• جمعه / ۲۱ آبان ۱۴۰۰ / ۱۰:۲۵
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1400082116041
  • منبع : نمایندگی مازندران

واکنش مرکز بهداشت مازندران به تبلیغ یک روغن خوراکی

واکنش مرکز بهداشت مازندران به تبلیغ یک روغن خوراکی

ایسنا/مازندران مرکز بهداشت مازندران در خصوص تبلیغ روغن آفتابگردان غنچه در رسانه‌ها به ویژه صدا و سیما و تبعات آن، توضیحاتی ارائه داد.

بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، در این اطلاعیه آمده است:

 ۷۶ درصد مرگ‌های ناشی از بیماری‌های غیرواگیر در ایران ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت، سرطان و بیماری‌های مزمن ریه است که یکی از دلایل ایجاد این بیماری‌ها رژیم غذایی نامناسب و مصرف زیاد روغن‌ها و چربی‌ها محسوب می شود.

اخیرا شرکت کشت و صنعت شمال روغنی با نام تجاری غنچه (روغن آفتاب گردان حاوی توکوفرول) برای مصرف خانوار تولید کرده است که متاسفانه تبلیغات گسترده‌ای از طریق صدا و سیما و شبکه تبلیغاتی محیطی (بیلبوردها و سایر تابلوهای شهری و ...) و فضای مجازی جهت استفاده از این روغن با این مضمون که حاوی توکوفرول بوده و باعث نشاط و جوانی و پیشگیری از پیری زودرس می‌شود، شده است. 

این در حالیست که توکوفرول نام علمی ویتامین E یکی از ویتامین‌های محلول در چربی است که در روغن‌های گیاهی باعث پایداری روغن می‌شود. 

مقدار این ترکیب طی فرآیند تصفیه روغن کم می‌شود و مقدار آن نیز با توجه نوع روغن متفاوت است به طوری که میزان ویتامین E موجود در ۱۰۰ گرم روغن جوانه گندم ۱۵۰ میلی‌گرم و در حالی که در روغن آفتابگردان ۴۱ میلی‌گرم است، در حالی که مصرف مازاد بر نیاز روغن نیز باعث ایجاد مشکلات سلامتی از جمله اضافه وزن و چاقی، بیماری های قلبی عروقی و ... می شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha