ابوالحسن نجفی حاج تقی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: از سطح دو هزار و ۵۶۰ هکتار زیر کشت این محصول در شهرستان، ۱۷ تن نگین برداشت می شود که نشان می دهد میزان بازدهی گل در فاروج بیش از دیگر استان های تولید کننده زعفران است.
فرماندار فاروج تعداد واحدهای فرآوری زعفران شهرستان را هفت واحد عنوان کرد و افزود: میزان برداشت نگین در هر هکتار این شهرستان ۲۲ کیلوگرم است.
وی با اشاره به اینکه بازدهی گل زعفران در فاروج نسبت به خراسان رضوی و جنوبی بیشتر است، گفت: ۱۳ تن از نگین شهرستان با توجه به کافی نبودن واحدهای فرآوری به صورت فله ای به استان های دیگر عرضه می شود.
نجفی افزود: به لحاظ سرزمینی و مساحت، کوچکترین شهرستان استان هستیم اما ۷۴ درصد زعفران استان را فاروج تولید می کند.
وی تعداد خانوار بهره بردار از این محصول در شهرستان را دو هزار و ۵۰۰ خانوار برشمرد و گفت: میانگین تولید گل به ازای هر هکتار در سطح مزارع شهرستان، ۷۰۰ کیلوگرم است.
نجفی گفت: سال گذشته روزانه به طور متوسط ۳۴ تا ۳۵ تن گل زعفران از مزارع شهرستان برداشت می شد.
فرماندار فاروج، نرخ تضمینی اعلام شده ازسوی دولت برای خرید این محصول را ۲۰۵ میلیون ریال عنوان کرد و افزود: سال گذشته این مبلغ ۱۳۰ میلیون ریال بود و با توجه به دیر اعلام شدن نرخ، کشاورزان شهرستان بهره ای از آن نبردند.
نجفی گفت: با پیگیری های انجام شده، امسال اعلام نرخ خرید تضمینی همزمان با برداشت این محصول در شهرستان بود که به کشاورزان فرصت تصمیم گیری در خصوص نحوه فروش محصولشان را داد.
انتهای پیام
نظرات