به نقل از ویفروم، بهبود اقتصادی به دنبال کاهش محدودیتهای بیماری همهگیر کووید از آغاز سال ۲۰۲۱ در بسیاری از کشورهای توسعهیافته باعث افزایش قیمت کالا و خدمات شد و این وضعیت را مصرفکنندگانی ایجاد کردهاند که به دنبال رفع مشکلات دائمی مرتبط با کمبود موجودی کنونی هستند، زیرا اثرات همهگیری همچنان بر زنجیره تامین جهانی تاثیر میگذارد.
در ماه سپتامبر، شاخص هماهنگ قیمت مصرفکننده که به صورت ماهانه توسط یورواستات (Eurostat) منتشر میشود، نسبت به مدت مشابه سال قبل در اتحادیه اروپا ۳.۶ درصد و در ایالاتمتحده ۶.۲ درصد افزایش یافت.
جروم پاول، رئیس فدرال رزرو (بانک مرکزی ایالاتمتحده) در ماه جولای اظهار کرد: متوسط تورم با افزایش قیمت مواردی مانند قیمت خودروهای دستدوم و کامیون افزایش یافته و همچنان با سرعت شگفتانگیزی در حال افزایش است.
وی افزود: برای بنزین افزایش قیمت چشمگیری ثبت شد و این محصول برخی از بزرگترین نوسانات قیمت را در همهگیری جهانی تجربه کرده است.
بر اساس محاسبات CPI اداره آمار کار که اندکی مثبتتر از Eurostat است، افزایش قیمت نان، شیر، سبزی تازه، برنج، غلات و ماکارونی نسبت به سال گذشته، در واقع کمتر از هدف ۲ درصدی فدرال رزرو باقی ماندهاست. با این حال، گوشت، تخممرغ، میوه و روغن از هدف ۲ درصدی در محاسبه BLS (دفتر آمار نیروی کار) عبور کردند.
علاوه بر موارد ذکر شده، قیمت اقامت دور از خانه، مبلمان و تلویزیون نیز با افزایش بیش از ۱۰ درصد نسبت به سال گذشته مواجه شده است.
انتهای پیام
نظرات