• چهارشنبه / ۵ آبان ۱۴۰۰ / ۱۰:۵۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400080503254
  • خبرنگار : 50405

آرین‌منش:

رسانه‌ها با بیان واقعیات اعتماد از دست رفته مردم را بازگردانند

رسانه‌ها با بیان واقعیات اعتماد از دست رفته مردم را بازگردانند

ایسنا/خراسان رضوی یک نماینده سابق مجلس گفت: رسانه‌ها به عنوان واسطه بین مردم و حاکمیت از مهم‌ترین عوامل افزایش اعتماد عمومی است که می‌تواند با بیان واقعیات و نقاط قوت و ضعف، اعتماد مردم را افزایش دهد.

جواد آرین‌منش در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: اعتماد عمومی یکی از جنبه‌های مهم روابط اجتماعی است و زمینه‌ساز مشارکت و همکاری مردم و حاکمیت به‌شمار می‌آید. فقدان اعتماد عمومی باعث تجزیه جامعه و مانع پیشرفت آن می‌شود و بر هم‌ زننده انسجام ملی و انسجام اجتماعی است. از دیگر سو اعتماد عمومی ثبات سیاسی، یکپارچگی، وحدت و پیشرفت امور را در پی دارد.

وی با بیان اینکه ایجاد و افزایش اعتماد عمومی به عوامل متعددی بستگی دارد، عنوان کرد: شرایط و موقعیت اقتصادی جامعه، شفافیت دولت، پاسخگویی دولتمردان به عموم مردم، سلامت اداری، رعایت اخلاق اسلامی و برپایی عدالت از عوامل رشد اعتماد عمومی است. همچنین یکی دیگر از مهم‌ترین عوامل افزایش اعتماد عمومی رسانه‌هاست. اگر رسانه‌ها با مردم صادق نباشند و واقعیات را آنگونه که هست انعکاس ندهند، اعتماد مردم نسبت به رسانه‌ها از دست خواهد رفت.

این فعال سیاسی اصولگرا ادامه داد: رسانه‌ها می‌توانند نقش زیادی در افزایش اعتماد عمومی داشته باشند. در صورتی که رسانه عملکرد نامناسبی داشته باشد، اعتماد مردم را نسبت به خود نیز از دست خواهد داد. 

آرین‌منش تصریح کرد: اعتماد اجتماعی یعنی اطمینان مردم به حاکمیت. متاسفانه در سال‌های اخیر به دلیل عدم تحقق کامل وعده‌های دولت‌ها، رشد فقر و ایجاد فاصله طبقاتی به شدت کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه یکدست شدن حاکمیت از جهاتی مثبت است و از جهاتی دیگر منفی، گفت: یکدست شدن حاکمیت از این جهت که می‌تواند تنش‌ها و تعارضات میان قوا و نهادهای حاکمیتی را کاهش دهد، موضوعی مثبت است اما از این جهت که ممکن است مجلس به عنوان نهادی که باید بر دولت نظارت کند، در خدمت دولت قرار گیرد و وظیفه نظارتی خود را فراموش کند، می‌تواند مساله‌ای نگران‌کننده هم باشد. در این صورت ممکن است زمینه‌های فساد فراهم شود و ناکارآمدی‌ها افزایش یابد.

عضو کمیسیون فرهنگی در ادوار پیشین مجلس با بیان اینکه رسانه‌ها چشم بینای نظام و سخنگوی مردم است، اظهار کرد: رسالت واقعی رسانه‌ این است که پل ارتباطی میان حاکمیت و مردم و بیانگر انتظارات و مطالبات مردم از حاکمیت باشد. اگر یک رسانه این نقش را به درستی ایفا نکند، خاصیت خود را از دست داده‌ است.

آرین‌منش بیان کرد: در یک حکومت مردم‌سالار که در قانون اساسی‌اش آزادی مطبوعات، آزادی بیان، منع تفتیش عقاید و بسیاری از نکات ارزشمند دیگری آمده، دولت نباید در بیان واقعیات و دیدگاه‌های مردم برای رسانه‌ها محدودیت ایجاد کنند. ایجاد و استمرار چنین محدودیتی منجر به کاهش اعتماد عمومی خواهد شد. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha