حسین شهرابی در گفتوگو با ایسنا، واگذاری اپراتور ماهواره مخابراتی به بخش خصوصی را از برنامههای فضایی کشور دانست و گفت: بر این اساس کنسرسیومی از شرکتهای فعال را در این حوزه فعال کردیم.
وی با بیان اینکه برای ورود بخش خصوصی به حوزه فضایی نباید همه زیر ساختها را در نظر بگیریم، اظهار کرد: زیر ساختهای فضایی، زیر ساختهای گرانی هستند ضمن آنکه پرتاب ماهواره نیز موضوع هزینهبری به شمار میرود، از این رو لزومی ندارد که در گام اول بخش خصوصی در همه حوزههای فضایی سرمایه گذاری کند.
شهرابی خاطر نشان کرد: بر این اساس این کنسرسیوم متشکل از ۸ شرکت بخش خصوصی فعالیت خود را از سال ۱۳۹۷ در حوزه سامانههای ماهوارهای شروع کرد و ساخت اولین ماهواره بخش خصوصی را در دستور کار قرار دادیم، بدون آنکه وارد پرتاب شویم و یا بخواهیم زیر ساختهای گران قیمت تجمیع و تست داشته باشیم.
رییس کنسرسیوم شرکتهای فعال در حوزه فضایی با اشاره به آخرین وضعیت این ماهواره توضیح داد: این ماهواره ساخته شده و وارد فاز تجمیع و تست آن نیز شدیم. طراحی و ساخت این ماهواره با استفاده از زیر ساختهای سایر بخشها اجرایی شد و سامانه ماهوارهای را شکل دادیم.
شهرابی هدف این کنسرسیوم را ایجاد منظومه ماهوارهای مخابراتی دانست و اضافه کرد: ولی پلتفرم اول ما در این پروژه ماهوارههای مخابراتی نیست، بلکه بر اساس برنامهای که پیش بینی کردیم، برای رسیدن به ماهوارههای مخابراتی، نیاز است سه ماهواره تحقیقاتی را بسازیم و پرتاب کنیم.
به گفته این محقق حوزه فضایی، این کنسرسیوم مبنای ساخت اولین ماهواره خود را بر پلتفرم ماهواره قرار داده که در حال حاضر این ماهواره وارد فاز تجمیع و تست شده است.
رییس کنسرسیوم شرکتهای فعال در حوزه فضایی با تاکید بر اینکه برای اجرای این طرح از حمایتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برخوردار شدیم، یادآور شد: این حمایتها شامل وام میشود و این امر سبب شد که مجموعه بخش خصوصی حوزه فضایی از حمایتهای دولتی برخوردار شوند.
آزمایشگاهی که نیاز داریم در این کنسرسیوم راه اندازی شده است، ولی آزمایشگاه تجمیع و تست از بسترهای سایر نهادها استفاده میشود.
انتهای پیام
نظرات