• یکشنبه / ۱۶ آبان ۱۴۰۰ / ۱۰:۰۲
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1400081611846
  • خبرنگار : 50212

مشارکت در قتل "قره چای"

مشارکت در قتل "قره چای"

ایسنا/مرکزی مدیر عامل شرکت سهامی آب منطقه ای مرکزی گفت: برداشت بی رویه از منابع آبی زیرزمینی در حوضه آبریز رودخانه قره چای، حیات آن را به خطر خواهد انداخت.

عزت‌اله آمره‌ای در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در شرایط کم آبی و کاهش میزان نزولات آسمانی کشاورزان با بهره‌برداری مناسب از این نعمت الهی و عدم برداشت بی‌رویه از منابع آبی زیرزمین تا حدودی از فشارهای غیرمتعارف حاکم بر منابع آب زیرزمینی کاسته و از این طریق مدیریت صحیح در منابع و مصارف را اعمال کنند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه حوضه آبریز رودخانه قره‌چای در حوزه استان مرکزی از ارتفاعات شهرستان شازند آغاز و به سد الغدیر ساوه ختم می‌شود، اظهار کرد: حدود ۴۳ درصد از طول رودخانه قره‌چای در حوزه جغرافیایی استان مرکزی قرار دارد.

آمره‌ای افزود: وضعیت رودخانه قره‌چای مانند سایر رودخانه‌های کشور است و جریان آبی موثر و خاصی در آن وجود ندارد. امیدواریم با آغاز بارندگی‌ها شاهد روان شدن آب و سیلاب احتمالی در این رودخانه باشیم. تنها آبی که در این رودخانه جریان دارد مربوط به سرشاخه‌هاست که کشاورزان دارای حق‌آبه از این رودخانه از آن بهره‌برداری می‌کنند و وضعیت آبی حوزه میانی این رودخانه تابع میزان بارش‌هاست.

او گفت: هم اکنون میزان دبی ورودی به سدالغدیر ساوه متاثر از کاهش بارندگی‌ها بسیار ناچیز بوده و به ۱.۲۰ مترمکعب رسیده است که از رودخانه قره‌چای تغذیه می کند. در حال حاضر حجم آب ذخیره شده در دریاچه سد ۲۷۷ میلیون متر مکعبی الغدیر ساوه ۱۰۹ میلیون مترمکعب بوده و ۳۹ درصد مخزن سد پر آب است.

آمره‌ای تصریح کرد: رودخانه قره‌چای دارای یک دبی پایه است و تا حدودی جوابگوی اکوسیستم و حیات زیست محیطی منطقه بوده، اما این میزان دبی نمی‌تواند منجر به ذخیره سازی مطلوب دریاچه سدالغدیر ساوه شود.

وی افزود: در حال حاضر منابع آبی رودخانه قره چای نسبت به سال قبل تا حدود ۵۰ درصد کاهش یافته است و دبی ورودی به سد الغدیر نیز به نصف و به ۱.۲۰ مترمکعب رسیده در حالی که در سال قبل و در همین زمان سه متر مکعب میزان دبی ورودی به این سد استان بوده است.

وی در خصوص وضعیت رودخانه قمرود در حوزه استحفاظی جنوب استان مرکزی نیز گفت: وضعیت این رودخانه نیز مشابه رودخانه‌های سایر نقاط کشور است و به محض بارش نزولات آسمانی شاهد جاری شدن آب در آن خواهیم بود.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای مرکزی در خصوص رودخانه مزلقان که در حوضه آبریز شهرستان ساوه قرار دارد نیز گفت: طول حوضه آبریز این رودخانه ۱۳۰ کیلومتر و مساحت آن در حدود ۲۲۰۰ کیلو متر مربع است و هم اکنون دارای یک دبی پایه است که کشاورزان منطقه از مزایای این رودخانه دائمی استفاده می‌کنند.

وی تصریح کرد: عملکرد هیدرولیکی در کنار ساختار هیدروژئولوژیکی رودخانه مزلقان در ورودی دشت ساوه نقش بسیار موثری در تغذیه آب‌های زیرزمینی دشت مرکزی ساوه داشته و مهم اینست که حوضه آبریز آن کاملا در حوزه سیاسی این شهرستان قرار دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha