جواد مصطفوی در گفتوگو با ایسنا با تأکید بر لزوم بهرهگیری از تجهیزات بهروز در هواشناسی بردسکن افزود: تجهیزات فنی برای جمعآوری و استخراج اطلاعات جوی مورد نیاز شهرستان بردسکن به عنوان قطب بسیاری از تولیدات کشاورزی استان باید بهروزرسانی شود.
وی بیان کرد: سازمان هواشناسی نقش اساسی در توسعه پایدار کشور ایفا میکند و در تمام بخشهای مختلف کشور به ویژه سلامت پروازها در سطح فرودگاههای کشور، بخش صنایع و معادن، گردشگری، امنیت و سلامت غذایی، دامپروری و بخش کشاورزی نقش مهمی دارد و کاربردی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی عنوان کرد: اگر این تجهیزات بهروز رسانی نشوند قطعأ اطلاعات و دیتاهای جوی مورد نیاز کشاورزان و بخشهای مختلف با خطا و صحت کمتر ارائه میشود.
رئیس اداره هواشناسی شهرستان بردسکن با اعلام اینکه امروزه اطلاعرسانی در خصوص تغییرات جوی و وضعیت آب و هوایی به عنوان یکی از ضرورتهای روزمره زندگی در عصر حاضر به شمار میرود، بیان کرد: بهروز رسانی این تجهیزات میتواند به کاهش خسارات در حوزه کشاورزی بردسکن و به خصوص بلایای طبیعی منجر شود.
وی در ادامه گفت: بردسکن در زمان تأسیس بعد از مشهد مقدس دومین شهرستان استان بود که در آن تجهیزات و سنسورهای الکترونیکی نصب شد و بعداً در دیگر شهرها این گونه تجهیزات نصب گردید.
مصطفوی بیان کرد: با توجه به اینکه تجهیزات هواشناسی تقریباً هر ۸ سال یک بار باید بهروز رسانی شوند، میطلبد در بردسکن هم این اتفاق بیفتد که در همین خصوص درخواستهایی را به مسئولان شهرستان و استان ارائه دادهایم و تقاضای مساعدت بیشتر به شهرستان را داریم.
وی عنوان کرد: چون شهرستان بردسکن قطب تولیدات کشاورزی استان است و چون اقتصاد و درآمد شهرستان بیشتر بر پایه کشاورزی است و با توجه به اقلیم گرم و خشک منطقه و متصل بودن به کویر بزرگ کشور و اتفاق افتادن بیشتر پدیدههای مختلف و مهم هواشناسی و جوی به ویژه سرمازدگی، سیل، طوفان، ریزگردها، گرمازدگی، تگرگ، گرد و خاک شدید، رگبار و غیره به همین دلیل کشاورزان و مسئولان محلی و شهرستان درخواست احداث و راهاندازی دو ایستگاه هواشناسی کشاورزی در شهرهای انابد و شهرآباد را دارند.
رئیس اداره هواشناسی بردسکن اظهار کرد: چون اقتصاد منطقه بردسکن بیشتر بر پایه کشاورزی است و از سویی با توجه به واحدهای کشاورزی مجموعه بزرگ و مهم آستان قدس رضوی در این شهرستان راهاندازی ایستگاه هواشناسی کشاورزی در انابد و شهرآباد یکی از ضروریات جدی است.
فقط دو شهرستان استان دارای ایستگاه هواشناسی کشاورزی هستند
وی گفت: همه ساله به علت تغییرات ناگهانی جوی، کشاورزان خسارات زیادی را متحمل میشوند و میتوان با اطلاعرسانی پیشبینیها، اطلاعیه و اخطاریههای به موقع و بهروز رسانی تجهیزات و امکانات هواشناسی به پیشگیری و کاهش خسارتها کمک کرد.
مصطفوی مطرح کرد: اکنون در سطح استان فقط شهرهای نیشابور و گلمکان دارای ایستگاه هواشناسی کشاورزی هستند و دیگر شهرها به خصوص منطقه ترشیز نیز از این امکانات محروم هستند.
وی افزود: ایستگاه موجود شهرستان سینوپتیک است ولی اگر تجهیزات و سنسورهای هواشناسی کشاورزی نصب شود کمک بیشتری به بخش کشاورزی میکند، اکنون در هفتهای دو مرتبه در روزهای یکشنبه و چهارشنبه جلسات دیسکاشن هواشناسی کشاورزی برگزار میشود و در این جلسه با همکاری کارشناسان جهاد کشاورزی آخرین توصیههای هواشناسی کشاورزی را برای کشاورزان و بخشهای مختلف صادر میکنیم و در سامانه تهک نیز اعلام میشود.
وی افزود: بعضأ زنبوردارانی که مدام برای تغذیه در حال جابجایی کندوها در فصول مختلف سال هستند به دلیل بیتوجهی به کاهش و افزایش فشار هوای آن منطقه تلفات و خسارتهای بسیاری را متحمل میشوند.
رئیس اداره هواشناسی بردسکن افزود: باوجود اهمیتی که اطلاعات هواشناسی دارد اما هنوز بسیاری از کشاورزان و شهروندان نتوانستند استفاده درست، به موقع و کاربردی انجام بدهند که این کار مستلزم کارگاههای آموزشی لازم توسط جهاد کشاورزی برای این عزیزان دارد که اداره هواشناسی بردسکن هم در این خصوص آمادگی و همکاری خود را اعلام میکند.
وی بیان کرد: اگر چه طی چند سال اخیر درصد قابل توجهی از شهروندان با اهمیت و نقش اطلاعات هواشناسی در زندگی روزمره انسان آشنایی پیدا کردند ولی کافی و رضایتبخش نیست و نتوانستند به صورت کاربردی از این اطلاعات استفاده کنند.
مصطفوی مطرح کرد: اکثر افرادی که کانالهای مجازی هواشناسی را در سطح کشور تشکیل داده و فعالیت میکنند، کارشناسان فنی و متخصص رسمی سازمان نیستند و در واقع علاقهمندان به هواشناسی و مجموعه هستند ولی بعضی وقتها با انتشار اطلاعات نادرست و غیرواقع در سطح اجتماعی باعث نگرانی بیمورد مردم میشوند.
مصطفوی افزود: پیشبینیهای صحیح و به موقع وضعیت جوی در گرو فراهم بودن زیرساختها و بسترهای فنی مناسب است و از این رو تجهیزات هواشناسی شهرستان بردسکن نیازمند بهروز رسانی است.
وی در همین خصوص گفت: میطلبد با توجه به درخواستهای زیاد و مکرر مردمی مسئولان شهرستان و استان مساعدت بیشتری در نصب و راهاندازی دو ایستگاه هواشناسی کشاورزی در دو بخش انابد و شهرآباد داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات