محمد کاظم انبارلویی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه طرح مدیریت تعارض منافع فوق العاده مهم بوده و نقش مهمی در ثبات اقتصادی کشور دارد، اظهار کرد: گاهی تعارض منافع میان یک شرکت خصوصی با دولت است و گاهی تعارض منافع در خود دولت است. در اینجا منظور از دولت، درآمد عمومی و خزانه کل کشور است. تعارض منافع در دولت منجر به کاهش درآمد عمومی دولت و کسری بودجه می شود و همین کسری بودجه آسیب های زیادی برای حکمرانی دارد.
وی ادامه داد: ما اقتصاد دولتی داریم، اما برخی شرکت های دولتی درآمد خود را به خزانه واریز نمی کنند و به همین دلیل دولت کسری بودجه می آورد و مجبور می شود یا اوراق قرضه منتشر کند یا اسکناس بدون پشتوانه، و این اقدام هم به کاهش ارزش پول ملی می انجامد. این مسیر در 40 سال گذشته طی شده و هر سال با انتشار اوراق قرضه یا اسکناس بدون پشتوانه، تورم و گرانی افزایش یافته است.
این فعال سیاسی با اشاره به اینکه کاهش ارزش پول ملی باعث فقیرشدن اقشار ضعیف و ثروتمند شدن اقشار بالای جامعه می شود، خاطرنشان کرد: تولید ناخالص ملی کشور در سطح بیست کشور اول دنیاست، اما دولت هر سال کسری بودجه دارد. در حال حاضر تعارض منافع در درون دولت و علیه دولت وجود دارد و همه سود برخی شرکت های دولتی به خزانه عمومی واریز نمی شود. بودجه برخی شرکت های دولتی حتی از دولت بیشتر است اما همه سود این شرکت ها به خزانه واریز نمی شود. این مسائل در 40 سال گذشته حل نشده است و امیدوارم دولت و مجلس بتوانند این مشکلات را حل کنند. باید در این طرح به تعارض در درون دولت هم پرداخته شود.
انبارلویی در پایان با اشاره به نقش تعارض منافع در شکل گیری فساد، گفت: ایجاد فساد از تبعات تعارض منافع میان دولت و شرکت های دولتی است. چرا باید حقوق پرداختی برخی شرکت های دولتی ده برابر آموزش و پرورش باشد؟ در واقع تعادل و توازنی در پرداخت حقوق میان بخش های مختلف دولت وجود ندارد و چون در این زمینه هم تاکنون قانونی نداشته ایم، زمینه بروز فساد فراهم شده است.
انتهای پیام
نظرات