به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، افغانستان به دلیل توقف میلیاردها دلار کمک خارجی در پی فروپاشی دولت اشرف غنی، رئیس جمهوری پیشین این کشور و به دست گرفتن کنترل آن توسط طالبان در ۱۵ اوت سال جاری میلادی به ورطه بحران سقوط کرده است.
رابرت ماردینی، دبیرکل صلیب سرخ گفت، کمیته بینالمللی صلیب سرخ از اوت تلاشهایش را در افغانستان دو چندان کرده و در عین حال، دیگر سازمانهای کمک رسان هم تلاشهایشان را دو برابر کردهاند.
وی همچنین به رویترز گفت که حمایتها از سوی جامعه بین الملل که رویکردی محتاطانه در قبال همکاری با طالبان در پیش گرفته، برای تامین نیازهای اولیه مردم افغانستان حتمی و ضروری است.
این مقام مسئول صلیب سرخ افزود: نیروهای مشترک سازمانهای بشردوستانه باید تلاشهای خود را دو چندان کنند و دست از راهحلهای موقت بردارند.
سازمان ملل روز پنجشنبه اعلام کرد که صندوقی را برای تامین مستقیم پول نقد به افغانها راه اندازی کرده که ماردینی میگوید، میتواند برای سه ماه مشکلات را حل کند.
وی با اشاره به چندین دهه درگیری در افغانستان که با تغییرات جوی و پاندمی کرونا نیز همراه شده، افزود: افغانستان یک بحران پیچیده است که هر روز بر وخامتش افزوده میشود. ۳۰ درصد از ۳۹ میلیون جمعیت افغانستان با سوءتغذیه شدید روبرو هستند و ۱۸ میلیون نفر هم یا به حمایت یا کمک بشردوستانه نیاز دارند.
طالبان اکثر گروههای خارجی کمک رسان را وقتی که در ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ در راس امور افغانستان بود، از این کشور اخراج کرد اما این بار گفته که از اهداکنندگان خارجی استقبال میکند و از حقوق کارمندان آنها نیز حمایت خواهد کرد.
با این حال، این گروه که با انتقادهایی بابت حمایت از حقوق زنان و آموزش آنها روبروست، اعلام کرده که با هیچ شرطی موافقت نمیکند.
ماردینی افزود: هیچ گروه و سازمان بشردوستانهای نمیتواند اقتصاد یک کشور را جبران یا جایگزینی برای آن تعیین کند.
انتهای پیام
نظرات