• شنبه / ۸ آبان ۱۴۰۰ / ۱۵:۴۵
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1400080805647
  • خبرنگار : 50451

ترویج فرهنگ ازدواج آسان به کمک ویروس کرونا

ترویج فرهنگ ازدواج آسان به کمک ویروس کرونا

ایسنا/خراسان شمالی یک جامعه شناس درخصوص ازدواج آسان گفت: یکی از ثمرات ویروس کرونا، برگزاری مراسم‌های عروسی به دور از تجمل‌گرایی بوده است.

محمد خوجانی، در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه کرونا موجب افزایش آمار ازدواج آسان در استان شده است، بیان کرد: پیش از شیوع این ویروس، ازدواج مسیر انحرافی را پیش رو گرفته بود و با تجمل‌گرایی بیش از حد موجب دل‌زدگی جوانان از ازدواج شده بود.

وی ادامه داد: یکی از مزیت‌های این ویروس کاهش هزینه‌های گزاف و بیهوده برای مراسم‌ عروسی بود که این امر اثر به‌سزایی در ازدواج و مستقل شدن جوانان داشته است.

خوجانی با اشاره به سنت‌های قدیمی مراسم عروسی، بیان کرد: در گذشته مردم مراسم عروسی را برای به رسمیت شناختن ازدواج دو جوان و اعلام همگانی به آشنایان و نزدیکان برگزار می‌کردند و هدف دیگر آن‌ها از برگزاری این مراسم‌ها تهیه لوازم مورد نیاز زوج‌ها بوده است.

وی افزود: مراسمی که اکنون برگزار می‌شود دغدغه‌های بسیاری برای جوانان ایجاد می‌کند که یکی از این دغدغه‌ها تامین مخارج عروسی است.

وی در خصوص استقلال جوانان و اشتغال آن‌ها، اظهار کرد: استقلال مالی یک رکن اصلی و جدا نشدنی برای ازدواج است و جوانی که قصد ازدواج دارد باید به استقلال مالی رسیده و توانایی اداره زندگی را داشته باشد.

خوجانی نقش جامعه برای تسهیل ازدواج جوانان را اینگونه بیان کرد: جامعه در خصوص ایجاد اشتغال و تهیه آسان مسکن مسئول است و باید شرایط لازم را برای آن‌ها به وجود آورد.

این جامعه شناس تاثیرات خانواده در برپایی یک زندگی مستقل برای جوانان را بسیار زیاد دانست و تصریح کرد: خانواده اولین مکانی است که فرد شخصیتش در آن رشد و تکامل می‌یابد فردی که از سلامت روانی برخوردار و زندگی خانواده‌اش سبکی اسلامی و به دور از تجمل‌گرایی داشته باشد به طور قطع در زندگی شخصی خود موفق‌تر خواهد بود.

وی در پایان سخنان خود بیان کرد: مراسم عروسی و برپایی جشن برای شروع یک زندگی امری پسندیده است و در تمام نقاط دنیا این مراسم برگزار می‌شود ولی باید در نظر داشت که این مراسم به دور از تجمل و خرج اضافه برای شروع زندگی جوانان باشد.

ثبت ۴۵۹۸ ازدواج در خراسان شمالی

علی زاهدی نیا، مدیر کل ثبت احوال استان نیز در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به روند کاهشی ازدواج در خراسان شمالی، بیان کرد: آمار ازدواج در هفت ماه سال جاری ۴ هزار و ۵۹۸ است که این رقم نشان دهنده این است که در خراسان شمالی از هر هزار نفر ۹ نفر تشکیل خانواده می‌دهند.

وی ادامه داد: نسبت به سال گذشته آمار ازدواج بیش از ۱۰ درصد کاهش داشته و در سال ۹۹، پنج هزارو ۱۲۹ واقعه ازدواج در خراسان شمالی رخ داده است.

زاهدی نیا با اشاره به آمار طلاق در استان اظهار کرد: خوشبختانه آمار طلاق در این استان رشد نزولی ۹ درصدی داشته و در سال جاری هزارو ۲۴۳ طلاق و سال گذشته هزارو ۳۶۷ طلاق صورت گرفته است.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha