• چهارشنبه / ۲۶ آبان ۱۴۰۰ / ۰۹:۵۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400082620283
  • خبرنگار : 71592

ضمن هشدار درباره بازداشت‌های خودسرانه

گوترش آزادی فوری کارمندان سازمان ملل در اتیوپی را خواستار شد

گوترش آزادی فوری کارمندان سازمان ملل در اتیوپی را خواستار شد

دبیرکل سازمان ملل از اتیوپی خواست هرچه سریعتر کارمندان بازداشتی این سازمان در آدیس آبابا را آزاد کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، استفان دوجاریک، سخنگوی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در بیانیه‌ای اعلام کرد، گوترش بار دیگر خواستار آزادی فوری کارمندان بازداشتی این سازمان در اتیوپی شده است.

طبق اعلام گوترش این کارمندان بدون هیچ اتهامی تحت بازداشت هستند و اتیوپی هیچ اطلاعاتی درمورد دلایل بازداشت آنها نداده است.

وی با بیان اینکه کارمندان سازمان ملل فعالیت‌های شفافی در اتیوپی دارند از آدیس آبابا خواست به امتیازات و مصونیت کارمندان بین المللی و اتیوپیایی احترام بگذارد و از آنها و دیگر کارکنان حوزه انسانی از جمله در برابر بازداشت خودسرانه حفاظت کند.

سازمان ملل روز دوشنبه از تداوم بازداشت ۱۰ تن از کارمندان خود در اتیوپی و آزادی ۳۴ تن از راننده‌های کامیون خبر داد که چند روز پیش توسط مقامات این کشور بازداشت شدند.

گوترش نسبت به گزارش ها درمورد بازداست‌های خودسرانه و بازداشت‌هایی که به دودستگی و خشم گروه ها در اتیوپی منجر می‌شود، ابراز نگرانی کرد و از مقامات آدیس آبابا خواست به حقوق بشر و حاکمیت قانون متعهد باشند.

وی با بیان اینکه درگیری نظامی موجب صلح پایدار و ثبات در اتیوپی نمی‌شود از همه طرف ها خواست به این درگیری پایان و اولویت را وصول کمک‌های انسانی قرار دهند.

گوترش گفت، چالش‌های اتیوپی تنها از طریق گفتگو میان همه اتیوپیایی‌ها قابل حل است.

در همین راستا، سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمان ملل بابت تداوم بازداشت‌ها در آدیس آبابا و دیگر استان‌های اتیوپی ابراز نگرانی کرد و گفت، این موضوع نگران کننده است بخصوص که بیشتر بازداشتی‌ها احتمالا از تیگرای هستند و غالب آنها بابت وابستگی به جبهه آزادسازی مردمی تیگرای یا حمایت از این جبهه دستگیر شده‌اند.

وی افزود، طبق گزارش‌ها دستکم ۱۰۰۰ تن بازداشت شدند. برخی گزارش‌ها هم آمار بالاتر از این را نشان می‌دهند.

دولت اتیوپی روز پنجشنبه شروطی را برای مذاکره احتمالی با گروه‌های مخالف از جمله توقف حملات و عقب نشینی جبهه آزادسازی مردمی تیگرای از دو منطقه امهره و عفر و به رسمیت شناختن مشروعیت دولت تعیین کرد.

در مقابل جبهه مذکور هم خواستار اجازه ورود کمک های انسانی به تیگرای است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha