به گزارش ایسنا، دکتر غلامحسین رحیمی در بیستمین نشست مدیران ارتباط با جامعه و صنعت و دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور گفت: امروز این انتظار از دانشگاهها میرود که دانشگاهها در مرحله اول در شهر محل استقرار خود و در مرحله بعد در ناحیه خود اثرگذاری داشته باشند.
وی با انتقاد نسبت به عدم اثرگذاری برخی از دانشگاهها نسبت به ناحیه پیرامونی خود، اظهار کرد: اثرگذاری دانشگاهها باید در محیط پیرامونی آنها محسوس و مثبت باشد؛ از این رو در برنامه هشتگانه طرح آمایش آموزش عالی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده، بحث ماموریت گرا شدن دانشگاهها جدی گرفته شده است.
رحیمی، ماموریت دانشگاهها را در دو بخش ماموریتهای ذاتی (ارائه آموزش و مقاله نویسی)" و "اثربخشی دانشگاهها در محیط پیرامونی خود" عنوان کرد و یادآور شد: ماموریتهای دانشگاهها در زمینه اثرگذاری باید شفاف باشد و در این راستا سال قبل مصوبه شورای عالی انقلاب اسلامی را به دانشگاهها برای ارتباط با صنعت و جامعه ابلاغ شده است.
وی اضافه کرد: علاوه بر آن در ماههای قبل از رؤسای دانشگاههای معین کشور درخواست کردیم که کارگروه ویژهای راهاندازی کنند تا اجرای اسناد مصوب در حوزه ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه را در دستور کار قرار دهند.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم با تاکید بر اینکه این کارگروهها باید محورهای ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه را از متن سند آمایش استانی استخراج کنند، ادامه داد: در صورتی که دانشگاهی برنامههایی برای توسعه ارتباط با صنعت را در استان خود اجرایی کند، احتمالا بتوانیم اعتباراتی را از سازمان برنامه و بودجه که متولی سند آمایش استانی است، برای آن دانشگاه اخذ کنیم.
وی با اشاره به تدوین و تصویب سند علم و فناوری برای ۱۰ استان در دبیرخانه شورای عالی عتف، خاطر نشان کرد: لازم است دانشگاهها به این سند رجوع و طرحهایی را در این زمینه برای خود تعریف کنند.
انتهای پیام
نظرات