به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه گاردین، این در حالی است که دیگر مقامهای ارشد استرالیا نیز پیامدهای این مناقشه را کم اهمیت دانسته و گفتند که اقدامات استرالیا انقدر بد نبوده که به عنوان "خیانت به یک معشوقه" تلقی شود.
آنها این اظهارنظرها را ساعاتی بعد از آن که امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه به انتقاد از عملکرد استرالیا به خاطر لغو کردن قراردادش با پاریس و رفتن به سراغ آمریکا و انگلیس برای خرید دست کم هشت فروند زیردریایی هستهای پرداخت، مطرح کردند.
جویس که رهبر حزب ملی گرایان (Nationals) استرالیا و در زمان عزیمت اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا به خارج از این کشور کفیل نخست وزیری کشورش است تلویحا فرانسه را متهم به واکنش افراطی به لغو قرار داد ۹۰ میلیارد دلاری خرید زیردریایی کرده و گفت، قراردادها دارای شرایط و مفادی برای مجاز ساختن خروج از آنها هستند.
جویس بیان داشت: ما که با این کار یک جزیره ندزدیدیم؛ ما برج ایفل را خراب نکردیم که.
بارنابی جویس تصریح کرد، احساسات فرانسوی ها را درک میکند و تاکید کرد: مطمئن هستم که همچون همه مسائل دیگر با گذشت زمان میتوانیم بر این مساله نیز غلبه کرده و به حرکتمان ادامه دهیم.
مت کاناوان، یک سناتور هم حزب با جویس هم به ای.بی.سی تی وی گفت: ما دراین مناقشه به معشوق خیانت نکردهایم یا تقاضای طلاق ندادیم! ما یک برنامه تجاری را تغییر دادیم و این کار را به خاطر بهترین منافع کشورمان انجام دادیم.
در حالی که جویس و کاناوان تلاش کردند اهمیت این تصمیم استرالیا را کم بشمارند، ماریز پین وزیر خارجه استرالیا یک گام در راستای ترمیم روابط با فرانسه برداشت.
پین روز دوشنبه برای مدت بیش از یک ساعت با ژان پی یر تبو، سفیر فرانسه که در پی فراخوانده شدن به پاریس برای رایزنی، مجددا به کانبرا برگشته بود ملاقات کرد.
تیبو زمانی که در ماه سپتامبر کانبرا را ترک کرد، به گاردین استرالیا گفت: ما فکر میکردیم با هم دوست هستیم و از پشت به ما خنجر زدند.
پین گفت که جلسه حضوری روز دوشنبه "سازنده" بود و افزود که استرالیا "بر روی پیشبرد روابطش با فرانسه متمرکز شد".
پین گفت: این گام مهم دیگری در این فرآیند و در راستای تقویت گفتگوها بین رهبران کشورهایمان است. استرالیا مشتاق ادامه تعامل منظم است.
انتهای پیام
نظرات