• چهارشنبه / ۱۲ آبان ۱۴۰۰ / ۲۲:۴۴
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1400081209671
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

عضو کمیسیون کشاورزی:

امنیت غذایی با فعالیت کمیسیون کشاورزی ارتباط نزدیک دارد

امنیت غذایی با فعالیت کمیسیون کشاورزی ارتباط نزدیک دارد

ایسنا/چهارمحال و بختیاری نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی گفت: هر استانی متناسب با نوع اقلیم خود دارای چالش‌ها و مشکلات در حوزه‌های کشاورزی، آب و ... است و یکی از اهداف کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست از انجام سفر به استان‌های مختلف بررسی این مشکلات بوده، امنیت غذایی در ایران با موضوع فعالیت این کمیسیون ارتباط نزدیکی دارد.

حجت‌الاسلام و المسلمین امیرقلی جعفری ۱۲ آبان‌ماه در دیدار اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با نماینده ولی‌فقیه در چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: هدف از سفر اعضای این کمیسیون به استان‌های مختلف ایران بررسی ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های موجود در استان‌ها در حوزه کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست است، همچنین بهره بردن کامل از این ظرفیت‌ها و قابلیت‌های موجود در استان‌ها که برخی مواقع مورد غفلت قرار گرفته‌اند از دیگر از اهداف این سفرها به‌شمار می‌رود.

نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی، افزود: هر استانی متناسب با نوع اقلیم خود دارای چالش‌ها و مشکلات در حوزه‌های کشاورزی، آب و ... است که یکی از اهداف کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست از انجام سفر به استان‌های مختلف بررسی این مشکلات بوده، امنیت غذایی در ایران با موضوع فعالیت این کمیسیون ارتباط نزدیکی دارد، همچنین امنیت غذایی نیز باامنیت ملی کشور گره خورده است، بنابراین با توجه به سخن امام خمینی(ره) کشاورزی می‌تواند محور استقلال ایران باشد.

وی ادامه داد: متاسفانه غفلت‌های بسیاری در حوزه کشاورزی اتفاق افتاده است و اگر حدود 10 درصد از میزان سرمایه‌گذاری انجام شده در حوزه صنعت به کشاورزی تعلق می‌گرفت از نظر کشاورزی وضعیت مطلوب‌تری ایجاد می‌شد، زیرا اقلیم ایران باتوجه به دارا بودن چهار فصل دارای ظرفیت‌های بسیار بالایی است و به همین دلیل امکان تولید محصولات استراتژیک متنوعی در ایران وجود دارد.

جعفری عنوان کرد: چهارمحال و بختیاری به‌عنوان بام ایران نیز شناخته می‌شود و دارای ظرفیت‌های بالای منابع آبی است و این موضوع از دیرباز وجود داشته، به‌همین دلیل در سند آمایش استان نیز بیان شده که بزرگ‌ترین ظرفیت موجود در این استان کشاورزی است، اما متاسفانه استفاده مناسبی از این ظرفیت انجام نشده که علت این موضوع نیز مشکلات موجود در حوزه آب بوده و امیدواریم سفر کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست و همچنین معاونان وزیر نیرو، وزیر جهاد و معاون رئیس جمهور، رئیس محیط زیست به همراه مدیران حوزه زاینده رود و کارون به این استان برای استان، مردم، کشاورزان و دامدارانی که در این اقلیم زندگی می‌کنند دارای دستاوردهای بزرگی باشد.

اراده حل مشکلات حوزه آب، به مسئولان چهارمحال و بختیاری داده شود

در ادامه جلسه احمد راستینه- نماینده مردم شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مظلومیت مردم چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: طبق گفته مدیرکل آب منطقه‌ای استان، سازمان بازرسی اعلام کرده است که حق تخصیص آب برای 31 طرح کشاورزی با مجوز قانونی از سال 89 با یک مصوبه شورای عالی آب وجود ندارد، در این میان تکلیف مردم با طرح‌های کشاورزی مشخص نبوده و هیچ‌کس نیز پاسخگو نیست.

وی با بیان اینکه کل سهم آب برداشتی چهارمحال و بختیاری از منابع آبی استان، تنها 10 درصد است، افزود: در حالی که 90 درصد آب این استان وارد استان همجوار می‌شود و وزارت نیرو اجازه برنامه‌ریزی برای حل مشکلات آب استان را به خود استان نمی‌دهد، در حالی که چهارمحال و بختیاری 11 درصد منابع آبی کشور را دارد، سرچشمه سه رودخانه بزرگ کشور است و 11 دشت بحرانی و ممنوعه بحرانی دارد، مدیرکل آب منطقه‌ای استان باید طرحی را برای تعیین تکلیف این دشت‌ها اعلام کند.

راستینه درد مردم چهارمحال و بختیاری را نبود توجه به شعار آرمانی انقلاب یعنی عدالت دانست و اضافه کرد: مردم استان سکوت می‌کنند و نجابت به خرج می‌دهند و انتظار می‌رود اراده حل مشکلات آبی استان به مسئولان خود استان واگذار شود.

نماینده مردم شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به اینکه دو پایه اشتغال مردم چهارمحال و بختیاری، کشاورزی و دامپروری است، گفت: به سهم بودجه برای این دو مسئله مهم استان، به‌طور جدی نگاه شود، برای نجات کشور باید تلاش صورت بگیرد و تحقیق و تفحص وزارت نیرو در موضوع آب و برای نجات کشور در صحن علنی مجلس ارائه شود تا برنامه‌ریزی درست برای حل مشکلات آبی کشور انجام بگیرد.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha