• چهارشنبه / ۲۶ آبان ۱۴۰۰ / ۱۴:۱۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400082620740
  • خبرنگار : 71516

مداخله‌های خارجی درباره انتخابات لیبی؛ مخالفت آمریکا با سیف‌الاسلام و تقلاهای مصر و روسیه

مداخله‌های خارجی درباره انتخابات لیبی؛ مخالفت آمریکا با سیف‌الاسلام و تقلاهای مصر و روسیه

همزمان با ادامه ارائه پرونده نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری لیبی به کمیته انتخابات، لیبی شاهد کشمکش‌های بین‌المللی درباره آینده این کشور است.

به گزارش ایسنا، به نقل از العربی الجدید، منابع آگاه مصری اعلام کردند، قاهره بعد از اینکه تصمیم گرفته بود از عبدالحمید الدبیبه، نخست وزیر لیبی در انتخابات حمایت کند موضع خود را تغییر داده و می‌خواهد از سیف الاسلام قذافی، پسر معمر قذافی، دیکتاتور سابق لیبی حمایت کند.

مصر نقش اصلی را در حضور علنی سیف الاسلام قذافی برای اولین بار طی ارائه مدارکش برای نامزدی در انتخابات در شهر سبها در جنوب لیبی ایفا کرد. قاهره رهبری تماس‌هایی با طرف‌های بین‌المللی را برعهده گرفت و نزد طرف‌های داخلی لیبی میانجیگری کرد تا نگذارد خودروی وی در غرب لیبی هدف قرار گیرد.

منابع اعلام کردند، قاهره با اینکه موضع واضحی را در قبال قذافی اتخاذ نکرده؛ اما درخواست کرده که به وی فرصت داده شود. طی روزهای گذشته مصر و روسیه به هماهنگی پرداختند تا سیف الاسلام قذافی بتواند مدارکش را برای شرکت در انتخابات ارائه کند. به محض اینکه قاهره به تعهداتی از سوی طرف‌های مهم و فعال در عرصه لیبی دست یافت به قذافی برای شرکت در انتخابات چراغ سبز نشان داد.

قذافی شهر سبها را به چند دلیل به عنوان مرکزی برای نامزدی‌اش انتخاب کرد که مهم‌ترین آن این است که این شهر یکی از مقرهای مهم حامیان نظام سابق است و تعداد زیادی از قبایل حامی قذافی در آنجا هستند.

از سوی دیگر، منابع غربی در قاهره از خشم آمریکا درباره موضع مصر درخصوص حمایت از قذافی خبر دادند. در سایه مخالفت بین‌المللی با نامزدی قذافی احتمالا وی از رقابت انتخاباتی با تصمیم کمیسیون انتخابات لیبی بعد از بررسی پرونده‌اش کنار گذاشته شود.

این منابع اعلام کردند قاهره به دنبال طرح‌های جایگزینی است. مصر می‌خواهد در ازای کنار گذاشته شدن قذافی، الدبیبه نیز که مورد حمایت ترکیه است کنار گذاشته شود. به ویژه اینکه الدبیبه با موانع قانونی نیز روبرو است. او توافقی را امضا کرده که براساس آن نمی‌تواند در زمانی که نخست وزیر است برای انتخابات ریاست جمهوری نامزد شود. دوره کنونی شاهد کشمکشی میان گروه‌های تأثیرگذار در لیبی است.

به گفته منابع، در صورت خروج قذافی از رقابت انتخاباتی یک گزینه مقابل مصر و تعدادی از کشورهای دیگر است و آن حمایت از خلیفه حفتر، فرمانده ارتش "ملی" لیبی است که دولت آمریکا تاکنون مخالفت قاطعانه‌ای با نامزدی وی نداشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha