• سه‌شنبه / ۱۸ آبان ۱۴۰۰ / ۱۵:۰۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1400081814245
  • منبع : موزه ملی علوم و فناوری

یادبود "مادر محیط‌زیست ایران" در کنفرانس بین‌المللی سیموست ۲۰۲۱ تهران

یادبود "مادر محیط‌زیست ایران" در کنفرانس بین‌المللی سیموست ۲۰۲۱ تهران

در سومین روز کنفرانس بین‌المللی سیموست ۲۰۲۱ تهران، ضمن یادبود زنده‌یاد مه لقا ملاح، مادر محیط زیست ایران، از فعالیت‌های زیست‌محیطی ایشان تقدیر شد.

به گزارش ایسنا، سومین روز کنفرانس بین‌المللی سیموست ۲۰۲۱ تهران با یادبود زنده‌یاد مه‌لقا ملاح، مادر محیط زیست ایران، از ساعت ۱۲ امروز آغاز و از فعالیت‌های زیست‌محیطی ایشان تقدیر شد.

به گزارش روابط عمومی موزه ملی علوم و فناوری ایران، روز دوشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۰، مه لقا ملاح که بنیان‌گذار سازمان غیردولتی زیست‌محیطی «جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست» بود و از وی به عنوان «مادر محیط زیست ایران» یاد می‌شود، دارفانی را وداع گفت و به همین مناسبت، اعضای برگزاری کنفرانس بین‌المللی سیموست ۲۰۲۱ تهران تصمیم گرفتند در روز سوم برگزاری این کنفرانس، از این بانوی فعال در حوزه محیط زیست تجلیل کنند.

پیش از شروع پنل پنجم کنفرانس بین‌المللی سیموست ۲۰۲۱ تهران، فیلمی کوتاه از زنده‌یاد مه لقا ملاح پخش و در ادامه گزارش کوتاهی از فعالیت‌های محیط‌زیستی این فعال در حوزه محیط‌زیست بیان شد و در ادامه حاضران یک دقیقه به احترام ایشان سکوت کردند.

مه‌لقا ملاح در سال ۱۲۹۶ هنگامی که پدر و مادرش با کاروان برای زیارت به مشهد می‌رفتند، در یک کاروان‌سرای عباسی در بین راه به‌دنیا آمد. پدر مه‌لقا، آقابزرگ ملاح به دلیل داشتن منصب دولتی در شهرهای مختلف ساکن می‌شد. به همین دلیل مه‌لقا در شهرهای مختلفی مانند مشهد، قوچان، اصفهان، دامغان، همدان و کرمانشاه تحصیل کرد. او بعد از تحصیل در فلسفه و علوم اجتماعی و جامعه‌شناسی در دانشگاه تهران مدرک فوق‌لیسانس علوم اجتماعی گرفت، سپس برای ادامهٔ تحصیل به پاریس رفت و در سوربن علوم اجتماعی خواند و با مدرک دکترا به ایران بازگشت.

ملاح در فرانسه دورهٔ کتابداری نیز در کتابخانه ملی فرانسه گذراند و در بازگشت به ایران در کتابخانه دانشگاه تهران مشغول کار شد. بعد از مدتی در سال ۱۳۴۷ به ریاست کتابخانهٔ موسسهٔ تحقیقات روان‌شناسی برگزیده شد. پس از بازنشستگی تمام وقت خود را در راه مبارزه با آلودگی محیط‌ زیست گذاشت.

دکتر مه‌لقا ملاح در سال ۱۳۷۳ با مشارکت همسرش و چند استاد دانشگاهی علاقه‌مند به محیط‌ زیست سازمان غیر دولتی زیست‌محیطی «جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط‌ زیست» را بنیان گذاشت.

مه‌لقا ملاح دو دهه اخیر عمرش را در جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست صرف آموزش زنان خانه‌دار و معلمان مدارس برای آشنایی با محیط زیست و ضرورت حفظ سرزمین کرد. او موفق شد شعبات «جمعیت» را در ۱۶ استان کشور هم گسترش دهد.

چهل و هشتمین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها و مراکز علم دنیا (سیموست ۲۰۲۱ تهران) با عنوان «نقش موزه‌ها و مراکز علم در حفاظت از محیط زیست» از روز ۱۶ آبان ماه به میزبانی موزه ملی علوم و فناوری ایران آغاز به کار کرده و تا ۲۰ آبان‌ماه ۱۴۰۰ به صورت مجازی ادامه دارد. زبان این همایش انگلیسی است و علاقه‌مندان به حضور در کنفرانس و کارگاه‌ جانبی می‌توانند به آدرس https://www.skyroom.online/ch/zagros2002m/cimusettehran/l/en مراجعه کرده و با وارد کردن اسم خود به زبان انگلیسی و انتخاب گزینه مهمان در این مراسم شرکت کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha