به گزارش ایسنا، تیم ملی فوتبال امید با کسب سه پیروزی متوالی مقابل نپال، لبنان و تاجیکستان با کسب ۹ امتیاز در مرحله مقدماتی فوتبال زیر ۲۳ سال آسیا صدرنشین شد و مجوز حضور در مرحله نهایی جام ملتهای آسیا را کسب کرد. شاگردان مهدویکیا از هم اکنون خود را آماده حضور در مسابقات نهایی از ۱۱ تا ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ (یک تا ۱۹ ژوئن ۲۰۲۲) در خاک ازبکستان خواهند کرد.
تیم ملی ایران در این مسابقات با تلفیقی از بازیکنان ۱۸ تا ۲۲ سال به میدان رفت که این اتفاق در راستای برنامه ریزی های کادرفنی بود. همانطور که بارها مهدوی کیا و مسئولان فدراسیون فوتبال گفته اند، هدف این تیم حضور در بازی های فوتبال المپیک ۲۰۲۴ پاریس است که حدود سه سال بعد برگزار خواهد شد.
* مهدویکیا و پشتوانهسازی برای المپیک
مهدوی کیا حدود ۱۴ بازیکن زیر ۲۰ سال در اختیار داشت که نسبت به رقبای خود در سایر تیم ها از سن و سال کمتر برخوردار بودند اما این اتفاق با هدف پشتوانه سازی و تجربه اندوزی برای بازی های سه سال آینده صورت گرفته بود. حتی انتخاب یاسین سلمانی با ۱۹ سال سن و تجربه کمتر نسبت به بازیکنانی مانند محمد سلطانیمهر ۲۲ ساله با هدف پشتوانهسازی صورت گرفته تا سلمانی که این روزها به اردوی تیم ملی بزرگسالان هم دعوت میشود، از هم اکنون تجربه رهبری تیم ملی در میدان مسابقه را به دست آورد.
در تیم کنونی، میلاد کر و محمدامین حزباوی با ۱۸ سال، آریا برزگر، علیرضا باویه، امیرحسین نیکپور، یوسن اکبرپور، یاسین سلمانی و حسین نخودکار با ۱۹ سال، ابوالفضل جلالی، محمد هاشمینژاد، سامان فلاح، امیرعلی صادقی، سینا عبداللهی و محمدحسین زواری با ۲۰ سال میتوانند در صورت صعود به المپیک در این مسابقات به میدان بروند و از سوی استعدادیابهای بزرگ دنیا دیده شوند.
همچنین از میان لژیونرها، اللهیار صیادمنش، بازیکن زوریا لوهانسک اوکراین تنها بازیکنی است که در صورت تمایل کادرفنی میتواند برای تیم ملی بازی کند اما این اتفاق منوط به برگزاری بازیهای تیم ملی امید در روزهای فیفاست.
از طرفی، استفاده از بازیکنان ۲۱ و ۲۲ ساله که عمدتا در تیم های لیگ برتری خود در ترکیب اصلی هستند و نمی توانند در المپیک بازی کنند، باعث برتری و افزایش کیفیت تیم ملی در بازی های دور مقدماتی شد تا صعود ایران به مرحله نهایی جام ملت های آسیا تضمین شود. کما اینکه لبنان و تاجیکستان، رقبای ایران در دور مقدماتی با تمام توان خود در این مسابقات یعنی بازیکنان حدودا ۲۲ تا ۲۳ سال در بازی ها شرکت کرده بودند که در بازی پایانی مقابل تاجیکستان عرصه بر تیم ملی تنگ شده بود.
* تیم ملی هنوز به المپیک صعود نکرده
طی روزهای گذشته برخی از مسئولان فدراسیون فوتبال صعود تیم ملی از مرحله مقدماتی را با ۹ امتیاز اتفاقی تاریخی دانستند اما برخلاف تصورات برخی از اهالی فوتبال، مسابقات جام ملت های فوتبال آسیا در ازبکستان به منزله انتخابی المپیک نیست و تیم ها در این دوره صرفا برای موفقیت در فوتبال آسیا تلاش خواهند کرد. به همین دلیل هم سایر تیم های قدرتمند آسیا با استفاده از ترکیب زیر ۲۱ سال - به جای بازیکنان کمتر از ۲۳ سال که قانونا مجاز به استفاده از آن ها هستند - روانه این مسابقات می شوند تا برای دو سال دیگر و مسابقات مشابه که به منزله انتخابی المپیک است، تجربه لازم را کسب کنند.
مهدی مهدوی کیا، سرمربی تیم ملی فوتبال امید طی روزهای گذشته بارها اعلام کرده که تیمش در تمام مسابقات رسمی تا انتخابی المپیک در دی ۱۴۰۲ (ژانویه ۲۰۲۴) با نگاه آماده سازی و تجربه اندوزی در مسابقات شرکت خواهد کرد تا به هدف نهایی خود یعنی شکستن طلسم ۴۸ ساله در صعود به المپیک دست یابد.
تیم ملی علاوه بر اردوی تدارکاتی در زمستان سال جاری که ظاهرا با کشورهای قطر، امارات و کره جنوبی در دوحه برگزار می شود، در مسابقات رسمی هم با دید بازی های تدارکاتی به میدان می رود. همانطور که این تیم در بازی های اخیر هم به گفته مهدوی کیا با نگاه آماده سازی به میدان رفته بود و شکست یا ناکامی در صعود از گروه به منزله فاجعه نبود.
در ادامه به مرور برنامه ها و مسابقات رسمی تیم ملی امید تا صعود به المپیک و پایان طلسم فوتبال ایران می پردازیم:
- جام ملتهای زیر ۲۳ سال آسیا ۲۰۲۲ – خرداد ۱۴۰۱ (ژوئن ۲۰۲۲) در ازبکستان
- بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ – مهر ۱۴۰۱ (اکتبر ۲۰۲۲) در چین
- مقدماتی جام ملتهای زیر ۲۳ آسیا ۲۰۲۴ – احتمالی: پاییز ۱۴۰۱ (مکان و زمان نامشخص)
- جام ملتهای زیر ۲۳ سال آسیا ۲۰۲۴ – احتمالی: زمستان ۱۴۰۲ (ژانویه ۲۰۲۴) (مکان و زمان نامشخص)
* مسابقات مذکور به منزله انتخابی المپیک است و سه تیم برتر مسابقات به طور مستقیم راهی المپیک می شوند.
بازی های المپیک ۲۰۲۴ پاریس – ۵ مرداد ۱۴۰۳ (۲۶ جولای ۲۰۲۴) در فرانسه
به گزارش ایسنا، در حال حاضر تیم ملی امید سه سال فرصت دارد تا با بازیکنان کمتر از ۲۰ سال برای حضور در المپیک ۲۰۲۴ پاریس تلاش کند و یک بار دیگر بعد از صعود به المپیک ۱۹۷۶ (۱۳۵۵ شمسی) در این رقابتها حضور داشته باشد.
پیش از این بازیکنان و مربیان زیادی با وجود داشتن بهترین نسل از فوتبالیستهای ایرانی در صعود به المپیک بازماندهاند؛ اتفاقی که مهدویکیا معتقد است به علت تشکیل دیر هنگام تیم ملی در فاصله یک تا چند ماه مانده به مسابقات انتخابی روی داده اما این بار با وجود تاخیر فراوان، تیم ملی حدود سه سال زودتر از موعد، آماده صعود به المپیک شده است.
انتهای پیام
نظرات