حسین بانک، امروز (یکشنبه_۹ آبان ماه) در نشست خبری با اشاره به اجرای طرح پزشک خانواده به صورت پایلوت در چهار استان کشور و سپس اضافه شدن شش استان دیگر به طرح، اظهار کرد: از ابتدای مهرماه اجرای این طرح در کل کشور ابلاغ شد که فعلا در مرحله اطلاع رسانی و دعوت از پزشکان عمومی برای شرکت در این طرح هستیم.
وی با اشاره به انجام مقدمات کار و برگزاری جلساتی که پزشکان عمومی برای مشارکت در طرح پزشک خانواده اقدام می کنند، گفت: طرح پزشک خانواده برای بیمه شدگان بیمه سلامت همگانی اجرا میشود، البته اجرای این طرح چند مرتبه در برنامه های پنج ساله کشور تذکر داده شده، اما ابتدا از بیمه سلامت همگانی شروع می شود.
مدیرکل بیمه سلامت استان اصفهان با یادآوری اینکه طرح پزشک خانواده قبلا برای بیمه شدگان روستایی و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر از طریق درمانگاه های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اجرا شد، گفت: امیدواریم با اجرای این طرح در شهرهای استان نیز مردم پزشک خانواده خودشان را انتخاب کنند و از این فرصت به نحو مطلوب استفاده کنند.
وی با بیان اینکه اجرای طرح پزشک خانواده را از ۷ شهر در استان اصفهان شروع کردهایم، تصریح کرد: در مرحله اول این طرح در شهرهای بهارستان، درچه، شهر ابریشم، مبارکه، خوانسار و آران بیدگل آغاز می شود و در مرحله بعد و بعد از رفع اشکالات احتمالی، در سایر نقاط استان اجرا می شود. در حال حاضر این طرح برای بیمه شدگان صندوق بیمه سلامت همگانی که بیمه رایگان است اجرا می شود.
بانک خاطرنشان کرد: طرح پزشک خانواده طرحی نیست که به صورت ضربتی اجرا شود و بعد از برطرف شدن مسائل و مشکلات در مرحله اول، در مراحل بعدی در کلانشهر اصفهان نیز اجرا خواهد شد.
وی با بیان اینکه در طرح پزشک خانواده حدود ۷۵۰ نفر برای هر پزشک تعریف می کنیم و به هر پزشک سرانه ای میدهیم تا تمام کارهای ابتدایی بیمار را انجام دهد، افزود: لازم است پزشکان برای این افراد پرونده پزشکی تشکیل دهند و بیماری های غیرواگیر آنها را کنترل کنند. یکی از مزایای پزشک خانواده این است که بیمار را می شناسد و با او در ارتباط است، حتی اگر بیمار مراجعه نکنند، پزشک پیگیر وضعیت آنها می شوند.
مدیرکل بیمه سلامت استان اصفهان تعداد بیمه شدگان صندوق بیمه سلامت همگانی در استان را ۳۴۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت: مجموع بیمه شدگان در پنج صندوق زیرمجموعه این بیمه، یک میلیون و ۳۶۵ هزار نفر است که این افراد دفترچه فعال دارند، در حالی که عده ای نیز اعتبار دفترچه های خود را تمدید نکرده اند که با احتساب آنها یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر تحت پوشش داریم.
وی در پاسخ به سوال ایسنا، اظهار کرد: هم اکنون ۵۳۰ هزار بیمه شده روستایی داریم که تحت پوشش پزشک خانواده از طریق ۲۷۹ مرکز درمانی پزشکان هستند. از تجارب گدشته برای اجرای طرح پزشک خانواده در شهرهای استان استفاده خواهیم کرد، با این تفاوت که در روستاها پزشکان را دانشگاه علوم پزشکی مستقر می کند، اما در شهرها قرار است خودمان پزشکان را تعیین کنیم که نیاز به زمان دارد.
بانک در پاسخ به سوال دیگر ایسنا، با بیان اینکه پزشک باید متقاضی باشد تا بتوانیم طرح پزشک خانواده را اجرا کنیم، تصریح کرد: یکی از عللی که برای اجرای این طرح دست به عصا می رویم این است که نمی دانیم پزشکان چقدر استقبال می کنند واگر استقبال نکردند باید تلاش کنیم آنها را جذب کنیم. تعداد پزشکان عمومی نسبتا کم است، البته یکسری از متخصصان هم می توانند در این طرح همکاری کنند.
وی با اشاره به اینکه فعلا استقبال پزشکان از طرح پزشکان خانواده در شهرهای اعلام شده خوب بوده، خاطرنشان کرد: برای بیمه شدگان پیامک می دهیم و فرصتی برای انتخاب پزشک خانواده دارند، اما اگر در زمان اعلام شده پزشک خود را انتخاب نکردند، خودمان باتوجه به نزدیکی و دوری محل پزشک خانواده برای او انتخاب می کنیم.
مدیرکل بیمه سلامت استان در ادامه با اشاره به حذف دفترچههای بیمه، توضیح داد: افراد با کد ملی می توانند به پزشک مراجعه کنند و پزشکان طرف قرارداد، از طریق کد ملی می توانند نسخه الکترونیک برای بیمار بنویسند تا با کد رهگیری بتوانند به هر مرکزی مراجعه و خدمت مورد نیاز خود را دریافت کنند.
وی در مورد اجرای طرح نسخه الکترونیک، گفت: این طرح از سال گذشته شروع شده و سال جاری به صورت جدی دنبال میشود. در این راستا دفترچه بیمه جدیدی صادر نکردیم، اما برخی هنوز دفترچه دارند که از دی ماه دفترچه به طور کامل حذف می شود و فقط باید با کد ملی مراجعه کنند.
بانک با اشاره به اینکه پزشک باید نسخه الکترونیک برای بیمار بنویسد، یادآور شد: ممکن است مشکلاتی به لحاظ فنی برای مردم ایجاد شود که از مردم درخواست می کنیم صبوری داشته باشند تا مشکلات برطرف شود. سال گذشته مشکلات خیلی بیشتر بود، اما در طول این مدت بسیاری از مشکلات حل شده و به مرور بهتر خواهد شد.
وی تعداد عملیات بیمه که در سال جاری توسط ادارات بیمه گر در استان انجام شده را ۱۷۳ هزار مورد اعلام و خاطرنشان کرد: سال گذشته این تعداد ۴۰۲ هزار عملیات بود، یعنی میزان مراجعه مردم کمتر شده و کارها بیشتر به صورت غیرحضوری انجام شده است.
مدیرکل بیمه سلامت استان اصفهان، اظهار کرد: کارشناس مستقر در هر بیمارستان داریم که بیمه شدگان باید آگاهی داشته باشند تا اگر مشکلی در بیمارستان داشتند به سراغ کارشناس بیمه سلامت بروند، حتی در برخی بیمارستانها شش کارشناس مستقر داریم.
وی از مردم خواست به هیچ عنوان کد ملی خود را در اختیار شخص دیگری قرار ندهند و گفت: افرادی از دادگاه و پزشکی قانونی مراجعه می کنند و سوابق درمانی خود را می خواهند، در حالی که اگر کد ملی در اختیار دیگری بوده در سوابق درمانی آنها وارد شده است. بنابراین کسی نباید کد ملی خود را در اختیار دیگری قرار دهد، هر چند عکس بیمه شده روی سیستم قرار می گیرد اما ممکن است پزشک دقت نکند و بعد از آن اتفاقاتی بیفتد که قابل حل نیست. موردی داشتیم که گواهی فوت براساس کد ملی صادر شده، درحالی که فرد زنده بوده است.
بانک با اعلام اینکه امسال ۳۸ درصد بار مراجعه مردم به دلیل شیوع کرونا به بیمه سلامت بیشتر بوده، گفت: مجموع هزینهها نیز ۹۸ درصد افزایش داشته است. تنها ۱۰۳ میلیارد تومان هزینه ۵ ماهه امسال به دلیل شیوع کرونا بوده، چرا که داروهای کرونایی تعهدات جدیدی برای ما ایجاد کرد.
به گفته وی، با اینکه در تعهد قرار گرفتن دارو در سازمان های بیمه گر فرایند خاصی دارد، اما به دلیل همه گیری کرونا داروهای این بیماری به سرعت جزو تعهدات قرار گرفت و بیماران از آن استفاده کردند.
به گزارش ایسنا، مدیرکل بیمه سلامت استان اصفهان اضافه کرد: ۳ هزار و ۶۲۱ مرکز درمانی با بیمه سلامت در استان اصفهان قرارداد دارند که امیدواریم همه این مراکز فعالانه در نسخه نویسی الکترونیک شرکت کنند.
وی اعلام کرد: پنج هزار و ۳۶۰ بیمار خاص در استان تحت پوشش داریم که شامل بیماران هموفیلی، تالاسمی، ام اس، دیالیز و ... است. بیماران سرطانی نیز اگرچه جزو بیماران خاص نیستند اما هزینههای شیمی درمانی و رادیوتراپی آنها در بخش دولتی صد در صد رایگان است.
انتهای پیام
نظرات