باتوجه به افزایش آفات در باغها، سمپاشی ضروری به نظر میرسد اما میزان سم، استفاده درست از نوع سم و ابزار مناسب در این راستا حایز اهمیت است.
یکی از اقدامات بسیار مهم در حوزه کشاورزی و باغبانی، سمپاشی به موقع و صحیح است. کشاورزان و باغبانان می توانند از تکنولوژی ها و تجهیزات باغبانی مدرنی چون دستگاههای مختلف سمپاش برای جلوگیری از خسارات احتمالی به محصولات بهره ببرند.
سروش سیهچهره کارشناس مهندسی هوافضا و فعال درزمینه پهپاد کشاورزی است؛ وی ۵ سال است که دراین زمینه فعالیت میکند و از خدمات سمپاشی با پهپاد کارخود را شروع کرده و پله پله در حوضه خدمات و تعمیرات پهپاد پیش رفته است.
سیه چهره با اشاره به اهمیت استفاده از پهپادها در سمپاشی اظهار کرد: استفاده از پهپاد در کشاورزی یک حرکت مهم ترویجی است که برای محلولپاشی و سمپاشی مزارع کشاورزی انجام میشود.
این کارشناس مهندسی هوافضا تصریح کرد: پهپادهای کشاورزی، رسته ای از کشاورزی مدرن هستند، ربات های کشاورزی هم کم کم وارد کشاورزی مدرن شده اند و پهپاد هم بخشی از این کار است که کار محلول پاشی، سمپاشی، آنالیز مزارع کشاورزی را انجام می دهد، بهطوریکه نقشه مزرعه به پهپاد داده می شود و خودش به صورت رفت و برگشت با استفاده از سیستم GPS کار سمپاشی، بدون دخالت دست و کاملا خودکار کار خود را انجام میدهد تا هنگامی که سم به اتمام برسد.
وی گفت: استفاده از پهپاد برای سم پاشی مزارع یک تکنولوژی زیست محیطی در راستای توسعه مکانیزاسیون بخش کشاورزی است که باعث رونق و شکوفایی تولید محصولات زراعی و باغی میشود.
کارشناس مهندسی هوافضا خاطرنشان کرد: ابزار مناسب سم پاشی قیمت بالاتر و به همان اندازه کیفیت بالایی نیز دارند که این مزیت باعث میشود مقدار سم و آب کمتری در سم پاشی استفاده شود.
وی افزود:همچنین تاثیر سموم چندین برابر خواهد شد، مثلا سمپاشی که اندازه قطرات کوچک میکرون داشته باشد بسیار تاثیر گذارتر از یک نازل یا سمپاشی است که قطرات بزرگتری اسپری میکند، در نتیجه مقدار آب و سم کمتری مصرف میشود و پیرو آن هزینه ها بسیار پایین میآید؛ پس ابزاری که بتواند قطرات کوچکتری اسپری کند برای سمپاشی بسیار مناسب تر است.
سیهچهره گفت: کاهش مصرف آب، سم، کود وهزینه تولید، جلوگیری از تخریب مزارع و محصولات در زمان گل دهی و افزایش کمی و کیفی محصولات، حفظ سلامت کشاورز و محیط زیست از مزایای استفاده از پهپاد در بخش کشاورزی است.
وی با بیان اینکه استفاده از پهپادها باعث کاهش ۹۸ درصدی مصرف آب، ۱۰ تا۳۰ درصدی مصرف سم و همچنین زمان سم پاشی میشود،یادآوورشد: این دستگاه ها بسته به نوع مدل با هر بار پرواز یک هکتار را در عرض ۹ دقیقه سمپاشی میکنند و پهپادهای ۲۰ متری با هر بار پرواز دو هکتار را سمپاشی می کنند.
این کارشناس خاطرنشان کرد: مدل های پهپاد، ۱۰ لیتری ۲۰ لیتری و ۱۶ لیتری هستند و همگی قابلیت سمپاشی خودکار را دارند و بسته به نوع ویژگی دستگاه رادار، تشخیص موانع دوربین جلو و چراغ در شب، ضد آب و ضد گرد و غبار بودن شان متفاوت است.
وی ادامه داد:توسعه طرح به کارگیری پهبادهای سمپاش در مزارع کشاورزی امسال با همیاری دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها و کارشناسان کشاورزی در باغها و مزارع کشاورزی میتواند روند اجرایی بهتری داشته باشد.
سبهچهره در پاسخ به اینکه روند خرید پهپاد چگونه است، گفت: تیم سازنده پهبادی حایز اهمیت است یعنی هر کسی که میخواهد برای کارپهپاد اقدام کند برحسب میزان هزینه، پهپاد را راهاندازی کرده و تحویل میدهیم.
وی تصریح کرد: همچنین کشاورزان برای دریافت باید به بانک مراجعه کنند یا به مرکزخدمات کشاورزی روستای خود مراجعه کنند.
این کارشناس مهندسی هوافضا ادامه داد: درحال حاضر جهادکشاورزی از پهپاد ها حمایت های بسیاری کرده و در ۶ ماه اخیرهم نامه هایی مبنی بر حمایت های بیشتر تنظیم شده و به استان و شهرستانها ابلاغ شده است.
سیه چهره در پایان با اشاره به اینکه پهپاد در روند سلامت کشاورز و کاهش آسیب سموم بر بدن موثر است، گفت: آرزوی کاری من این است که درهرروستا یک پهپاد داشته باشیم که آرام آرام در حال تحقق است.
انتهای پیام
نظرات