به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، «ویلیام برنز» مدیر سیا به درخواست جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در راس هیاتی از مقامهای ارشد این کشور برای سفری دو روزه عازم مسکو شده است.
این اولین سفر برنز به مسکو به عنوان مدیر سیا است. او پیش از این در سال ۲۰۱۳ در واشنگتن زمانی که معاون وزیر امور خارجه بود با پاتروشف ملاقات کرده بود.
سخنگوی سفارت آمریکا در روسیه گفت: آنها با یک سری از اعضای دولت روسیه دیدار و درباره مسائل مختلفی که مربوط به روابط دوجانبه است، گفتوگو کردند.
این دیدار در میانه تنشهای دو کشور و در زمانی صورت گرفته که بایدن تلاش میکند تا پس از وضع یک سری تحریمها در آوریل ۲۰۲۱ علیه مسکو، روابطی قابل پیشبینیتر ایجاد کند.
این حداقل چهارمین سفر یک مقام ارشد آمریکایی به مسکو از ژوئیه بوده است. پس از دیدار بایدن و پوتین در ژنو در ماه ژوئن، تماسها افزایش یافته است. مقامات هر دو طرف می گویند که مذاکرات تاکنون هیچ دستاوردی نداشته است و هدف اصلی آن تثبیت روابط بین دو کشور هستهای است که به طور فزایندهای در فضای سایبری و همچنین ژئوپلیتیک رقابت میکنند.
این گفتگوها شامل یک گفتگوی جدی در مورد کنترل تسلیحات و امنیت سایبری است. نیویورک تایمز گزارش داد، برای مثال، ایالات متحده اسامی و سایر جزئیات چند هکری را که به طور فعال از روسیه به آمریکا حمله می کنند، فاش کرده است و منتظر است ببیند آیا این اطلاعات منجر به دستگیری میشود یا خیر.
دو طرف همچنین در مورد سایر موضوعات مورد علاقه دوجانبه از جمله کره شمالی، افغانستان و سیاست آب و هوا گفتگو میکنند. مقامات آمریکایی همچنین گفتهاند که مسکو در مذاکرات جاری با ایران در مورد برنامه هستهای این کشور مفید بوده است.
برنز یکی از دیپلماتهایی بود که مذاکرات غیرمستقیم با تهران را آغاز کرد که در نهایت به برجام منجر شد.
دیدار برنز - و تصمیم برای افشای فوری آن - بر تلاشهای هر دو طرف برای انتقال این پیام که دو طرف برای مدیریت یک رابطه پرنوسان کار میکنند، تاثیر میگذارد. برنز پس از ورود به مسکو بلافاصله با پاتروشف، که دبیر شورای امنیت کرملین است و به طور گسترده به عنوان قدرتمندترین شخصیت در میان مقامات اطلاعاتی حلقه داخلی پوتین شناخته میشود، به گفتگو نشست.
در ویدئوی کوتاهی از شروع جلسه که توسط رسانههای روسی به صورت آنلاین منتشر شده است، پاتروشف به برنز که روبروی او روی میز کنفرانس نشسته است، می گوید: "خوشحالم که در مسکو به شما سلام میکنم."
سازمان سیا هیچ گزارشی از این دیدار نداشت.
کاخ سفید از برنز به عنوان یک دیپلمات سرگردان استفاده کرده و او را به عنوان مثال به افغانستان فرستاد تا در جریان تخلیه فرودگاه کابل در ماه اوت با رهبران طالبان گفتگو کند. وی همچنین پیش از سفر نخست وزیر رژیم صهیونیستی نفتالی بنت به واشنگتن با سران اسرائیل در تل آویو دیدار کرد.
سفیر سابق ایالات متحده در مسکو که دو بار به عنوان دیپلمات در روسیه مستقر شده است، یکی از باتجربهترین مقامات ارشد دولت بایدن در امور روسیه است.
دامنه مسائل اطلاعاتی بین ایالات متحده و روسیه شامل دخالت مسکو در انتخابات، انتشار اطلاعات نادرست در سطح جهانی و حملات باج افزار توسط گروههای جنایتکار روسی است.
مشخص نیست که آیا برنز حوادث غیرعادی در حوزه سلامت موسوم به "سندرم هاوانا" را مطرح کند یا خیر. برخی از مقامات آمریکایی به طور خصوصی میگویند که آنها معتقدند روسیه مسئول این حوادث است.
با این حال تحلیلگران سیا و دیگر آژانسهای اطلاعاتی آمریکا هنوز هیچ نتیجه گیری رسمی در مورد آنچه باعث آنها شده، نگرفته اند. روسیه گمانهزنیها مبنی بر اینکه ممکن است مسئول آن باشد را "اوهام ناسالم" دانسته است.
اخیرا نیز تصاویر جدید ماهوارهای نشان داد که یگانهای زرهی روسیه، سربازان و توپخانههای این کشور در نزدیکی مرز با اوکراین مستقر شدهاند که این مساله نگرانیهایی را درباره وقوع یک درگیری احتمالا نظامی ایجاد کرده است.
روابط دیپلماتیک روسیه با غرب در چند مورد متشنج است. ماه گذشته میلادی، ناتو اعلام کرد که هشت دیپلمات روس را به ظن داشتن ارتباط با افسران اطلاعاتی روسی اخراج کرد و تعداد نفرات هیات روس را در ائتلاف ناتو کاهش داد؛ اقدامی که باعث شد تا مسکو مقر ناتو را ببندد.
کرملین همچنین سفارت آمریکا را از استخدام کارمندان محلی روس منع کرده است.
انتهای پیام
نظرات