به گزارش ایسنا، بنابر اعلام آف دکور، شما می توانید برای تهیه شیرین پلو از گوشت مرغ یا گوشت چرخ کرده قلقلی استفاده کنید که این به ذائقه و سلیقه شما برمی گردد.
شیرین پلو مجلسی و رستورانی با مرغ و زعفران
برای آماده سازی مواد اولیه جهت تهیه این غذا نیم ساعت زمان و برای تهیه و پختن آن تقریبا یک ساعت زمان احتیاج هست.
در ادامه مطلب مواد لازم برای تهیه شیرین پلو مجلسی را مشاهده می کنید و پس از آن طرز تهیه و پخت شیرین پلو مجلسی را به شما آموزش می دهیم که البته این غذا در شهرهای مختلف اندکی متفاوت تهیه میشود که شما را با انواع شیرین پلو شهرهای مختلف هم آشنا خواهیم کرد و طرز تهیه و پخت شیرین پلو قزوینی، بابلی و شیرازی را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
سینه مرغ 1 : عدد کامل (یا فیله مرغ یا گوشت چرخ کرده)
برنج : 3 پیمانه
پیاز : 3 عدد
خلال پوست پرتقال : 4 قاشق غذاخوری
خلال پسته و بادام : 4 قاشق غذاخوری
زرشک : 4 قاشق غذاخوری
هویج : 3 عدد
گلاب : 1/3 پیمانه
روغن زیتون : به میزان لازم
زعفران : به میزان دلخواه
نمک : به میزان کافی
شکر : به میزان لازم
فلفل سیاه و زردچوبه : به میزان کافی
طرز تهیه شیرین پلو مجلسی
جهت تهیه این غذا باید ابتدا شکر را با یک پیمانه آب داخل قابلمه بجوشانید. وقتی شکرها حل شدند آنها را از صافی رد کنید و دوباره داخل قابلمه بریزید و خلال پسته را به صورت جداگانه آبکش کرده و روی آنها پوست پرتقال بریزید.
در مرحله بعدی خلال پوست پرتقال را در شربت شکر تهیه شده ریخته و ۵ تا ۶ دقیقه بجوشانید و بعد قابلمه را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید خنک شود. حالا نوبت آبکش کردن برنج است و به همان شیوه همیشگی برنج را آبکش کنید.
برای آبکش کردن برنج بهتر است حداقل 4 ساعت برنج را با نمک زیاد بخیسانید و سپس داخل آب در حال جوش بریزید و هنگامی که از حالت استخوانی فاصله گرفت آن را آبکش کنید.
پس از آن باید به شکل جدا فیله های مرغ را سرخ کنید و یا می توانید گوشت چرخ کرده قلقلی تهیه کنید و تفت بدهید. حالا کمی زعفران دم شده تهیه کنید و مقداری از زعفران دم شده را نگه دارید و کمی را هم با مرغ ترکیب کنید.
اکنون نوبت مخلوط کردن محتویات با یکدیگر است و باید داخل یک قابلمه نصف پیمانه آب و روغن بریزید و کمی از برنج آبکش شده را روی آب و روغن ریخته و مقداری از گوشت یا مرغ را روی آن بچینید و کمی هم خلال پسته و بادام را با قاشق سوراخ دار از شربت شکر بگیرید و روی کوفته قلقلی ها یا مرغ ها قرار دهید و این لایه ها را تا تمام شدن محتویات ادامه دهید.
سپس قابلمه را روی شعله ملایم قرار دهید. بعد از اینکه کمی زمان گذشت و بخار داخل قابلمه افتاد، حرارت را کمتر کنید و کمی از مخلوط روغن، زعفران و شربت شکر را روی برنج بریزید و دمکنی را گذاشته و ۴۵ دقیقه صبر کنید تا غذا خوب پخته شود و جا بیفتد.
انواع شیرین پلو شهرهای مختلف (قزوینی، بابلی، شیرازی)
قزوینی ها معمولا شیرین پلو را با مرغ تهیه می کنند. پس اگر تصمیم دارید شیرین پلو را به سبک قزوینی ها تهیه کنید بهتر است برای تهیه آن از فیله مرغ استفاده کنید و با همان دستورالعملی که گفته شد پیش برود.
با توجه به اینکه اصالت این غذا به شیراز برمی گردد و آن ها شیرین پلو را شیرین تر از بقیه مناطق می پسندند، ما نام شیرین پلو شیرازی را بارها شنیده ایم، به شیوه آنها این غذا را آموزش داده ایم و طرز تهیه ای که گفته شد مربوط به شیرین پلو شیرازی هم می باشد.
شما می توانید به صورت دلخواه هم از خلال پوست پرتقال و هم از خلال پوست نارنگی داخل این غذا استفاده کنید.
طرز تهیه و پخت شیرین پلو قزوینی، بابلی و شیرازی
با اینکه غذاهای ایرانی در شهرهای مختلف گاهی اوقات دستور پخت متفاوتی دارند اما شیرین پلو جزو آن دسته از غذاهایی است که تقریبا در بیشتر شهرها شبیه به هم تهیه میشود و تنها تفاوتی که ممکن است در طرز تهیه وجود داشته باشد ذائقه افرادی است که آن را میل می کنند و می توانند به جای مرغ از گوشت چرخ کرده و یا به جای پوست پرتقال از پوست نارنگی استفاده کنند.
فراموش نکنید برای تهیه شیرین پلو با گوشت چرخ کرده، برای تهیه گوشت های قلقلی کمی پیاز داخل گوشت رنده کنید تا بو و طعم گوشت بهتر شود.
انتخاب میزان شکر به سلیقه شما بستگی دارد و می توانید میزان شکر را کمتر یا بیشتر در نظر بگیرید.
دستور پخت شیرین پلو رستورانی در مجله آشپزی آف دکور
شما می توانید با مراجعه به مجله آشپزی آف دکور به آدرس offdecor.com/cook لیستی از دستور پخت و طرز تهیه غذاهای ایرانی و بین المللی را در دسته بندی های مختلف غذای ایرانی، پیش غذا، سالاد، کیک و شیرینی و غذای بین الملل را مشاهده کنید.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات