• یکشنبه / ۲۳ آبان ۱۴۰۰ / ۱۲:۴۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400082317756
  • خبرنگار : 71604

افزایش طول عمر با حذف آهن اضافی!

افزایش طول عمر با حذف آهن اضافی!

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدیدی نشان داده‌اند که انباشته شدن آهن اضافی در بدن می‌تواند عامل پیری و بروز بیماری‌های مرتبط با افزایش سن باشد.

به گزارش ایسنا و به نقل از هلث زیپ، پژوهش جدیدی نشان می‌دهد که آهن، یک عنصر ضروری برای همه موجودات زنده است اما واکنش‌پذیری آن موجب می‌شود که ضررهایی داشته باشد. جلوگیری از جذب آهن اضافی با کمک دارو یا محصولات طبیعی می‌تواند طول عمر را افزایش دهد.

دکتر "دنیس مگان"(Dennis Mangan)، پژوهشگر شرکت "MTOR LLC" در کالیفرنیا گفت: همه شکل‌های حیات، به عنصر آهن به عنوان جزئی از سیستم‌های بیوشیمیایی خود نیاز دارند. آهن برای تولید "آدنوزین تری فسفات"(ATP) در میتوکندری، سیتوکروم‌ها، هموگلوبین و بسیاری از کاربردهای دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آهن برای رشد و حفظ ارگانیسم‌ها ضروری است؛ بنابراین همه موجودات زنده، از باکتری‌ها و جلبک‌ها گرفته تا پستانداران، روشی را برای جمع‌آوری آهن از محیط خود و ذخیره آن ایجاد کرده‌اند. اهمیت آهن در زندگی نشان می‌دهد که آهن ممکن است در پیری نقش داشته باشد.

بیشتر موجودات زنده، از جمله انسان، هیچ روش منظمی برای رها شدن از آهن اضافی ندارند. مشکلی که موجودات زنده برای استفاده از آهن در سیستم‌های بیولوژیکی با آن مواجه هستند، محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب آهن است.

همان ویژگی آهن که آن را مفید می‌کند، یعنی توانایی آن در پذیرش یا اهدای الکترون، می‌تواند توانایی آسیب رساندن به مولکول‌ها و اندامک‌ها را از طریق "واکنش فنتون"(Fenton) برای آن فراهم کند. طی واکنش فنتون، آهن با هیدروژن پراکسید واکنش نشان می‌دهد و به تشکیل مواد بسیار واکنش‌پذیر منجر می‌شود.

از نظر تئوری، پروتئین‌های ذخیره‌ شده باید برای محافظت از اندامک‌ها و درشت‌مولکول‌ها در برابر واکنش‌پذیری آهن کافی باشند اما در عمل، ممکن است فرآیند دیگری مهمتر شود. این فرآیند، اختلال در تنظیم آهن است که طی آن، پروتئین‌های ذخیره مانند "فریتین"(Ferritin) می‌توانند آسیب ببینند. این موضوع، به نشت آهن اضافی منجر می‌شود که می‌تواند با ساختارهای سلولی واکنش نشان دهد و آسیب اندام‌ها و زوال مرتبط با پیری را به همراه داشته باشد.

پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که آهن، بسیاری از شرایطی را دارد که ممکن است آنها را در یک ماده جهانی عامل پیری جستجو کنیم. آهن با افزایش سن انباشته می‌شود و با بسیاری از بیماری‌های مرتبط با افزایش سن مانند بیماری‌های قلبی-عروقی، سرطان و آلزایمر مرتبط است. حذف آهن از پلاسما ممکن است جوان‌کننده باشد و افرادی که خون اهدا می‌کنند، میزان مرگ و میر کمتری دارند.

آهن، ارتباط نزدیکی با پیری دارد و کنترل ذخایر آهن بدن ممکن است راه مهمی برای افزایش طول عمر انسان باشد.

این پژوهش، در مجله "Aging-US" به چاپ رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha