یکی از مهمترین ارگانهایی که نقش اساسی در اداره و مدیریت شهری ایفا میکند، شهرداری است؛ به طوری که تجربه سالیان اخیر به خوبی نشان میدهد که شهرداریها در خط مقدم تحولات شهری قرار دارند که با توجه به این موضوع شهرداریها باید چنان تقویت و حمایت شوند که بتوانند اسباب رسیدن شهر به رفاه و آرامش را فراهم سازند.
اهمیت شهرداریها در توسعه پایدار شهری و ارائه خدمت به شهروندان به حدی است که یک روز در تقویم کشورمان به نام روز شهرداری نامگذاری شده که این امر نشان از اهمیت اقدامات و فعالیتهای انجام شده توسط این مجموعه است، چنانچه این حوزه مدیریتی و بازوی اجرایی به درستی عمل نکنند شهر با مشکلات فراوانی از جمله ناکامی در دستیابی به توسعه پایدار شهری مواجه می شود.
یکی از مهمترین موضوعاتی که با انتخابات شورای اسلامی شهر را در کشور رخنمایی میکند، مسئله انتخاب شهردار است. مسئلهای مهم و حائز اهمیت برای شهروندان؛ چراکه اگر شهرداری توانمند و متخصص در راس اجرای امور قرار گیرد، قطعاً شهرها در دستیابی به چشماندازهای آینده خود موفق خواهد بود.
از مهمترین چالشهایی که این روزها برخی از شهرهای استان با آن دست و پنجه نرم میکنند، موضوع انتخاب شهردار و رد یا تایید صلاحیت شدن افراد معرفی شده توسط نهادهای مربوطه است، موضوعی که علاوه بر خود شهر زنجان در شهرهای ابهر به عنوان دومین شهر بزرگ استان، خرمدره و طارم نیز به چشم میخورد و این تاخیر در حالی است که با آغاز فصل بارشها، صدای پای بحران هر روز بلندتر از روز قبل به گوش میرسد.
نام ابهر و خرمدره شاید در صدر جنجالیترین شهرهای استان در زمینه انتخاب شهردار قرار داشته باشد، شهرهایی که در ابتدای امر شوراهای آن یک شهردار واحد را برای مدیریت شهری خود برگزیدند که این انتخاب در هر دو شهر با حواشی فراوان و اعتراضات مردمی همراه شد؛ انتخابی که در نهایت با استعفای یکی از اعضای شورای اسلامی شهر ابهر و انتخاب رحمت یوسفلی به عنوان شهردار جدید این شهر همراه بود.
در خرمدره نیز اعضای شورای اسلامی این شهر کماکان مصمم به انتخاب شهردار سابق خود به عنوان شهردار جدید هستند، انتخابی که هنوز مورد تایید نهادهای مرتبط قرار نگرفته است، این تاخیرها از سوی نهادهای مرتبط خسارتی بزرگ و به نوعی فرصت سوزی برای شهرها محسوب میشود موضوعی که با در پیش بودن فصلهای حساس بارندگی در نهایت دودش به چشم مردم خواهد رفت.
از ۱۴ مرداد امسال که شوراهای اسلامی جدید در استان روی کار آمدهاند تا به امروز ۸۵ روز کاری سپری شده است. ۸۵ روزی که در سایه چه کنم چه کنم سرپرستان گذشته و روزهای طلایی خدمت در شهرها را به هدر داده است و در حال حاضر نیز چشم امید مردم در شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر استان به وزارت کشور و در شهرهای زیر ۲۰۰ هزار نفر نیز استاندارد است تا در نهایت پس از انتظار طولانی کلیددار شهر خود را بشناسند.
انتهای پیام
نظرات