما بدون شک در این مورد بسیار مهم، مسئله ای که کمتر به آن توجه میشود شرایط بسیار سخت دانشآموزانی است که تا یک ماه بدون معلم بودهاند و حال نیز با وجود گذشت دو ماه از آغاز سال تحصیلی یا معلم ندارند و یا در این بازه کوتاه چندین معلم عوض کردهاند...
در حال حاضر شرایط آموزشی به دلیل شیوع کرونا شاید آنچنان که باید و شاید، عادی نباشد و قطعا بخشی از این کاستیها به دلیل شرایط خاصی است که بر بدنه آموزش و پرورش و سیستم آموزشی تحمیل شده است و زمان میبرد تا رفع شود اما معضل کمبود نیروی انسانی معضلی نیست که مربوط به امروز و دیروز باشد.
گفتنی است بعضی از نیروهای خرید خدمات آموزشی در شهرهای دیگر استان از جمله فیروزه، کلات و... نیز شرایط مشابهی داشته و در هفته اخیر از فعالیت منع شدهاند.
انتهای پیام
نظرات