به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، دفتر نخست وزیر انگلیس با صدور بیانیه ای اعلام کرد حداقل ۶ خودروساز بزرگ جهان تعهد داده اند تا سال ۲۰۴۰ به خودروسازان سز تبدیل شده و تولید خودروهای بنزینی را متوقف کنند. این توافق در حاشیه اجلاس مقابله با تغییرات اب و هوایی که در شهر گلاسکو اسکاتلند برگزار شد به دست آمده است. هنوز دو خودروساز نخست جهان یعنی تویوتا و فولکس واگن و هم چنین خودروسازان چینی که سهم قابل توجهی از تولید خودروهای بنزینی دارند از پذیرش چنین تعهدی سرباز زده اند.
سوخت های فسیلی یکی از دلایل اصلی گرایش زمین و تغییرات آب و هوایی دانسته می شوند و شمار زیادی از کشورها در حال حرکت به سمت کاهش حداکثری گازهای گلخانه ای و استفاده از این سوخت ها هستند. در اتحادیه اروپا برای خودروهایی که سطح آلایندگی بالایی داشته باشند مجوز تردد صادر نمی شود و تردد هرگونه خودروی بنزینی اخیرا در یکی از شهرهای انگلیس به طور کامل ممنوع اعلام شده بود.
شرکت سوئدی ولوو، شرکت های آمریکایی فورد و جنرال موتورز، شرکت چینی بی وای دی، شرکت های انگلیسی جگوار و لندرور، شرکت هندی تاتا موتورز و شرکت آلمانی مرسدس بنز خودروسازانی هستند که بیانیه فوق را امضا کرده اند. ولوو پیشتازترین شرکت خودروسازی مطرح از این نظر است و تعهد داده تا سال ۲۰۳۰ میلادی تولید هرگونه وسیله نقلیه بنزینی را متوقف کند.
در این اجلاس کشورهای انگلیس، نیوزلند و لهستان اعلام کردند که از سال ۲۰۴۰ تردد هرگونه وسیله نقلیه بنزینی را در خاک خود ممنوع اعلام خواهند کرد هر چند چین و آمریکا که سهم بالایی از تولید گازهای گلخانهای دارند هیچ تصمیمی در این باره نگرفته اند.
تابستان امسال کمیسیون اروپا اعلام کرده بود تولید خودروهای بنزینی را تا سال ۲۰۳۵ ممنوع اعلام خواهد کرد. پیش از این خودروسازانی نظیر هوندا، نیسان، بی ام و وهیوندای تعهد کرده بودند که به تدریج تمامی محصولات خود را به صورت برقی تولید کنند.
انتهای پیام
نظرات