• دوشنبه / ۱۰ آبان ۱۴۰۰ / ۱۳:۴۵
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1400081007343
  • خبرنگار : 30165

روش‌های جدید برای تولید سوخت زیستی

روش‌های جدید برای تولید سوخت زیستی

در پژوهش مشترک محققان دانشگاه حکیم سبزواری و دانشگاه سمنان، روش‌های زیست سازگار جدیدی برای تولید سوخت زیستی ارائه شد.

به گزارش ایسنا، در پژوهش مشترک دکتر علی خوش سیما؛ استادیار گروه مهندسی نفت و دکتر تکتم شنوائی زارع کارشناس آزمایشگاه‌های دانشکده مهندسی نفت و پتروشیمی  دانشگاه حکیم سبزواری با دکتربهمن زارع نژاد؛ دانشیار دانشگاه سمنان، روش‌های زیست سازگار جدیدی برای تولید سوخت زیستی ارائه شد.

در بخش اول از این پژوهش نوع جدیدی از سوخت‌های زیستی با روش میکروامولسیون اکسیژن‌دار بدون سورفکتانت (SFME) ، با استفاده از اتانول و روغن گیاهان بومی مورینگا، گلرنگ و دو گونه بیگلوی و پرسیکا از گیاه شوررست سالیکورنیا با کمک افزودنی‌های زیست سازگار مانند اکتانول، هپتانول، اولئیک اسید تولید شد و به منظور ساختارشناسی فرمولاسیون تولیدی، از روش‌های هدایت الکتریکی، پراکندگی نور دینامیک (DLS) و پراکندگی اشعه ایکس زاویه کوچک (SAXS) استفاده شد.

روش میکروامولسیون اکسیژن‌دار بدون سورفکتانت ارائه شده در این پژوهش، یک روش سبز و جدید برای تولید بیوسوخت از روغن گیاهان مقاوم به شرایط نامساعد محیطی در حضور افزودنی های زیست سازگار است. در بخش دوم از این پژوهش سوخت زیستی بیودیزل با روش ترانس استریفیکاسیون در حضور کاتالیزورهای ارزان نانو اکسید کلسیم و نانو اکسید کلسیم تلقیح شده روی پایه زئولیت تولید شد و برای اولین بار جهت فعال‌سازی نانو اکسید کلسیم تلقیح شده روی پایه‌ زئولیت از حلال‌های دوستدار محیط زیست اتکتیک پائین بر پایه کولین کلراید (DES) استفاده شد.

نتایج حاصل نشان می دهد که با فعال‌سازی کاتالیزور جدید نانو اکسید کلسیم سنتزی تلقیح شده روی زئولیت به کمک حلال‌های اتکتیک پائین می‌توان به ۹۸.۱ درصد تبدیل روغن به بیودیزل دست یافت.

نتایج این پژوهش مشترک به چاپ سه مقاله معتبر بین المللی در ژورنال های Q1 منتهی شد.

دو مقاله در مجله معتبر Fuel با IF=6.609 و یک مقاله در مجله معتبر Energy and Fuel مربوط به پایگاه اطلاعات American chemical society (ACS) با IF= 3.605 چاپ شده است.

عناوین و لینک مشاهده مقالات در ادامه ارائه شده است:

مقاله اول:

Production of New Surfactant-free Microemulsion Biofuels: Phase Behavior and Nanostructure Identification

مقاله دوم:

Development of surfactant-free microemulsion hybrid biofuels employing halophytic salicornia oil/ethanol and oxygenated additives

مقاله سوم:

Production of biodiesel through nanocatalytic transesterification of extracted oils from halophytic safflower and salicornia plants in the presence of deep eutectic solvents

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha