به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، دولت نظامی میانمار در بیانیهای اعلام کرد، به اصول همزیستی مسالمتآمیز با دیگر کشورها متعهد است و با مجمع کشورهای جنوبشرق آسیا (آسهآن) روی سازش پنج بندی که آوریل به نتیجه رسید و برنامهای مورد حمایت غرب و چین است، همکاری خواهد داشت.
وزیران خارجه آسهآن در ۱۵ اکتبر تصمیم گرفتند تا مین آنگ هلاینگ، رهبر کودتای اول فوریه میانمار را بابت ناکامی در اجرای این برنامه محروم کنند؛ برنامهای که شامل پایان دادن به خصومتها، آغاز گفتوگوها، اجازه حمایت بشردوستانه و اعطای دسترسی کامل به یک نماینده ویژه در این کشور میشود.
نظامیان میانمار با انتقاد از این تصمیم، آسهآن را به خروج از اصول سازش و عدم مداخله متهم کردند. میانمار همچنین برای اعزام یک نماینده بیطرف سیاسی به جای مین آنگ هلاینگ مخالفت کرد.
برونئی که ریاست آسهآن را در دست دارد، به انتقاد میانمار پاسخی نداد. سخنگوی وزارت خارجه تایلند شنبه به این اظهارات واکنشی نداشت و به حساسیت موضوع اشاره کرد. سخنگوی وزارت خارجه اندونزی هم گفت اتفاقنظر آسهآن درباره اینکه چه فردی نماینده میانمار در این نشست باشد، امری معمول برای تمام اعضای آسهآن است.
براساس گزارش سازمان ملل با استناد به فعالان، بیش از ۱۰۰۰ غیرنظامی در سرکوب پساکودتا در میانمار کشته شدند و هزاران تن دیگر بازداشت شده و بسیاری هم تحت شکنجه و ضرب و جرح قرار گرفتند. نظامیان میانمار به استفاده از قوه قهریه علیه غیرنظامیان متهم هستند. آنها اما بسیاری از کشتهشدگان یا بازداشتیها را "تروریست" خطاب میکنند.
انتهای پیام
نظرات