به گزارش ایسنا، بنابر اعلام آف دکور، کباب کوبیده اصیل ایرانی با استفاده از گوشت گوسفندی درست میشود ولی بعضیها با گوشت گوساله هم درست میکنند. برای اینکه قوام کباب کوبیده بهتر باشد گوشت گوسفندی (قلوه گاه) و همچنین گوشت گوساله (راسته) را با هم مخلوط می کنند تا کباب کوبیده به لِهترین حالت خود در بیاید و چربی متعادلی داشته باشد.
در ادامه طرز تهیه کباب کوبیده برای ۴ نفر را مشاهده میکنید. در صورتی که بخواهید برای تعداد نفرات کمتر یا بیشتر تهیه کنید باید با توجه به نسبت بین مواد، مقدار مواد اولیه را تغییر دهید.
مواد لازم برای تهیه کباب کوبیده
- پیاز ۲۵۰ گرم
- راسته گوساله ۵۰۰ گرم
- قلوه گاه گوسفند ۵۰۰ گرم
- گوجه فرنگی متوسط ۴ عدد
- زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
- نمک ، سماق و فلفل سیاه به اندازه کافی
طرز تهیه کباب کوبیده
برای درست کردن کباب کوبیده باید ابتدا پیازها را پوست بکنید و بشویید. بعد از اینکه خشک شد آنها را چرخ کنید یا با استفاده از رنده ریز رنده کنید و آب اضافی آن را کنار بگذارید.
حالا باید این پیاز رنده شده را درون یک ظرف مناسب گذاشته و گوشت را هم ۲ بار چرخ کنید تا کباب ظاهر بهتری داشته باشد.
سپس مقداری زعفران دم کنید و با کمی نمک و فلفل سیاه به گوشت چرخ کرده و پیاز اضافه کنید و خوب ورز دهید تا یکدست شود و انسجام کافی را پیدا کند که بتوانید کباب ها را به خوبی سیخ کنید و مایه آن نریزد.
بعد از اینکه ورز دادن تمام شد روی ظرف خود یک سلفون کشیده و حدود دو ساعت درون یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد.
حالا میتوانید آن را از یخچال بیرون بگذارید و بعد از ۱۰ دقیقه مجددا ورز دهید و مقداری از مایه کباب کوبیده را برداشته و از قسمت بالایی سیخ شروع کنید به فشار دادن مایه کباب کوبیده تا سیخ را پوشش دهد. در نهایت با فشار دادن انگشت روی کباب تورفتگی ایجاد کنید تا مغز پخت شود.
اکنون کباب کوبیدهها را با توجه به مقدار محتویاتی که آماده کردهاید به تعداد تهیه کنید و یک ساعت داخل یخچال بگذارید و بعد منقل ذغالی را آماده کرده و وقتی که زغالها یک دست قرمز شدند کباب ها را روی آن بگذارید. در ابتدا با سرعت زغالها را باد بزنید تا گوشت خودش را بهتر بگیرد و بعد به صورت مداوم آنها را بچرخانید تا یکنواخت همه قسمتهای کباب سرخ شود.
میتوانید گوجه فرنگیها را هم از وسط نصف کنید و سیخ کنید و کنار منقل بگذارید تا آنها هم آرام کباب شوند و بتوانید آنها را در کنار برنج یا نان نوش جان کنید.
کباب کوبیده مرغ
کباب کوبیده مرغ هم جز کبابهای پرطرفدار و معروف ایرانی است که معمولاً به صورت خانگی تهیه میشود و به جای گوشت قرمز از گوشت مرغ برای تهیه کوبیده استفاده میکنند.
در ادامه مواد لازم برای تهیه کباب کوبیده مرغ برای ۴ نفر را مشاهده می کنید که در صورت نیاز میتوانید با رعایت نسبتها مقدار آنها را تغییر دهید. سپس طرز تهیه کباب کوبیده مرغ را برای شما شرح میدهیم.
مواد لازم برای تهیه کباب کوبیده مرغ
- سینه مرغ ۶۰۰ گرم
- سیر ۴ حبه
- پیاز بزرگ ۲ عدد
- کره ۵۰ گرم
- تخم گشنیز نصف قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
- نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
طرز تهیه کباب کوبیده مرغ
برای تهیه کباب کوبیده مرغ باید از گوشت سینه و فیله بصورت یکدست و لخم استفاده کنید و بعد از اینکه آنها را تمیز شستید بگذارید آب آن خشک شود و دو بار چرخ کنید.
حالا باید آن را درون یک کاسه ریخته و سیر و پیاز را هم پوست گرفته و ریز رنده کنید و آب اضافی آن را خالی کرده و داخل کاسه ای که گوشت مرغ چرخ کرده را ریخته اید اضافه کنید.
حالا باید تخم گشنیز را با استفاده از آسیاب به صورت پودر در بیاورید و با کمی زردچوبه و نمک و فلفل سیاه به محتویات خود اضافه کنید و با دست خوب ورز بدهید تا یکدست و یکنواخت شود.
یه سلفون روی آن کشیده و سه ساعت در یخچال بگذارید و سپس آن را بیرون آورده و مثل کباب کوبیده سیخ بگیرید.
وقتی که ذغالها آماده شد سیخ کبابها را روی آن گذاشته و در ابتدا تند باد بزنید و به صورت مداوم بچرخانید تا همه قسمتها کباب شوند.
در نهایت برای طعم بهتر میتوانید کمی کره آب کنید و با زعفران دم کرده مخلوط کنید و با قلم روی کباب بمالید. البته در صورت نبود منقل و ذغال میتوانید به صورت تابهای هم کباب کوبیده مرغ تهیه کنید که لازم است یک ماهیتابه روی شعله گاز بگذارید، کمی روغن بریزید تا چرب شود و بعد مایهی کباب کوبیده مرغ را فشار دهید تا به ضخامت یک دست برسد و بعد به صورت طولی آن را برش دهید و وقتی سرخ شد برگردانید.
دستور پخت کباب کوبیده در مجله آشپزی آف دکور
شما می توانید با مراجعه به مجله آشپزی آف دکور به آدرس offdecor.com/cook لیستی از دستور پخت و طرز تهیه غذاهای ایرانی و بینالمللی را در دستهبندیهای مختلف غذای ایرانی، پیش غذا، سالاد، کیک و شیرینی و غذای بینالملل را مشاهده کنید.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات